Tema o novih prometnih zakonih

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:Dejansko imas toliko problemov v rondojih? Mene bi bilo sram na tvojem mestu.

Nevem zakaj nekateri nikoli nimamo problemov v rondojih, potem pri pospesevanju na AC , pri vkljucevanju, prehitevanju ,etc...
Prilagodis se , vkljucis in to je to.
Kako točno se prilagodiš temu, da folk ne da žmigavca pri zapuščanju? Na blef zapelješ pred avto, z upanjem , da mogoče gre ven?
Pa če ne gre? Pač plačaš 500 EUR kazni (ali koliko že je za izsilitev prednosti)?

PS: Sem kar zadel. 500 EUR + 5 točk - člen 56 ZPrCP

on pač nima problemov, jih imajo pa verjetno drugi z njim, sklepam že iz tega, da je prej jokcal ob misli, da bi lahko kao bil ob avto ker ne bi 3x zapored dal žmigavca...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
A gres onegavit z namenom da se zasvicas? Ne sprasuj neumnosti, slej ko prej vsak nardi prekršek,pa ce priznas al ne.

namerno ali nenamerno??? če ne zmoreš voziti po predpisih, potem vrni izpit, saj nisi sposoben za vožnjo...namerni prekrški so pa druga pesem...

Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Se ena mati Terezija....

zmaga.gif

Pa mene osebno ne motijo kazni, dokler ni nikjer policije da bi me kaznovala itak ni efekta...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zdaj se je število voženj v napačno smer še povečalo? Ali je kakšen anglež prišel na dopust?
confused-1.gif

Na dolenjki dva primera vožnje v napačno smer

Na dolenjski avtocesti so danes zabeležili že dva primera vožnje v napačno smer. Prvo prijavo vožnje v napačno smer so na prometnoinformacijskem centru dobili okoli 9.20, ogroženi pa so bili vozniki, ki so vozili iz Krškega proti Novemu mestu. Drugo prijavo so zabeležili okoli 10.05, v nevarnosti pa so bili vozniki, ki so vozili med razcepom Malence in predorom Mali vrh v smeri Novega mesta.
Glavno da zakon deluje. Samo od teh dveh prekrškov, bo država pokasirala kar 1800€ več, kot bi po starem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Namesto da odpravljajo posledice bi morali začeti pri vzrokih za tako ravnanje.
Le zakaj bi? Saj več prekrškov in več nesreč prinaša več denarja v proračun.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

1. območje omejene hitrosti - iz Pravilnika o prometni signalizaciji ...
Citat:
26) znak "območje omejene hitrosti" (III-29), ki označuje mesto v naselju, od koder se začenja območje, v katerem je hitrost omejena na hitrost, označeno na znaku;
znak je bel pravokotnik s znakom za omejitev hitrosti
Tu je omejitev seveda tista, ki je navedena na znaku. Posebnost še - omejitev NE prekliče križišče ali drugi prometni znak - prekliče jo le znak III-30 "Konec območja omejene hitrosti".
Ja, v teoriji.
Kdor ne pozna prakse, pa lahko slikam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
A gres onegavit z namenom da se zasvicas? Ne sprasuj neumnosti, slej ko prej vsak nardi prekršek,pa ce priznas al ne.

namerno ali nenamerno??? če ne zmoreš voziti po predpisih, potem vrni izpit, saj nisi sposoben za vožnjo...namerni prekrški so pa druga pesem...
Ej, gospod Nezmotljivi, sem lahko tvoj prijatelj?
Ni problema, pijače vedno plačam jaz.
Samo da me vidijo s teboj...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Ponavljam vprašanje: A greste na cesto z namenom voziti po predpisih ali z namenom kršiti pravila cestnega prometa?
17758-icon_confused.gif

Ja, ker mam cesto kjer so butaste omejitve 40-50-70-90 in se stalno spreminjajo, nekaj znakov je vidnih, nekaj jih je zakritih z grmovjem, nekaj jih ne opaziš ampak itak že tako upočasniš ker je tesno med hišami... In potem se najdejo pavšalci 40 - prehitim, 50 - če se mi mudi pa če bremza v 3 krasne - prehitim, 60 70 in več - se peljemo v koloni normalno. Sam se na tej cesti peljem od 40-90, vendar je par preglednih odsekov brez hiš omejenih... Vsakič ko grem na cesto vem, da bom kje tudi prekoračil (kje pa tudi vozil pod omejitvijo), ker ne buljim v števec ampak na cesto in okoli nje ter v ogledala! Skratka sem POZOREN. Ker glede na vse izkušeno, prebrano in premleto, je največji problem NEPOZORNOST, ne pa trenutna prekoračitev hitrosti!

Kdor reče da gre na cesto in da ve da ne bo prekršil nobenega pravila, lahk gre tut na tržnco, kupi 2 ribi in z njima nahrani množice (Jezus za tiste k ne hodte k maši)!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

1. območje omejene hitrosti - iz Pravilnika o prometni signalizaciji ...
Citat:
26) znak "območje omejene hitrosti" (III-29), ki označuje mesto v naselju, od koder se začenja območje, v katerem je hitrost omejena na hitrost, označeno na znaku;
znak je bel pravokotnik s znakom za omejitev hitrosti
Tu je omejitev seveda tista, ki je navedena na znaku. Posebnost še - omejitev NE prekliče križišče ali drugi prometni znak - prekliče jo le znak III-30 "Konec območja omejene hitrosti".
Ja, v teoriji.
Kdor ne pozna prakse, pa lahko slikam.

O čem ti to?
17758-icon_confused.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
.... Skratka sem POZOREN. ....!

In če (ko) boš naletel na radar in plačal, jih še prosi, da ti zaračunajo še dodatek zaradi NEPOZORNOSTI.

Mimogrede - koliko dopisov zaradi neumnih omejitev si že naslovil na DRSC, dotično občino ali DARS?

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Namesto da odpravljajo posledice bi morali začeti pri vzrokih za tako ravnanje.

več možnosti je:
+ Namerno po napačni strani.
+ Nenamerno (spregledal, se zmedel (signalizacija), vozi po občutku, 100 drugih vzrokov).

Ker drugače ne bo nič drugače še naprej.
v redu, zdaj si identificiral možne vzroke za vožnjo po napačni strani. kaj naprej?

frenki

Pripravnik
12. sep 2007
186
0
16
Ljubljana
ksz

Je kdo mogoče zasledil nove zakone, ki se nanašajo na voznike začetnike, ki morajo v 2 letih po pridobitvi izpita opravit še dodatne delavnice (prejšnji zakon je zahteval Vožnjo odličnosti 1, Varno vožnjo in Vožnjo odličnosti 2).
Z novim zakonom naj bi odstranili vožnji odličnosti, ostala pa naj bi le varna vožnja.

Sem pregledal novi zakon o voznikih pa nisem zasledil, sem mogoče gledal napačni zakon ali kje bi to našel ?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Predpisane globe za kolesarje

kolh.png

Za zadnjo točko bi jaz dal 500€ kazni.Sploh vožnja ponoči brez luči ali odsevnikov.

Najbrz si en izmed tistih fat fuckov, ki se se ni peljal na kolesu dlje kot par km. Taki zavaljenci obicajno penijo za volanom.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik frenki pravi:
ksz

Je kdo mogoče zasledil nove zakone, ki se nanašajo na voznike začetnike, ki morajo v 2 letih po pridobitvi izpita opravit še dodatne delavnice (prejšnji zakon je zahteval Vožnjo odličnosti 1, Varno vožnjo in Vožnjo odličnosti 2).
Z novim zakonom naj bi odstranili vožnji odličnosti, ostala pa naj bi le varna vožnja.

Sem pregledal novi zakon o voznikih pa nisem zasledil, sem mogoče gledal napačni zakon ali kje bi to našel ?

Tako je vožnja odličnosti ni več potrebna po novem zakonu.
Ravno tako ni potrebna za tiste, ki so opravili vozniški izpit po starem zakonu in še niso opravili vožnjo odličnosti.
Ostane pa varna vožnja na poligonu.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.566
29
48
Na straneh uradnega lista je solata predpisov, dokumentov, predlogov zakonov...obstaja kaka stran, kjer so zbrani vsi najpomembnejši dokumenti glede cest, motornih vozil in cestno-prometnih predpisov?

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Ti bo to kaj pomagalo?
Nekje je bil link pa se mi ne da iskat.
Priložena datoteka.

Priponke

• 1250499-zakon_omejuje_da_varuje.pdf
    414,9 KB · Ogledi: 264