Dva dni po priklopu lahko sedaj nekaj napišem o prvih vtisih. Priznam, da sem pričakoval, da bodo lahko šle stvari na začetku narobe, ampak spadam med tiste, ki ne naredijo iz vsake mušice slona in tudi sam si znam kako stvar popravit ali nastavit.
Glede samega priklopa nimam pripomb. Razen tega, da sem čakal en mesec pa pol. Fanta sta bla hitra in se je vidlo da vesta kaj delata. Tudi mojo pomoč sta sprejela, pa tudi vprašanj se nista branila.
Zdaj pa glede delovanja. Stvari delujejo. Brez začetnih spodrsljajen. Internet deluje, TV deluje, za telefon še ne vem, ker me še niso preklopli od Telekoma.
Pri internetu se pozna prirastek v hitrosti. Naročeno hitrost imam 120/120, po speedtestu pa deluje 114/233, ping je vedno 1 ms. Večjega uploada se ne branim dokler bo. Njihov WiFi deluje vredu, moram pa pohvalit tudi modem, ki je zelo zmogljiv. Model je Genexis Hybrid Titanium 24. Vsaj na ravni mojega zmogljivega routerja, ki sem ga prej uporabljal na Telekomu namesto modema. Tega sem zdaj priklopil samo kot switch. UNIFI dostopne točke mi niso nastavljali, pa sem monterja še posebej vprašal po tem. Presenečen sem edino nad tem, da ni tako enostavno zapolnit vso to pasovno širino s torrenti. Tu bo potrebno še veliko optimiziranja utorrenta z moje strani. Če ima kdo glede tega kak nasvet se priporočam.
Tudi s televizijo sem zadovoljen. Vmesnika ne bom preveč komentiral, je pač drugačen od Boxovega. Na prvi pogled se zdi prenasičen, vendar je to samo stvar navade. Deluje zanesljivo in tekoče. Slika je dobra, na prvi pogled ne morem reči ali je boljša ali slabša od SiOL TVja, predvidevam pa da je boljša. Dobil sem dva sprejemnika Cisco PDS2100, na obeh deluje ogled nazaj in delujeta zanesljivo. Daljinec bi lahko imel večje tipke, z njim lahko upravljaš tudi TV. Zvok je dosti glasnejši kot na BOXu. Na začetku me motita dve stvari. Prva je, da ni ogleda nazaj na HD programih. Za gledanje v živo torej naj uporabljam HD programe, za ogled nazaj pa SD programe s slabšo sliko. Hm... Druga pa je povezana z nastavljanjem vrstnega reda programov, ki mi tudi nekako ne sede, oziroma se ga moram še navadit. Telekomov mi je bolj všeč.
Toliko o prvem vtisu. Zdaj pa še par stvari, ki so me presenetile. Prva in najbolj moteča je pomanjkanje informacij glede Telemachove optike. Sem oseba, ki je rada pripravljena na stvari in o optiki je kako praktično informacijo skoraj nemogoče dobiti, tako na njihovi internetni strani kot tudi od zaposlenih. Vem da je kabel daleč pomembnejši, pa vseeno. Recimo TV sprejemnik. Za moj paket sta vedno omenjena dva modela, eden osnovni in drugi boljši. Jaz sem dobil ta tretji model, oba ista. Sicer je verjetno boljši od obeh ali na ravni boljšega. Glede na to, da sem pričakoval, da en model ne podpira ogleda nazaj, sem šel v njihov center naročit še enega. Tega, na srečo, lahko sedaj odjavim in s tem privarčujem pri mesečni naročnini. Še ena stvar sta dva kabla, ki morata iti do STBja zaradi ogleda nazaj. In posledično, če želiš ogled nazaj na dveh sprejemnikih, tudi dodaten Switch. Kot zadnje pa kvaliteta opreme. Veliko je za prebrati glede tega, vendar sem bil prijetno presenečen. Očitno je to, vsaj na optiki, porihtano v nulo.
Toliko o prvem vtisu. Sem pa zelo zadovoljen zaenkrat...