Kako je pa izvedeno ce nimas koaksialnega kabla in imas samo opticni prikljucek? Predvidevam da je potem v EON box u samo utp kabel prikljucenKvaliteta je na coaxu boljsa.
Imam kombiniran EON box na telemachovem kablu, priklopljen je na dveh kablih:
1. Coax za ogled v zivo
2. Ethernet za ogled nazaj, video on demand in ostale EON pametne stvari.
Ce zavrtis nazaj je razlika vidna, sem opazil pri prenosu sportnih tekem. To je bilo pred casom, verjetno sem zadnjic gledal sport enkrat lansko leto, in takrat je bil coax vidno boljsi. CBR na max kvaliteti 7mbps, 4K TV nekje srednje zalosti.
V tem primeru ne dobis hibridnega boxa, ampak navadnega - samo utp, brez coax prikljucka.Kako je pa izvedeno ce nimas koaksialnega kabla in imas samo opticni prikljucek? Predvidevam da je potem v EON box u samo utp kabel prikljucen
Če ne gledaš XXX ni nobene prednosti (moje mnenje). Eon box tudi dela počasneje od aplikacije (preklop med kanali, meni...)A potem nekako prav razumem da ce imam dober tv in na njemu namesceno aplikacijo EON dejansko ne potrebujem EON boxa? Sam ne vidim nobene prednosti...ali se motim?
Ja, če je novejši TV z dobrim HW, zna na TVju app delat hitreje in še ne rabiš nobenih dodatnih škatel. Edino XXX kanali so skriti (mogoče ti jih omogočijo, če si dovolj tečen ), kao zaradi pravil app storeov. Tako da če nimaš DVB-C, neke prednosti boxa dejansko ni.A potem nekako prav razumem da ce imam dober tv in na njemu namesceno aplikacijo EON dejansko ne potrebujem EON boxa? Sam ne vidim nobene prednosti...ali se motim?
Odlično potem. Je pa seveda še zmeraj tista omejitev 50% delovanja v Telemach omrežju.Ni ločenih protov, samo dostop do neta rabi. Lahko ga priklopiš tudi na poljubnem netu znotraj EU in bo delal. Edino, če imaš hibridni box, brez coaxa seveda ne dela live (moraš preverteti nazaj), pri All-IP pa niti to ni problem.
Imam EON LIGHT in naročen EON UPLOAD 50 dodatek in tako 150/50 Mb/sImamo tule se kaksnega insiderja na Telemachu?
Rad bi prisel do visjega uploada na njihovem kabelskem internetu. Imam paket EON light, ki mi z izjemo UL povsem zadosca, televizije ne rabim sploh. Uraden odgovor Telemacha: to pri fizicnih osebah ni vec mogoce, edina moznost je menjava paketa.
Ce grem na EON premium, dobim vseskup nikakav dvig UL na 60mbps (ok , bolje kot nic) za precej visjo ceno in en kup dodatnih stvari, ki jih ne potrebujem. Ampak placat bi jih pa moral.
Vem da bo tezka kak individualen deal dobit, ampak vprasat ni greh.
Ti imaš Optiko. On ima COAX.Imam EON LIGHT in naročen EON UPLOAD 50 dodatek in tako 150/50 Mb/s
Paket je možen le na Telemachovem omrežju, izbranih omrežjih OŠO ter na izbranih območjih optike Telekoma Slovenije d.d. Paket ni možno naročiti na optičnih omrežjih z bitnim tokom Telekoma Slovenije d.d.
Stane pa 1€ mesečno
Zanimivo, da ima UL tako ceno medtem, ko ga večina tako ali tako pade na SIX.Blazko, Telemach ima že nekaj časa v ponudbi pakete, ki vključujejo samo internet. Kot alternativo paketu EON Premium sem izbral paket NET Full. Prejel sem tudi popust za vezavo. UL ima svojo ceno, vedno jo je imel. Seznam paketov: https://telemach.si/internet-paketi/