Telemach!!!

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
fantje hvala.. bom sel sicer se v poslovalnico povprasat..

če prav razumem:
- za starejsi TV (ne smart), rabim njihov box - do katerega rabim LAN + coax? To mi ni izvedljivo :(
- ce se zmenim in dobim OTT box - potem rabim samo LAN? Na OTT boxu - imam ogled nazaj in videklub?
- ali lahko app naložim na Chromecast? Apple TV? Če ja - potem tudi OTT boxa ne rabim
- kaj je razlika med standardnim "boxom" in OTT boxom.. OTT je "odprt" za omrežja - si prav razlagam tole?
- na android TV naložim app - rabim LAN + app.

Internet dejansko dosegajo hitrosti, ki jih obljubljajo? Pred leti vem, da je bil problem s hitrostjo - popoldne, je zadeva nihala

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.312
113
OTT box ne rabi Coaxa, drugače je po funkcionalnosti praktično enak, EON na njem deluje kot aplikacija.
Aplikacija dela na Chromecast TV in na novejših TVjih.
OTT box deluje brez težav tudi v tujini, je pa dobro, če imaš soliden dostop do interneta. Recimo kar sem gledal v tujini na Chromecastu se dostikrat dogaja, da se zadnjih 10 sekund program brez nekega razloga ponovi vsakih par minut.
Standardni BOX ima COAX, OTT nima
Na android TV deluje tudi preko WIFI, LAN ni pogoj.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Eon app dela povsod, kjer imas internet.
Tale OTT je zanimiv, bi rabil 2.
Ampak ce moti vsakih par minut, potem je bolje navadno box, pa stisnes sekundo nazaj, ker vse ostalo dela cisto normalno.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.312
113
Eon app dela povsod, kjer imas internet.
Tale OTT je zanimiv, bi rabil 2.
Ampak ce moti vsakih par minut, potem je bolje navadno box, pa stisnes sekundo nazaj, ker vse ostalo dela cisto normalno.
Težave mi dela ChromecastTV in ne EON ott box. Sicer predvidevam, da je bila težava zgolj v hitrosti interneta in bi na solidnem dostopu oba delala BP.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
hvala.. telemach je spet aktualen... sploh glede na to, da sem tam spet "nov" narocnik.. in me imajo raje kot na t2

zajtam

Pripravnik
1. sep 2009
85
11
8
OTT box ne rabi Coaxa, drugače je po funkcionalnosti praktično enak, EON na njem deluje kot aplikacija.
Aplikacija dela na Chromecast TV in na novejših TVjih.
OTT box deluje brez težav tudi v tujini, je pa dobro, če imaš soliden dostop do interneta. Recimo kar sem gledal v tujini na Chromecastu se dostikrat dogaja, da se zadnjih 10 sekund program brez nekega razloga ponovi vsakih par minut.
Standardni BOX ima COAX, OTT nima
Na android TV deluje tudi preko WIFI, LAN ni pogoj.
Ja, je pa fajn da je dober wifi, če imaš router daleč (ali v drugem nadstropju) je priporočljivo da imaš na UTP kablu drugač rado šteka.Je pa seveda odvisno tudi od TV.lp

• Všeč mi je
Reactions: B81

jezek

Guru
24. jul 2008
3.457
1.456
113
Malo off....a se da na eonu odstranit/blokirat program? Enega bi nujno, se ene par pa verjetno tudi. Na Ciscotih oz Handang (ali kaj je ze bilo) se je dalo enostavno preskocit program in ni bil viden v shemi.