Telemach!!!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
In kaj sem jaz zapisal?

No, sicer pa - jaz sem navedel vzrok, ti pa rešitev "problema".
smile-1.gif

Čeprav tole tvoje laufa, če imaš dovolj uploada - kar pa je pri TM na kablu spet tak-tak. Optike pa pač nima vsak. So pa plačljivi servisi - jaz sem pač plačal 70 EUR za 36 mesecev - pa sedaj samo molim, da bo ponudnik preživel.
tongue-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.044
3.729
113
Se strinjam, dober upload je odlična zadeva. Sicer ne vem točno, koliko je minimalno potrebno za razmeroma solidno sliko pri EONu, predvidevam, da bi na kakšna 2 - 3 Mb že moralo solidno delati.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.044
3.729
113
Pa še eno vprašanje za vse, ki ste na Telemachovi optiki. Če izbereš pakete na optiki nikjer ne ponudi EON za Android TV in pa Interaktivnega sprejemnika (pri nobenem paketu), dočim za pakete na kabelskem omrežju ponudi vse opcije. Je to napaka na strani, ki se vleče že par mesecev in je zadevo dejansko možno naročiti?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Ali veste da Telemach ukinja vse analogne radijske kanale na KATV ju, torej lastniki HIFI jev , nič več poročil, zbrisali bodo vse do zadnjega .......................................
frown-1.gif
. Mislim, od kje jim pamet ene 8 -10 kanalov bi pustili, saj ne zasedajo neke pasovne širine, tako bo pa treba spet FM antene montirati na stavbe, ali pa poslušati slabo kvaliteto sprejema.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ali veste da Telemach ukinja vse analogne radijske kanale na KATV ju, torej lastniki HIFI jev , nič več poročil, zbrisali bodo vse do zadnjega .......................................
frown-1.gif
. Mislim, od kje jim pamet ene 8 -10 kanalov bi pustili, saj ne zasedajo neke pasovne širine, tako bo pa treba spet FM antene montirati na stavbe, ali pa poslušati slabo kvaliteto sprejema.

To so tisti kanali ki gredo po koaks kablu?

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik girisan pravi:...A sploh se kak analogen TV program dela na Telemachu?
Na analogni KP še (TL 20) ... v 9 letih so zbili ponudbo na 1/3 nekdanje in podražili trojčka za več kot 50% (dobil račun za jan) ... Torej na analogni (šit od programov v glavnem) se je cena po postaji več kot podvojila ... s koncem tega meseca grem pa-pa od njih ... ta teden grem odjavit na način, ki ga je en že tu opisal
grims-1.gif
...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Koliko pa rabis imeti uploada doma, ce gledas preko vpn? Je vazno sploh?
Za max kvaliteto rabiš cca. 7Mbit/s (nekaj lufta ne škodi). Če hitrost ne bo dovolj velika, boš pač gledal nižji bitrate. Naslednja opcija pri EONu je mislim, da cca. 3,5Mbit/s, kjer je kvaliteta še vedno relativno dobra , gre pa potem še nižje z ustrezno slabšo kvaliteto.

Sicer pa vsaj nazadnje ko sem testiral, je stream delal tudi iz tujega IPja, samo prvi request za playlisto je moral priletet iz slovenskega IPja, tako da bi lahko z malo več telovadbe gledal tudi mimo VPNja. Ne vem pa, kako sedaj dela preko AirPlaya recimo. D3GO sem večkrat uporabljal v tujini tako, da sem imel VPN samo na telefonu, medtem ko je stream letel direktno na AppleTV mimo VPNja, pa je vseeno delovalo. V tem primeru upload ni problmatičen, ker gre čez VPN minimalno prometa.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.044
3.729
113
Zaželeno je seveda čimveč. Ne vem koliko rabi stream od EONa a mislim, da vsaj kakšne 3-4 Mbit za lepo sliko. Če dela na 1Mbit bo bolj švoh izgledala slika ali pa se bo zatikalo.

Nazadnje urejeno:

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
EON dela v tujini brez težav, preveril že v ITA in na Hrvaškem... res pa je, da smeš bit priklopljen na wifi omrežje.