Pametni dom in kako to implementirati

darwin

Majstr
17. avg 2007
659
431
63
Pač daš tipko in ne stikala.
Kul. Nisem še toliko daleč, da bi ugotavljal, če tipkalo 1-0-2 sploh obstaja.
Tipkalo pa tudi upariš s sistemom, da ga ne rabiš držati pritisnjenega, kajne.

Jaz iumam od Rolteka rolete, pa kolikor sem ugotavljal, ko sem Shellyije na razližne načine konfiguriral: če motor dobi signal za gor in za dol, upošteva tistega, ki ga je dobil zadnjega. Torej ima še neko svojo logiko vgrajeno. Tako da lahko pride do situacije, da je roleta do konca odprta/zaprta in motor miruje, hkrati ima pa na obeh kontaktih signal. Če pa shellijy konfiguriraš kot "cover", pa že sam poskrbi, da se signala izključujeta, pa da po nekem času prekine napajanje. Oz. celo meri porabo in ko ugotovi, da se je motor ustavil, preneha pošiljat signal.
Mogoče veš, katero znamko motorjev uporabljajo pri Rolteku?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.695
551
113
Jaz imam na vikendu električno talno gretje (12v) ter takšne termostate (https://computherm.info/sites/default/files/Q7-Manual-EN.pdf) - na baterije, sta le dve žici priklopljene na termostat.

Sedaj bi rad zamenjal za neko wifi zadevo, da bo čim bolj enostavno. Na aliexpresu sem gledal tega: https://www.aliexpress.com/item/100...nLfUq4gV&utparam-url=scene:search|query_from:

videti je bil ok, nato sem pa bolj podrobno bral navodila in piše da je za maksimalno obremenitev 3A. Kar pa pomoje ne bo ok, npr v enem delu stanovanja ima talno porabe nekaj čez 2 kw, če se prav spomnim.

Sem našel na aliexpresu prav namenjene za električno talno gretje ampak nikjer ne najdem takšnega na baterije. Problem je, ker bi moral dodatno potegnili elektriko še sam termostat, je tako?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.806
6.085
113
Kul. Nisem še toliko daleč, da bi ugotavljal, če tipkalo 1-0-2 sploh obstaja.
Ti ne iščeš 1-0-2 ampak iščet tipko za žaluzije. in to obstaja
1743526585128.png

Jaz mam vse žaluzije vezane prek tipkal, ker jih je več za eno žaluzijo.

• Všeč mi je
Reactions: darwin in sad

darwin

Majstr
17. avg 2007
659
431
63
Hvala za odgovore glede žaluzijskega tipkala. Še dobro, da še nisem nič kupoval.
Fusionn ali prav gledam - ta rele nadziraš in s tipkalom in online.
Obstaja tudi rele, ki ga namesto v dozo montiraš v omarico? Malo več prostora je tam.