Telemach!!!

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
EON dela v tujini brez težav, preveril že v ITA in na Hrvaškem... res pa je, da smeš bit priklopljen na wifi omrežje.

Vrjetno si mislil, da ne smeš bit priklopljen na WiFi. Če gledaš preko mobilnega interneta v gostovanju s slovensko SIM kartico, bo seveda delovalo, ker imaš vedno Slo IP. Načeloma ni važno, preko katere tehnologije si povezan. Kot je bilo že večkrat omenjeno, je važno, da dostopaš iz slovenskega naslova IP. Zdaj ali si dejansko v Sloveniji in dostopaš preko 3G/LTE/DSL/FTTH/kabla/whatever ali pa si kjerkoli v tujini in uporabljaš VPN/SSH/socks proxy/karkoli drugega, lahko tudi mobilni internet s slovensko SIM, bo delovalo. Ne bo pa delovalo na Hrvaškem ali v ITA, če imaš lokalno SIM (brez VPNja ali druge rešitve), ne glede na to, da nisi na WiFiju....

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Danes
srce-1.gif
.

heinz

Pripravnik
29. apr 2016
75
14
8
ksz

ko smo ravno pri hitrostih, ali se že komu pozna dvig hitrosti oz sprememba paketa? meni se namreč še vedno ne pa samo že 16.2.
bonk.gif
, obljubljali v dopisu so pa za 1.2.

LP

sade

Pripravnik
18. mar 2010
84
1
8
Citat:
Uporabnik heinz pravi:
ksz

ko smo ravno pri hitrostih, ali se že komu pozna dvig hitrosti oz sprememba paketa? meni se namreč še vedno ne pa samo že 16.2.
bonk.gif
, obljubljali v dopisu so pa za 1.2.

LP

Resetiri modem ... oz ga dej za nekaj sekund iz elektrike...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Ne vem, jaz imam že tolko da niti računalniki ne dohajajo hitrosti, da bi lahko testiral realno.

heinz

Pripravnik
29. apr 2016
75
14
8
Sem že večkrat ne pomaga.... tudi klical na Telemach ne pomaga, hitrost je še vedno stara... cena bo pa nova
evil.gif

heinz

Pripravnik
29. apr 2016
75
14
8
Na kablu seveda, 1Gbps link, krivda je izključno na strani telemacha, ker še ni spremenil hitrosti iz 100/6 na 220/6. Me zanima če bodo na položnici tudi pozabili podražiti.
10.gif

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Citat:
Probam naslednjič z cromcastom v Nemčiji

A lahko lepo prosim napišeš kaj več, kako urediti gledanje EON preko chromecasta?
Ga imam, pa nisem ugotovil, kako bi ga prepričal da bi delovalo.
Lahko tudi na privat, da ne smetiva tukaj.
Hvala
smile-1.gif

Edit:
Se opravičujem. Enkrat sem nekaj sprobaval, pa ni šlo, zdaj pa sem samo zagnal in je delalo :D

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Citat:

A lahko lepo prosim napišeš kaj več, kako urediti gledanje EON preko chromecasta?
Hvala
smile-1.gif

Misliš na sploh ali v tujini? Če si na slo IPju samo klikneš chromecast ikono v appu na telefonu/tablici in bi moralo delat. Iz tujine bi bilo za probat, če lahko stream leti direkt (mimo VPNja) ali je treba zagotovit VPN tudi za chromecast npr. na routerju ali samem tvju, če gre za chromecast builtin.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.659
4.383
113
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Citat:

Hvala
smile-1.gif

Edit:
Se opravičujem. Enkrat sem nekaj sprobaval, pa ni šlo, zdaj pa sem samo zagnal in je delalo :D

Pojavi se ti ikona za cast spodaj desno.

OBVEZNO MORE BITI TELEFON IN TV NA ISTEM WIFI OMREŽJU.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.583
1.750
113
Ni nujno na istem WIFI omrežju, televizor je lahko povezan tudi preko kabla. Važno da je isto omrežje.