Teleray težava

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Stvar je taka. Sam speaker pride 6-7€ na Ebay-ju. Koliko bo računal Teleray je loterija, jaz mislim nekje 20€+delo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Aja, to bomo pa prežvel
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Bernary, logično da jim 60-70-80€ ne boš plačeval, telefon tako ali tako tudi v prihodnje ne bo več v garanciji ali? Če ti popravijo ta speaker samoplačniško bo zopet naprej v garanciji? Torej dvigni telefon, brzina do lokalnega mobi servisa in imaš komplet za 20€ rešeno...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Sam jaz ne vem, a ma Nokia kakšno drogo noter al kaj kupujete to ves čas. Jaz sem imel 3 nokie, vse so se pokvarile ob prvi šansi, sem prešel na Samsunge, jih mučim na vse načine, ne jebejo, stvar se ne pokvari. Menjam izključno zato ker vedno znova prihajajo lepši in boljši. Kolikokrat boste moral še nest zadevo na servis in kupiti novo, da vam pripelje da je to jajc. Saj je več dela s tem kot z malim otrokom za božjo voljo.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Tudi zvočnik ima lahko kar ceno. Sem doživel pri Qteku S200 in CHS servisu. Cena menjave zvočnika + nov zvočnik takratnih 15.000 SIT
stupid-1.gif

Na ebayu pride zvočnik par evrov...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
ksz

Na servis sem dal E51, ker so stranski gumbi in gumb za ON/OFF čisto razpadli, poleg tega sem zahteval čiščenje notranjosti, ker je bil aparat že čisto zaprašen. Zakaj hudiča so šli na svojo roko nalagat nov SW, ki je ves hroščast in ga sam nisem hotel dat gor? Je možno pri teh aparatih dat kakšno staro verzijo SW gor? Mejduš sem jezen...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
lol

Stara verzija SW ima sigurno več bugov, kot najnovejša. In kake buge maš zaj, kateri prej niso bli?

Beri temo o Nokii E51...poleg tega sem moral narediti restore, ki seveda ni popoln (nekateri programi izginejo, nekatere je treba ponovno inštalirati). Samo sranje. Zakaj delajo nekaj, kar ni treba? SW znam sam nadgraditi in bi ga že, če bi tako želel.

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
No tako, zadeva je je razpletla. Ali je tržni inšpektorat ukrepal proti podjetju Teleray mi ni jasno, ker so me kontaktirali le preko telefona in me obvestili da me bodo še pisno obvestili kako in kaj. Pa ni bilo nič!?

Na koncu mi je prisluhnil operater - Simobil (telefon je bil kupljen iz njihovega paketa) in mi zamenjal telefon z drugim aparatom po izbiri (Nokie nisem izbral - le zaradi Teleray-a!), kako pa bodo oni uveljavljali napako naprej pa mi ni znano.

Skratka srečen konec, zahvala Simobilu!

Nokia pa......dokler jo pri nas prodaja in servisira Teleray je ne kupim nikoli več! Pa ne samo jaz, vsi v našem podjetju smo prestopili na druge blagovne znamke..........pa smo bili vsi privrženci Nokia aparatov!!

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No tudi jaz sem pred 5-6 dnevi nesel na teleray Simobilovo Nokio E51, je noče več polnit. Aparat je brez praskice, bom pa definitivno poročal kak bo razplet!

MayheM

Pripravnik
9. nov 2008
151
0
16
Tale Teleray je res ena mafija... ne poznam nobenega kolega, ki bi bil zadovoljen s tem servisom. Telefoni čudno prihajajo v stike s tekočino, PCB plošče se krivijo... kr neki! Ne kupim Nokie, ker vem, da v očitno v Sloveniji ni zagotovljenega dobrega servisa!

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tudi teleray ima samo 4 servisno stopnjo, tako da kar nekaj telefonov pošiljajo v tujino na servis...

@Kingroad: sem se točno o tvojem problemu pogovarjal z kolegico iz Nokie (HR) in je rekla, da se bo pozanimala glede tega problema. (če se ti da in če še imaš, mi sporoči servisne naloge na PM)..

Čedalje bolj se mi zdi, da tisti userji, k so kupili pri TM Nokie z zeleno garancijo, so lahko še bolj veseli, ker bodo imeli vsaj servis normalen
evil.gif
..

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
No da povem še jaz mojo izkušnjo. Pri N95 8GB so mi kar na 1x začele j**ati tipke. Ko sem pritisnil npr 2 so se na zaslonu izpisale 4 druge številke, tipka za preklic klica ni več prijela, tipka za urejanje texta mi je odprla galerijo itd... V glavnem s telefonom ne moreš nič. Nesem na servis ter dobim včeraj sms, da je popravilo 165€!!! Pokličem nazaj, jih vprašam kaj je narobe, nakar mi sledi odgovor da imam oksidacijo(seveda vlaga), da je potrebno menjati ZASLON!?, SLIDER!? in da bojo spucali kontakte. Da pa se lahko problem spet pojavi. Bi meni znal kakšen mojster obrazložiti, kaj imata zaslon in slider veze z tipkami? Oboje je prej super delovalo.. Jim to povem in so mi poslali še slike, s katerih pa meni ni nič razvidno. LP

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Prilepi sliko, pa se ti pokaže, kje naj bi bila oksidacija.
Še bolje-pojdi osebno tja in unim reči, nej ti pokažejo oksidacijo telefona, potem pa nesi telefon enmu fušerju popravit. Te nebo pršlo več kot 50€..

Slider ni potrebno menjati, ekran pa vprašanje.. mogoče samo preventivno (če je bla res vlaga, ti lahko ekran odpove, pa raje še to menjajo zdele, da neboš čez 1 mesec hodu nazaj)...

Pejt tja, pa če ti rečejo, da ti ga zdele nemorjo odpret pa pokazat oksidacije, boš takoj vedel, kolk je ura...
zmaga.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No jaz sem danes dobil SMS od lokalnega GSM dilerja da je gsm prispel iz servisa da ga lahko pridem iskat.. Torej so ga popravili? Saj bi me v nasprotnem primeru vprašali če ga pošljejo nazaj ali ga na moje stroške popravijo? Tako da če je stvar takšna vse pohvale, tudi zelo hitro je bilo max. 1 teden vse skupaj s tem da je bil poslan iz MB!