Mislil sem original daljinec od Eon box-a, ne od harmonyMaš navodila v harmony appu, ti sproti prikazuje korake
Mislil sem original daljinec od Eon box-a, ne od harmonyMaš navodila v harmony appu, ti sproti prikazuje korake
Noben ne ve?Kako se pa pridobi novega?
Stari mi namrec malo zmrzuje.
Ima wifi vklopljen?
Na koax omrežju se priklapljajo hibrid Eon boxi (koax+internet) na optiki pa ott Eon boxi (le internet).Tu ne gre za "nove" boxe saj so istočasno prišli na tržišče.Res pa je, da je preklapljanje med programi hitrejše na ott boxih.Noben ne ve?
Aja, na wifi se ne priklapljajo, ker delovanje ni zanesljivo.Na koax omrežju se priklapljajo hibrid Eon boxi (koax+internet) na optiki pa ott Eon boxi (le internet).Tu ne gre za "nove" boxe saj so istočasno prišli na tržišče.Res pa je, da je preklapljanje med programi hitrejše na ott boxih.
Verjetno nikoli. Baje imajo premalo frekvenčnega prostora. Ampak ponujajo, pa ti možnost Conax za doplačilo. Seveda z oskubljeno kvaliteto. So tudi zreli za kakšno inšpekcijo.Ali kdo kaj ve kdaj bodo na coax-u HR programi delali v HD? Sedaj v HD nacinu delajo samo preko EON aplikacije ali pa preko EON box a.
Danes slisim na medvoski kabelski da Telemach ukinja analogne tv kanale in s tem se bo sprostil frekvencni prostor in na racun tega bodo lahko vpeljali vec kanalov v HD in tudi hitrost interneta naj bi se dvignila. Vec naj bi bilo znanega danes teden ko bo imel Telemach predstavitev na to temo.Verjetno nikoli. Baje imajo premalo frekvenčnega prostora. Ampak ponujajo, pa ti možnost Conax za doplačilo. Seveda z oskubljeno kvaliteto. So tudi zreli za kakšno inšpekcijo.
Ni ista. V primeru, da imaš hibridni box, gre ogled v živo preko coaxa (DVB-C) v višji kvaliteti kot jo dobiš preko mreže.Kvaliteta je ista. Na boxu imaš še xxx vsebino. V živo gre preko coax, ogled za nazaj in ostalo prek utp.
V osnovi predvsem šparanju pasovne širine, ker preko mreže uporabljajo unicast, torej če gleda nek kanal 10k ljudi, ga tudi 10 tisočkrat pošiljajo po mreži vsakemu posebaj. Preko coaxa, pa se vsi kanali odajajo vsem naenkrat in ni razlike ali posamezen kanal gleda 1 oseba ali vsi naročniki. To gre seveda samo za sliko v živo, kjer vsi gledajo isto. Podobno se da sicer dosečt tudi preko mreže z IP multicastom , ampak Telemach je v osnovi kabelski ponudnik in so iz te zgodbe gradili naprej (za razliko od Telekoma/T-2/..., ki imajo live preko IP multicasta in za nazaj preko IP unicasta).Cemu torek v EON boxu tako koaksialen kabel kot utp kabel....to mi ni jasno.