TELEMACH - Cisco DVR HD 8398DVB

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Včeraj sem prevzel Cisco DVR HD 8398DVB, ki sem ga doma instaliral po priloženih navodilih. Povezal sem ga z LCD TV Panasonic (HD) preko HDMI-ja, priklopil koaksialni kabel in elektriko. Zelo hitro so se mi nastavili vsi programi, v nastavitvah pa sem samo nastavil za menu SLO jezik. Naročen sem na Digitalno TV - razširjeni paket. Promocijsko sem dobil HBO in HBO comedy do 30.06.2010. Da sem odprl to temo pa so naslednji razlogi:
- programi za odrasle mi ne delujejo, zahtevajo neko pin kodo, ki pa jo vtipkam (4 3 2 1) preko rdeče tipke (trikotnik) na daljincu a se
nič ne spremeni še zmeraj je vse zakodirano
- RTV SLO HD program naj bi bil viden vsem a pri meni se na TV-ju javlja sporočilo, da je program zaklenjen - Kodiran program,
niste naročeni na ta program, če želite gledati ta program se nanj naročite na 080 2288. Kolikor sem slišal je navedeni program
brezplačen.
- tudi ostali HD programi so zakodirani
Prosim za komentar. Klical sem na tehnično pomoč, pa so mi rekli da morajo na aparatu odstraniti neko zaščito preko dneva.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Zadeva je urejena po posredovanju na Telemach uporabniško pomoč. Delujejo vsi HD programi, slika čudovita, programi za odrasle, HBO in HBO komedy brezplačno do 30.06.2010 promocijsko. Zadeva deluje brezhibno, možno snemanje SD ali HD, slika v sliki, slovenski menu, možno gledanje enega programa in snemanje drugega,......, skratka zaenkrat super zadeva in priporočam.

arsilan66

Zelenc'
17. feb 2010
8
2
1
Maribor
Jaz sem ga pa danes priklopil in ga ne priporocam! Dosti boljsi se mi je zdel samo predvajalnik, ki sem ga imel pred tem. Pa ta snemalnik sem cakal skoraj 2 meseca. Zdaj pa tako razocaranje. Evo:
1) Vse skupaj je zelo neprijazno uporabniku. Navodila so zelo skopa in tudi na spletu ni kaj dosti bolje.
2) Jaz nisem uspel razporediti programov po svojem vrstnem redu. Tako, da bi imel recimo na 1 LJ, na 2 PopTv itd, na 10 HTV. Kolikor se mi zdi, je osnovna shema fiksna in kanalov ne mores premikati. Lahko si pa naredis svoje priljubljene, vendar je to potem neprikladno, saj morda res imas HTV na 10, vendar ti pa zraven pise se 104, kar je pozicija, kjer se HTV nahaja na osnovni shemi.
3) Prostor za informacije pri EPG je mnogo ozji kot pri prejsnjem modelu. Tu sta samo ena ali dve vrstici. Sicer lahko premikas stran tudi navzdol, vendar pa se potem tekst nepricakovano konca kar na sredi stavka.4) Ni teleteksta! To me se najbolj moti. Na prejsnjem je bil vsaj osnovni teletekst, tu ga pa sploh ni.
5) Ne vem kako spraviti antenski signal do televizije. Sedaj pride antena v Cisco, iz njega pa gre HDMI kabel v televizor, ki je neke vrste monitor za Cisco. Ni več scarta ali antenskega izhoda. Tako ni teleteksta niti na televiziji.Če bi želel sprejemati signal preko televizije moras namestiti antenski razdelilec in enega antenskega peljati v TV, drugegqa pa v Cisco.

No, to je to! Razmisljam, da bi ga nesel nazaj, vzel stari model in si raje kupil DVD rekorder s trdim diskom.

BK

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
Samo HD predvajalnik, ki je ravnotako Ciscov, je čisto enak temu, z vsemi slabostmi, samo da nima snemalnika.
O katerem "samo predvajalniku" ti govoriš?
smile-1.gif

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
Aja, da ne omenjam še tega čudeža...
V spalnici imam 24' Dell Ultrasharp (1920 x 1200) običen LCD računalniški monitor, ki ima pač 1x vga in 1x dvi. Ker mi za tam čisto zadostuje in ga ne potrebujem več za pc monutor, sem sklenil, da bi bilo super, če ga uporabim kot "TV". Zato sem tudi vzel HD predvajalnik v najem, saj je to edini način, da ga direkt povežem na DVI vhod od monitorja brez vmesnih pretvornikov.
In poglej ti zanimivost:

Cisco se poveže, slika je, vse načeloma ok, dokler ne pridem do menuja kjer se mi zaklene opcija za izbiro ločljivosti.
Slika se poveže z "576i". Nekako se preko hdmija sporazumeta po svoje in to je to. Ne da se spremeniti.

Ciscota sem za štos priklopil še v dnevno kjer je običajen LCD TV, in tam se avtomatično odklenejo še ostale opcije; 576p, 720p, 1080i.

Nimam HD paketa, zato me za v spalnico tudi 576i čisto zadovolji, ampak, kako le 576i preko HDMI?
Ker je trenutno HD paket promocijsko brezplačen tukaj tudi ne pride do izraza, čeprav ga nisem imel namena naročiti....

Res je muhast tale Cisco :)

Če bo še kdo priklapljal Cisotovoe HD sprejemnike/dvr na DVI vhod, naj kar pozabi na HD.
Vsaj pri meni je tako.

Če ima kdo logično razlago, čemu se tako sporazumeta, se zahvaljujem za odgovor.

eagleman

Zelenc'
18. feb 2010
26
0
1
Maribor
Tudi jaz sem včeraj šel ves vesel po ta ciscotov hd snemalnik pa me je doma hitro minilo veselje, ko sem ugotovil, da ni teleteksta in ne gre porgrame sortirat. To spada pod osnovne nastavitve vsakega sprejemnika tako da nevem kaj so mojstri od ciscota tukaj delali.
Pa še odklenjenih programov nimam zaenkrat, ker majo baje tehnične težave na telemachu glede aktivacije.

Skratka jaz sem kar razočaran glede tega snemalnika, je bil prejšnji handan dvr skoraj zlata vredn razn da ni bil HD
Sicer pa če mi nebo všeč ga bom pa nazaj vrnil

arsilan66

Zelenc'
17. feb 2010
8
2
1
Maribor
Zdravo, prej sem imel predvajalnik HANDAN cv5000. Imel je teletext, lahko sem spreminjal vrstni red kanalov, lahko sem kanale preimenoval, lahko sem preko njega na kabelsko priključil še televizijo, s pritiskom na "i" sem imel prikazanih vsaj 4-5 vrstic, meni se zdi, da je bil tudi hitrejši.....
LP
BK

EFX

Pripravnik
13. nov 2007
91
1
8
ksz...

Ok, sem se že ustrašil, da je z mano kaj narobe, da ne najdem nastavitev za spreminjanje vrstnega reda programov. To, da Cisco HD snemalnik tega nima, je tako kot če bi kupil avto, kjer se ne da premikati sedeža naprej in nazaj. Ima volan, pelje se, AMPAK...
13.gif

Je še kdo od vas poizkusil snemati s HD kanalov? Meni se tam namreč zelo zatika zvok, medtem ko na SD kanalih vse deluje ok.

btw, s katero tipko na daljincu se nastavi audio stream za posamezen kanal? Kajti ne glede na nastavitve v setupu, imam na NG nonstop madžarščino, ki jo bolj slabo razumem...
smirk-1.gif

arsilan66

Zelenc'
17. feb 2010
8
2
1
Maribor
Aha, jaz mam tudi madžarščino, ki se sicer predvaja preko angleškega originala in če dobro prisluhnem, lahko malo razumem ;-).

Pa ves kaj, jaz ga bom kar nazaj nesel!

BK

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Novopečeni lastniki Ciscotov, mi poveste, kako izgleda aktivacija sprejemnika? Je treba poklicat na HD in sporočit neko S/N številko? Al kako?

arsilan66

Zelenc'
17. feb 2010
8
2
1
Maribor
Ne, poklicati moraš na tisto 080... številko, ki je napisana na ekranu in potem čakati kake pol ure, ker si ponavadi kaki sedmi v čakalni vrsti potem pa oni nekaj vtipka in ti začne delat.
Zanimivo pa je to: Jaz imam Ciscota na omrežju Selnica Ruše, ki ni čisto v lasti Telemacha. Vzel pa sem ga na starše, ki so v omrežju Rotovž. Kljub temu vse dela normalno in tudi odklenil mi ga je po telefonu, kljub temu, da Cisco ni bil priključen na Rotovžu ampak v Selnici-Ruše. Kak mu je to uspelo mi ni jasno....

LP

BK

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Hvala. Zgleda da gre za enak vir signala, kar iz tvojega primera pove, da zadeva geografsko ni vezana. Smiselno, kjer je signal, zadeva dela, referente po telefonu ne zanima kje si, če poveš pravo cifro. Kaj je to kakšna S/N ali MAC št.? Kolk je dolga?

prco

Zelenc'
5. mar 2010
2
0
1
Zdravo!
zanima me, če je kdo upazil ,da se ciscotov disk od hd sprejemnika, ko je v stanju mirovanja (ugasnjen) kar sam prižiga i laufa nekaj časa potem ugasne. sploh ponoči je zelo moteče.

eagleman

Zelenc'
18. feb 2010
26
0
1
Maribor
@prco

nisi edini, ko is to opazil, sam opažam že to odkar ga imam. Disk se enostavno vklopi in laufa na standby nekaj časa, nato se izklopi pa čez nek čas spet.
Zgodilo se mi je tudi že, da nisem mogel prižgati sprejemnika, ker je takoj preklopo nazaj na standby. Ne razumem kaj ma za laufat če nimam nič nastavljeno za snemat.
Vglavnem sprejemnik ma še precej pomanjkljivosti, ki jih upam da bojo odpravli v doglednem času.
Ker nisem dobil zveze na telemachu v Mariboru sem klical na centralo v Ljubljano pa mi je rekel naj se dogovorim s telemachom v Mariboru za zamenjavo, ampak še nisem dobil proste zveze (tudi po pol ure).
aplauz.gif

prco

Zelenc'
5. mar 2010
2
0
1
Vem tut sam jih cela 2 tedna kličem, da mi pridejo zamenjat modem pa se nobenemu nč ne zdi, niti ne pokličejo. Vedno ko pokličem rečejo vas bojo naši tehniki poklical. In to že 2 tedna govorijo! včasih so mel to bolj pošlihtano.Mam tak občutek da tam samo en dela.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik prco pravi:
Zdravo!
zanima me, če je kdo upazil ,da se ciscotov disk od hd sprejemnika, ko je v stanju mirovanja (ugasnjen) kar sam prižiga i laufa nekaj časa potem ugasne. sploh ponoči je zelo moteče.

To se dogaja tudi meni, ko se sredi noči disk kar sam vklopi ob standbyu in nekaj praska. Prav tako pa se mi je včeraj zgodilo, da Ciscota enostavno nisem mogel več ugasniti. Pomagal je šele fizičen izklop iz elektrike.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
niste edin meni tudi to dela da se vklopi disk ali pa da kaj je nastavljeno za snemanje se predčasno posneme pa to ne glede na uro in datum pa stalno 35min