Temnenje stekel, se že da ali ne?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
S tem naj nebi bilo problemov saj je v sloveniji velika večina avtomobilov, ki imajo poleg zadnjih šip zatemnjene tudi prve. Pa nihče nebo šel tega dol jemat.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Zakon velja tudi za nazaj?
Za tiste, ki že imajo homologirane sprednje stranske (voznik in sopotnik) šipe?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Se pa izvaja trenutno,torej mora biti prepustnost enaka vrednosti na papirju.
V kolikor ni, sankcije.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
kak da ne, ko ti bojo na tehničnem zmerli 90% ti maš pa v homo napisano 30% valda da boš pipal dol
wink-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz...

Če imam jaz papirje in vse v kartončku vpisano nebi nič dol trgal!

Imam max, kar je bilo pač možno lani spomladi! Na prejšnjem avtu sem mel enako! Če greš v nemčijo pri nas težko narediš homologacijo, ker to ni dovoljeno! Pol pa je res treba dol trgat ali da se zmeniš, da ti vpiše samo zadnja stekla!

Bedn zakon pač...

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Saj se vidi še neka cifra, ki je odtisnjena na foliji, npr T400! Če to vse štima nebi dol trgal, ker imam te vpisane! Torej je avto tehnično brezhiben!

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Mah nevem katera budala se je spomnila tak glup zakon. Treba bo to vlado zamenjat. Še to bi nam prepovedali kar je bilo včasih dovoljeno.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
fora je v tem...da sedaj,..na homologacij trdijo da so pač na slepo verjeli monterjem folij, ker niso imeli ustrezne papirje...da so pač prva stekla tonirana toliko kolikor morajo biti, in da je krivda na monterjevi strani.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Nikjer ne temnijo več prednjih stranskih stekel! Cena je vsepovsod okoli 130€. Bi bilo p afino, enkrat za vselej, če bi nekdo dal gor fotko homo-kartončka, da vidimo, kako je bilo vpisano pred NL. Ker če ni za prednje šipe nič vpisano, potem lahko tudi zdaj lepimo gor in smo na istem. Če pa je kaj napisano tudi glede prednjih stranskih šip (npr. procenti prepustnosti) in dobite izredni tehnični pregled, boste pa plačal kazen in dol trgal
frown-1.gif

A lahko kdo prosim prilepi fotko vpisa v homo pred NL?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Da lahko primerjam moj kartonček (po NL) in tistega pred NL. Pa da vidimo, kakšna je razlika. Pa lahkopotem razglabljamo o tem, če mora kdo kaj dol vleči ali pa "smemo" gor lepit še na prednja stekla.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Men pri zadnjih šipah piše kok je zatemnjeno

Opis predelave: Zatemnjena stekla s folijo, spredaj bočno in zadaj bočno D5156, prepustnost svetlobe 90% ter zadaj D5132, prepustnost svetlobe 45%.

To je blo pred NL.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Hm .. pri mojem za prednje ne piše nič. Citiram: zatemnjena stekla, steklo na zadnji steni in zadaj bočno AT15 GR SR HPR (85%). Vgrajen zvočni signal za vzvratno vožnjo. Homologiral sem po NL in je to max kar je dovoljeno.

Se pravi, če tebe na cesti smrkci ustavijo in zahtevajo izredni tehnični pregled, bodo ugotovili, da imaš preveč temnena prednja stekla in boš plačal kazen. Dejansko stanje se namreč razlikuje od tisteg, kar imaš navedeno v kartončku.

Ker če to ne drži, potem lahkotudi jaz temnim prednja stekla, pa ne grem homologirat in bo isto. Al sklepam narobe?

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
WTF? Kakšna glupa logika?

Seveda boš naje*** saj ti niso na homolomo vpisal sprednjih šip, mi po starem zakonu mamo pa vse blagoslovjeno s strani LPP.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Glupa logika?!
d055.gif

Hm .. kaj že imaš ti homologirano? Dejansko stanje al tisto, kar je na papirju? Ker če se ti homologacija ne ujema z dejanskim stanjem ga boš lahko prej ali slej našpukal
tongue-1.gif
In če dam zdaj jaz spredaj 25% gor, bom na istem kot ti. Spredaj imava/imamo (dovoljeno je) vsi enako 10%, ampak ti imaš pa dejansko 25 in naj .. ga boš v tem primeru samo ti, ne pa jaz .. BTW, upam, da se ne bodo vtaknili ne v tebe ne v kogarkoli drugega, da ne bo pomote. Če jaz ne morem dati spredaj temniti, še ne pomeni, da naj pa zdaj drugi, ki to imajo, našpukajo. Hvala bogu, da vam je uspelo!

Ker če imaš ti homologirano 10%, gor imaš pa 25%, potem se ti homo ne ujema z dejanskim stanjem in ti kazen v primeru izreednega ne uide .. je pa okoli 1000€, če se ne motim ..

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
vsakemu ko bojo šli merit bo itak naj*bal, zdaj al policaji al na tehničnem niti ni pomembno, te folije ki so se leple gor so itak temnejše kot so deklarirane + tega ni upoštevana sama šipa, ki pa se upam it stavit na nobenem avtu ni 100% prepustna

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Najbolj mi je čudno, da se ne da dobiti brezbarvne UV odbojne folije.

Ker me za izgled avta bolj malo briga, važna mi je funkcionalnost, sem imel željo stakla polepit s tako folijo, pa je na mojem koncu nihče nima.

Če ne bo šlo drugače bom pač samo zadaj minimalno temnil, da ne bo otroka scvrlo.

Lp