Televizija kjer ni kabla

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Potrebujem televizijo na lokaciji, kjer ni kabelske in ni interneta. Kako se lahko rešim (fuzbal itd.)? Se da preko simobil omrežja zakupit toliko podatkov, da se lahko vse gleda preko računalnika in se potem računalnik poveže na tv?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Če ni ravno totalna vukojebina, bi moral preko DVB-T loviti Mux A (TVS1, TVS2, Pop, A Kanal), z nekaj sreče pa tudi Avstrijce / Italijane / Hrvate (odvisno, kje si). Meni v Lj lovi ORF1, ORF2 in še en čuden jodlarski kanal.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ni vukojebina, samo tudi časa ni, da bi se kabel potegnil. Se pravi antena + DVB-T? To gre direktno na TV? Kakšna varianta, da grem direkt preko računalnika? Imam dostop do siol tv.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ni vukojebina, samo tudi časa ni, da bi se kabel potegnil. Se pravi antena + DVB-T? To gre direktno na TV? Kakšna varianta, da grem direkt preko računalnika? Imam dostop do siol tv.

Če ima televizor DVB-T MPEG4 tuner, rabiš samo kabel in anteno. Če ne pa še DVB-T set-top-box.

Siol TV se je včasih dalo gledati direktno na računalniku z VLC, če je še vedno možno, pa naj pove kdo drug.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Po moje najbolje da nabaviš sobno anteno (15-25€). Oz. če TV slučajno še nima mpeg-4, kupiš še DVB-T pretvornik (35-50€).

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Imam eno televizijo, ki sem jo kupil lani v merkurju. Potem ne rabim DVB-T sprejemnika?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Imam eno televizijo, ki sem jo kupil lani v merkurju. Potem ne rabim DVB-T sprejemnika?
Ne bi smel rabit.
Ker pa so trgovci tudi barabe, lahko vseeno napišeš oznako TV-ja, da preverimo.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Žensk ne ... da ne boš razočaran.

Se pa ujame kak SLO 1, SLO 2, SLO 3, A kanal, POP TV, PINK 3, ORF 1, ORF 2 T, ORF 2 K, ATV, HRT 1, HRT 2, RTL, NOVA TV, Vaš kanal ... občasno tudi RTL 2 in DOMA TV ... vse to na navadno, strešno anteno.
cheer.gif

Zdaj pa, odvisno, kje si, na kateri lokaciji ...

Nazadnje urejeno:

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Probaj kar s sobno anteno! Kolega ima v KG narejeno tako in mu dela OK. Včasih se na moment skocka slika, ampak je gledljivo. Preveri!!! Pogoj je DVBT podprt TV oz dodaten DVBT dekoder.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Če nisi kupil kakega zastarelega modela (v kar dvomim, da bi imeli modele izpred 4 let), imaš zagotovo DVB-T dekoder ...
sem kar 99,99 %, da je vgrajen ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
si sigurn, da lahko preko simobil omrežja gledaš siol tv??

drugač pa kot so ti svetoval, anteno + par metrov kabla in nardiš en krog po prostoru, da najdeš signal:)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.920
113
pri taščici
Nabavi sobno ali v skrajni sili zunanjo anteno.
Jaz s sobno nisem nic nasel v izoli pri cerkvi. Kar nisem mogel verjet, zato sem tv in anteno odnesel nad bolnico v izoli, kjer je ista zadeva nasla 40+ kanalov(5 slovenskih in 35 tujih). Kaj bom se naredil ne vem. Ce bi lahko na strosek domace siol narocnine gledal na vikendu bi bila zmaga.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
siol tvin;)

na vikendu sem opazil, da "strešna" antena boljš lovi kot sobna, pa sta bile obe v sobi postavljene. Pa za strešno ni blo potrebno elektrike pa na omaro sem jo lahko postavil na drug konc sobe, pa še cenejša je bla:)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
siol tvin;)

zmaga.gif

Tole je zmaga. V promocijskem obdobju brezplačna, mislim, da do konec poletja. deluje pa super.

Lepo na prenosnik nastaviš pa Tv out in je to to.

www.siol.tv

Aha ni interneta in si simobilovc. no pol pa kupi eno mobi sim kartico (5 evrov) in se preko nje s prenosnikom priklopi na mobilni internet in zalavfaj siol tvin
smile-1.gif

http://www.siol.net/storitve/tvin.aspx

Nazadnje urejeno: