Temnenje stekel, se že da ali ne?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
če se ne motim ma lešnik take folije v ponudbi, vsaj za objekte tak da ma verjetno za vozila tudi
confused-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Da bi kdo samo zaradi folij šel na izreden tehnični nimam podatka! Ponavadi se strinjajo s tem kaj je na papirjih! Tudi, če imam dejansko temnejše folije in da bi mi kdo dokazal da niso ustrezne bi šel do proizvajalca in tam reklamiral materialno napako! Glede folij sem brezskrbi!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zatemnjena stekla imajo še vrsto drugih prednosti.

Na pamet ne bo prišlo kapsu da bo odredil tehničnega zaradi dvoma v pravilnost homolomo kartončka.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi to...

- Vožnja ponoči je veliko prijetnejša, ker ti vozila zadaj z popolnoma narobe nastavljenimi lampami ne šajnajo notr v avto in te ne nervirajo pri vožnji
- odpadejo tudi drugi odboji močne sončne svetlobe od predmetov v avtu
- Notranjost je veliko hladnješa, ker se ne segreva toliko zaradi zadržanega sonca (se opazi še veliko bolj če parkiraš avto obrnjen z zadkom proti soncu) in manjša potreba po pretirano hladnem zraku iz klime
-

Ostalo poleg UV zaščite in zasebnosti (varnosti, ker ni takoj viden vsak avtoradio in prenosnik na zadnjih sedežih) bom še napisal ko se spomnim...

Uglavnem...prav neprijetno mi je vozit popolnoma netintan avto...obupno!

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sklepam, da si homologiral pred NL in da imaš dejansko stanje na avtu drugačno od papirjev, na podlagi katerih so ti homologiral na LPP .. Ko si dal gor, si se verjetno strinjal, da ti naredijo temnejše od 10%, potem pa na papir navedejo manj? So ti potem na lepljenju folij šli na roko in v primeru, da dobiš kazen, boš šel nazaj k njim in jih poslal v %$&#?
tongue-1.gif
Al kako je šlo?

Zaradi folij ne dajejo izrednih? Hm .. me mika, d abi potem tudi jaz dal kaj malega na prednja stekla .. za zadnje imam itak v kartončku ..

..
Nekdo je prej nekaj govoril o temnenju stekel .. Sicer imajo pa vsi avtu 10% temnena stekla, tako da kdorkoli ima kaj na prednjih steklih, je preveč.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Kako je z vidljivostjo ponoči? Ker vidiš kakšne primerke, ki imajo noro zatemnjene šipe. Kar se tiče estetike, me pa ne zanima.
grin1.gif
Samo iz vidika uporabnosti. Še najraje bi res imel UV folijo brez zatemnitve.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kot prvo imaš ogledala in se jih uporablja za rikverc in parkiranje, moj avto ma itak visok rob zadaj tko da je parkiranje itak oteženo.

Kot drugo pa se moraš zgleda vsest v en zatemnjen avto, ker se vidi precej drugače od znotraj ven kot obratno.

Seveda je pa vidljivost skozi zadnje steklo znižano ponoči....daj gor sončna očala pa probi....isti drek.
grin1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

- Notranjost je veliko hladnješa, ker se ne segreva toliko zaradi zadržanega sonca (se opazi še veliko bolj če parkiraš avto obrnjen z zadkom proti soncu) in manjša potreba po pretirano hladnem zraku iz klime

To pa dejansko drži, zato pa imam željo po taki brezbarvni UV odbojni foliji.

Lp

Lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi ostalo dejansko drži.

Sicer pa zadržanje UV žarkov ne bo nevemkako vplivalo na temperaturo v notranjosti avtomobila.

Od kdaj samo UV žarki segrevajo?
confused-1.gif

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Kaj pa v primeri, da zatemnim prav tako sprednje stranske šipe, policaji težijo??

Kolega pravi, da so mu prvič izrekli kot "opomin", drugič ga pa še niso ustavili
cool-1.gif

Kaj storiti?? Zatemniti šipe in upati, da ti policija ne bo toliko težila??

Lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takoje...

Jaz bi zatemnil zadnje, jih dal vpisat v homolomo, nato zatemnil še spredaj...

Če pogrunta pa naj...časa se stem ukvarjat pa ravno nimajo tolk, če je policist normalen in ga ti nisi že kot razlog za ustavljanje delal velikih pizdarij.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Kaj pa v primeri, da zatemnim prav tako sprednje stranske šipe, policaji težijo??

Kolega pravi, da so mu prvič izrekli kot "opomin", drugič ga pa še niso ustavili
cool-1.gif

Kaj storiti?? Zatemniti šipe in upati, da ti policija ne bo toliko težila??

Lp

Kaj ti bojo pa rekl na tehničnem?
smile-1.gif

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Recimo, da govorim o novem avtu, kar pomeni, da tehničnega ne bo v kratkem, torej gledam na kratkoročni rok?...

Kaj storiti?

Rad bi si zatemnil, vendar se mi ne daje 500€ za kazen ipd.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Jaz sem temnil lani poleti na mojem, na prejšnjem pa pred nekaj leti! Vpisano imam vse ok, dodatno nisem nič lepil! Temneno je bilo na max...

Za stekla še nisem slišal, da bi bil izredni tehnični! Vsaj za nas, ki smo temnili po starem zakonu! Je pa problem v bodoče! Upam, da v roku cca 2 let zopet spremenijo zakon na starega, ko bom začel razmišljat o novem avtu! Ni ga lepšega, kot zatemnjena vsa stekla!

Tudi, če si daš po novem zakonu temnit in daš naknadno gor folije moraš čez tehničnega! Meni so tam vsako leto gledali folije, policaji pa nikoli niso zahtevali kartončka! Ni se za igrat, ker nikol ne veš kje te kdo čaka!

Ponoči pa če slučajno ne vidiš vzratno na parkingu, odpreš malo vrata in pogledaš
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kaj pa so ostale prednosti? Torej poleg odboja UV?

kakor vem, so avtomobilska stekla že sama po sebi preprepustan za uv, torej ne štekam v čem je fora teh odbojev?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Tako, pa sem si tudi jaz zatemnil stekla pri Lešniku v MB.

Zadaj komplet 10%, spredaj pa brezbarvna UV odbojna.
Homologacija šla komot skozi. Sploh videl ni, da je spredaj polepljen.

Razlika več kot občutna. Leder je sedaj topel in lahko sedež na njega, tudi če je avto celi dan izpostavljen soncu. Prej je bilo potrebno nekaj dat pod rit.
Razliko tudi občutiš na armaturi, ki se še naprej grozno greje, na vratih pa je plastika le topla.

Črna je že lepo piknila na steklo, prednja pa bo šla na reklamacijo, ker ni ravno dobro narejena.

kaj je potrebno imeti original homologacijo v avtu, ali lahko le kopijo?

Lp