Teleray težava

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne morem verjet, kaka svinjarija se dogaja... Pa sem mislo, da so samo pri CHSu kaj takega dogaja. Izkupnjo sem že lani opisal. Vglavnem 4krat sem mel tel na servisu, da je pol prav delal, so mi pa na zadnjem servisu menjan ekran, kao nov,bil pa je popolnoma spraskan in niso hoteli slišat nič o tem...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
S SE-ji je načeloma vse vredu, se pa najde še kakšen, ki je prišel v stik z vlago ali tekočino (lahko da je tudi res)
smirk-1.gif

meni SE normalno deluje pa je bil v stiku z vlago oz. poleti zašvica fuL, ker je gor etui
smirk-1.gif

edino kar se mu pozna vlaga ali pa starost je da zvočnik ne deluje 100%
rolleyes-1.gif

ampak važno je da servisi ne priznajo garancije zaradi prisotnosti vode/vlage
bonk.gif

razumem pa da ne priznajo garancije, če nekomu pade telefon v npr. WC
tongue-1.gif

http://www.mobile.si/articles/vec-kot-trideset-procentov-iphon.html
shocked-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Branko Veselič, vodja servisa v podjetju Teleray Servis d.o.o., je povedal: »Naš novi servis je zasnovan po najnovejših zahtevah in standardih, ki jih predpisuje družba Nokia. Celotno servisno območje je popolnoma ESD (Electro-Static Discharge) zaščiteno in se vanj lahko vstopi le z obutvijo ESD ali zaščito. Posebno pozornost posvečamo skrbi za zaščito aparata med procesom servisiranja: aparati so mehansko zaščiteni z zaščitno folijo in se vse od sprejema do zaključka servisnega procesa nahajajo v elektrostatično varnih predalih.

http://www.mobile.si/articles/nokia-teleray-servis.html

Bomo tudi mi kupci Nokij hoditi le z obutvijo ESD ali zaščito? Telefonske aparate pa ves čas imeti v neprodušni vrečki ali foliji? Morda tudi elektrostatični?
smile-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Saj imaš telefon ponavadi v ohišju in se ne dotikaš PCBja.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zanimivo, zanimivo....

Mam lih N85 SPET na servisu, pa bom poročal o izidu...zadnjič je bil popravljen v enem dnevu
cheer.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Status popravila telefona / dodatne opreme

--------------------------------------------------------------------------------
imei koda: xxxxxxxxxxxx
status: Predračun za ne-garancijsko popravilo

opis: Izdali smo vam predračun za ne-garancijsko popravilo. Predračun ste (ali boste v kratkem) prejeli po pošti. Podrobnosti bodo razvidne iz predračuna. Predračun lahko potrdite tako, da plačate navedeni znesek, ali odklonite in nam to sporočite. Aparat bomo obdelali v skladu z vašo odločitvijo in vam ga vrnili.

datum zadnje spremembe: 11.07.2009

mnja...a po navadni pošti? staro dobro navadno pismo? v on-line časih? hm.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Bo treba obvestiti inšpekcijo.

Ali še bolje. Kar direkt Nokio firmo, da bodo vedeli, na kakšen način služijo denar. Torej na račun dobrega imena Nokia.

Glede na količlino pritožb obstaja dvom (to je moje osebno mnenje), da oni takšno popravilo zaračunajo stranki in še Nokia-i.
Bi bilo potrebno narediti kontrolo po konkretnih servisnih nalogih. Tu bi lahko šlo tudi za poslovno goljufijo.

Ni namreč možno, da bi ljudje metali nokije v vodo, potem pa jih prinesli na servis. Vlaga, ki se naredi ob običajni spremembi temperature pa ne bi smela bistveno vplivat na aparat. Ali pač?

Aparati pa se, tako kot Ericsoni ali drugi uporabljajo v nesterilnem okolju. Verjetno pri Telerayu mislijo, da ga sedaj lahko serjejo, ko imejo sterilen servis in fotoaparat.
frown-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Bom počakal predračun. Aparat mi je tudi kdaj že padel po tleh, zadnjič na odbojki je bil deležen nekaj mivke, navlažil bi se tudi lahko x-krat...me zanima kateri razlog bo kriv za slabo delovanje zvočnika, zamenjanega pred dvema mesecema...

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
danes prišel z dopusta. Moram še pregledati vso pošto. Kolikor vem se zadeva rešuje, kako pa se bo dejansko rešila pa seveda sporočim.

lp

p.s.: nokia se mi je zamerila do amena (pa ne zaradi firme nokia temveč zaradi našega uvoznika in serviserja), pa me zanima mnenje o Samsungu i8510.

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
Meni so se nokie isto zamerle zarat Teleraya, telefone res merkam, prejšni teden pa mi je crknla nokia n 95, poslou sm jo na servis na Teleray, dobil sem nazaj pokvarjen telefon( telefon naj bi bil v stiku z vodo) + za plačat 6€ poštnine... baje se ga ne da popravit tudi izven garancijskega kartona :S in imam lepo telefon zapakiran v škatli doma :s Teleray :S :S :S

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nič kaj lepo ni brat to tukaj glede na to da sem po 3h letih šel iz SonyEricssona na Nokio. Seveda v teh letih ni bilo težav z SE. Je pa preživel ekstremne pogoje...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Morda kdo pozna okvirno ceno zvočnika (za pogovore) z menjavo na N85?

Da vidim, kakšen račun lahko pričakujem
smirk-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Teško da bo to kdo vedel, najbolje da prašaš na teleray-u. Kakor vem gredo v popravilo ko dobijo potrdilo, da je račun plačan.

Lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Vem, predračun pride te dni po pošti. Sem se mislil psihično pripraviti na -€
smirk-1.gif
pač če kdo približno ve

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa ne more bit zvočnik tako drag da se psihično pripravljaš? Tak "HUD" gsm pa takšne priprave?
smile-1.gif
30-40€ z premontažo vred?