Telemach!!!

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Samo po frekvenci ne vidi vsak oz. ne mor nastavljat.
Pogledaš lahko recimo HD Cinestar TV2 je na programskem mestu 033, Tržič je na 186...
Seveda se, da nastavit program tudi po frekvencah. Je pa odvisno od TV in pa še CONAX moraš imet. Npr. Imam nekaj le star LG TV in v njem kartico. Kadar operater doda ka nov program mi ga TV ne zazna sam. Tako moram zagnati iskanje po celotnem bandu. S tem se mi podre moj vrstni red programov. Tako mi je mnogo lažje, če poznam frekvenco programa, grem v nastavitve in posodobim samo dotično frekvenco.

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Samo tega TM ne razume in skriva frekvence, ko kača noge - baje so poslovna skrivnost (frekvence, ne kačine noge).
Hehe. Torej sem sedaj izdal njihovo poslovno skrivnost. Se že tresem.
Drugače pa.... se sprašujem kaka je po njihovem definicija poslovne skrivnosti, če pa je stvar javna oz. ni skrivna - skrita. Tudi na Sonyu sem videl frekvenco sedaj sedaj ne več, ker imam nanj priključeno škatlo.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Mal majo hude pri TM, sem spremenil paket in pozabil rečt, da rabim dodatni tv. Grem v poslovalnico, da bo tehnik vse skup porihtal, ker itak se ga cel mesec čaka po mojih izkušnjah sredi LJ, pa pravi, da ne more tako, da mora najprej ta odprt nalog zapret, da lahko naročim dodadni tv in bo spet tehnik prišel...ni čudno se tok čaka, v tej dobi more tehnik 2x pridt, ker ne more v 2020 updejtat naloga al kaj?

Aha, sem ugotovil zakaj se tako enostavno ne da reči za priklopit dodatni tv, čeprav je tehnik sam po telefonu rekel, da bo to naredil pa je ob prihodu na dom dobil sklerozo in ''pozabil'' na to.......ja valda, da ti lahko računajo 30€ za prihod tehnika. :bonk:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ali prihod tehnika zaracunavajo? Ker kolikor so mi rekli, sam ne morem prevzeti opreme in sam priklopit... da MORA priti tehnik, ki ga cakam ze dva tedna ... In da dokler ta nalog ne bo zaprt, ne morejo narediti nic drugega :(

Karl

Zelenc'
11. nov 2019
8
3
3
Saj je že nekaj časa znano da bo s februarjem podražitev. Vsi uporabniki naj bi že dobili obvestila.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.813
840
113
toti Maribor
Pri nas se draži zato, ker imamo regulatorje za en drek. Ko podraži eden, podražijo vsi. Samo poglejte kaj so naredili z A1, ko je dal fop kanale med izbirne:nigladek:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Ali prihod tehnika zaracunavajo? Ker kolikor so mi rekli, sam ne morem prevzeti opreme in sam priklopit... da MORA priti tehnik, ki ga cakam ze dva tedna ... In da dokler ta nalog ne bo zaprt, ne morejo narediti nic drugega :(
Jap, 30 evrčkov hočjo met za prihod. Sem hotel, da mi ob priklopu eon boxa premakne D3 škatlo v spalnico pa ni hotu, sem reku, da bom sam, pa je pograbil opremo in rekel naj grem v poslovalnico in naročim spet prihod tehnika...ter čakam 3 tedne, on pa sred dnevne...pa po telefonu mi je rekel, da bo zrihtal, ob prihodu pa vse skupaj kao ''pozabil'' :bonk:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kakšen problem pa je sam potegniti 2 kabla do spalnice?
Pomoje je bolj problem, ker so leseni in ne mores dobiti drugace opreme, kot tako, da ti jo pripelje tehnik... Jaz bi raje videl, da grem opremo sam iskat, jo zmontiram in ootem samo poklicem, da jo aktivirajo oz. voisejo MAC naslov v svoj sistem... Ampak kolikor sem razumel, to pri Telemachu ne gre... Pri Telekomu sem se komot tako zmenil... Tudi pri EVJ... sem se zmenil s tehnikom, da se dobiva nekje ob poti, ko sem sel iz sihta domov, pa sem potem sam priklopil tisti box za ogled nazaj...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Ja zdaj, ko (vsaj EON) boxi, za dvosmerno komunikacijo uporabljajo klasičen ethernet prek UTPja, bi res lahko dajali. Kolikor vem, jih itak lahko preprovisionajo, tako da bi moralo delat, ko ga priklopiš. Čeprav z mojim prvim EON boxom, se je tehnik kar namatral, ker najprej ni šlo vse tako, kot bi moglo. To sicer upam, da so to že kaj porihtali.

Za stare D3 boxe, me pa prav zanima, koliko ljudi bi si pravilno uredilo povratni pas za delovanje vgrajenega DOCSIS modema. Vrjamem, da bi imeli na koncu še več dela z reševanjem takih priklopov, pa po možnosti še sranje po celi veji, ko bi nekdo to zvezal malo po domače. Že za EON box, vrjamem, da je pri večini ljudi treba še kak razdelilec dodat, pa tudi kablov z F connectorji pavadi ljudi nimajo kar pripravljenih, da bi samo odklopili staro opremo in priklopili novo. Pa pri meni, je skoraj vedno tehnik tudi pomeril signal, in glede na to izbral oziroma preprazporedil ustrezne razdelilce (ko smo bli še na coaxu, pa po potrebi tudi prilagodil ojačanje/dušenje na vhodu na objekt).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To je pri meni tehnik delal pred ene 14 dnevi... a mu ni uspelo uredit... da bi deloval ogled nazaj... ravno ta “povratni signal“ je omenjal... Ampak priklop je enostaven... OK... moras imeti prave konektorje ... Pri meni je pomenial vse po hisi... le v omarici ni mogel, ker noben njegov kljuc ni odklenil omarice... Vceraj oz. ze v petek, se za foro vklopil ta D3 box... in preveil, ce sedja mogoce dela... in zadeva je v petek zvecer celo delovala... Vceraj probam se enkrat dopoldan... in ni bilo ogleda nazaj... Danes probam, pa spet dela... No ce bo tako deloval, potem je neuproabno ;) ... Itak mi pa zaenkrat sam uporabniski vmesnik D3 boxa ni prevec vsec... ker je vse prevec nacickano... pa se kot kaze ne pozna HDMI CEC, tako da moram imeti dva daljinca... ali pa na onem od D3 box-a preklplapljati na TV ali STB... Cakam Eon box, da vidim, ce bo kaj boljsi oz. bolj uporaben... Upam, da tehnika docakam vsaj ta teden, ki prihaja, da bo vsaj odzivni cas manj kot en mesec ;)... Na odgovor po mailu tudi cakam ze od takrat... Vmes so me samo pozvali, da jim sporocim davcno stevilko, da mi bodo lahko odgovorili... ceprav sem reply-al na mailz osnutkom pogobe, ki naj bi jo tehnik prinsel s seboj... ko bo prisel... in so njej vsi podatki... Primodgovoru sicer ni bilo prilozene priponke, je pa v naslovu maila omenjena stevilka dokumenta... Zal zaradi taksnih izkusenj ne morem napisati zaenkrat nic pozitivnega cez Telemach...:(

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Ja očitno ni tako simpl ane. Daleč od tega, da bi bili dovolj samo pravi konektorji. Lahko bi tudi sam prinesel domov, bi ravno takrat slučajno delalo in bi se ti zdelo, da je to to, pa kot vidiš ni.... Sicer pa brez dostopa do omarce, vrjetno res ne more do konca uredit.

D3 box je itak zastarel (sploh prevrtavanje je horrible), na srečo mi ga že več kot dve leti ni bilo treba več prižgat oziroma sem ga vmes itak že vrnil. Za zamerit jim je edino to, da ga še vedno dajejo ven.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sam priklop je simple... kar je treba potem urediti, se itak vse dogaja na njihovi strani... Na samem boxu ni tehnik nastavil nicesar... samo MAC adreso je prepisal in vnesel preko tablice v njihov sistem... Potem je klical nekoga, da so na njihovi strani to uredili... Res da sam priklop mogoce nekomu oredstavlja “vesolsko tehnologijo”... samo nismo vsi taki... A zal kot kaze moznosti samopriklopa ni... Bolj je problem, ker kot kaze nimajo dovolj tehnikov po terenu... Ker pri Telekomu ali T-2 je vedno nekdo orisel... vcasih celo isti dan, v najslabsem primeu v nekaj dneh... No za Telekom vem, da so se glede tega tudi v zadnjem casu pokvarili, zato sem pa z niimi prekinil in takrat vzel se internet preko EVJ (trojcek)...

Glede D3 box se pa strinjam... ia zal so mi ga sami “uturili”... pri tem nisem imel moznosti... Jaz sem samo prijavil, da mi po prenovi programske sheme, kot so jo imenovali pri EVJ, ne dela ogled nazaj... Po nekaj dneh je orisel Telemachov tehnik in prinesel ta D3 box... Spotoma sem se celo iuvedel, da ne gre samo za prenovo oz. posodobitev programske sheme ampak so se kot kaze ”prodali” Telemachu... ...