Telefon za palčka (predlog)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Telefon sem "uredil", da so zdaj gori igrice, zdaj pa ga zavijem in čimprej iz rok.

Mi pač ni všeč Android in touchscreen, to si prste polomiš preden kaj napišeš.
Vmesnik Androida pa tudi brez vsake logike, kr nekaj, špile nameče kar na kup med ostale ikone.

Za deco bo čisto dober.

I

Izbrisan uporabnik #488

Telefon je bil zadetek v polno, sploh špil Angry birds
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Če se bo palček naveličal angry birds lahko gor vržeš še kakšen nintendo emulator, pa bo palček lahko mariota, zeldo in ostalo zbirko iger za stare sisteme poganjal do konca osnovne šole :D

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj še ma Nintendo DS tam pa je navlake gori dovolj, tudi Mario.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ne moralizirajte preveč, pač pa svetujte človeku.
sicer pa pri nas ni imel nihče telefona do 20. leta starosti!!! ker jih pač ni blo (sem letnik 1976).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
ne moralizirajte preveč, pač pa svetujte človeku.
sicer pa pri nas ni imel nihče telefona do 20. leta starosti!!! ker jih pač ni blo (sem letnik 1976).

Parkrat je ze napisal, da je telefon ze nabavljen in v uporabi ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
markomanova pripomba je bila vsekakor umestna, predvsem zato, ker so jih dajali večinoma taki, ki so še precej daleč od tega, da bi morali kupovati vsak plenice.

Jaz ga povsem razumem, naša 4 letna se usede za PC, odpre folder z risankami in si jih naštela. Jasno, naju je videla to početi tisočkrat in palčki si tako rutino zapomnijo prej kot si mi lahko sploh mislimo. Samo zato se trudi učiti črke, ker sedaj risanke izbira naključno.
Če vidi mamino fotko na mojem mobitelu, se veselo javi, preden jaz priletim do mize. Kaj naj naredim? Naj ji dam leseno kolo in palico za igrat, ker telefon pa res še ni zanjo? Fotoaparat na Aceju ravno tako ni več misterija, svojega digitalca ima tudi pa še dobre fotke dela. Motorično in drugače razvojno je daleč pred vsemi, ki zagovarjajo metodo, "to pa še ne, ker je premajhna", tko da... Dejte bit resni.

Nazadnje urejeno:

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Sam eni ste pa res smešni, moj sin je pri 2,5 letih obladal moj telefon (galaxy s) bolj kot oba moja starša skupaj. Sam si naštima vse igre, točno povsod v menijih ve kam pritisniti, zna slikati, sam naštima galerijo, predvaja posnetke, poveča slike, mislim to so res telefoni "simpl k pasul". A zdej pa ko mi bo čez 5 let rekel da bi imel svoj telefon, bom pa rekel, ne ne sine, to še ni zate, obladal ga bo pa že bolj kot jaz.
To so čisto drugi časi kot so bili pri nas. Če bi bili takrat na voljo takšni telefoni, bi jih tudi že večina imela pri takih letih saj so zelo praktični. Kolikokrat te skrbi kje so tamali, da se ni kaj zgodilo, če ima otrok kakšne težave te lahko pokliče... ni treba da otroci živijo v kameni dobi zato ker so tastari starokopitni. Ga je pa potrebno seznaniti da je to pač neka odgovornost (telefon) in ga tudi naučiti par stvari. Jaz ne vidim problema.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Fly, ti povem, da noben od teh silnih genijev vzgoje nima lastnih otrok, o tem, kaj je prav in kaj ne pa vedo vsem pamet solit.

Če ga jaz nisem mel, ga tut moj mulc ne bo, red mora bit. Zagovedeno do konca.

Nazadnje urejeno:

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Fly, ti povem, da noben od teh silnih genijev vzgoje nima lastnih otrok, o tem, kaj je prav in kaj ne pa vedo vsem pamet solit.

Če ga jaz nisem mel, ga tut moj mulc ne bo, red mora bit. Zagovedeno do konca.

Česa ne poveš. kakšna vzgoja pa je to, da otroku omogočiš igranje igric v šoli? Si kdaj pomislil, da morda zadeva ni zdrava za otroka, kateri se še razvija. Najbrž svojemu otroku dovoliš, da v šolo nese tudi Barbiko, Princezo Arile in Bell itn.? Če ne, potem si odgovori, zakaj potem igranje igric?

Potemtakem, najbrž si svoji palčki omogočil tudi že TV v njeni sobi in morda ustvaril že facebook profil itn,
rolleyes-1.gif

Rajši vidim, da mi otrok zna brcati ali metati žogo, da razvija timski in socialni duh, kakor pa da mi je idividualiziran in frik za posamezno tehnologijo. Moje mnenje je, da vse ob svojem času.

Tvoja razlaga ne drži vode, sploh ne tista, kjer omenjaš, da če te skrbi za otroka, da ga lahko pokličeš, kot starš se mi zdi, da si potemtakem dvomiš v to, kako si si do zdaj vzgajal otroka.

Angry bird in šola ne gresta skupaj.

Lp.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
true ture djte se mal spilat z otroci pelte jih vn , vklučte jih v nek šport.

ne pa da jim date mobitele pa da se spilajo da se vam z njimi ni treba ubadat

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
O matr eni ste pa res ekstremisti

Ponavadi tisti otroci ki jim starši vse po vrsti prepovejo zato "ker je to dobro za njih" še bolj izkoristijo to stvar, ko jo kočno dobijo v roke, predvsem v negativnem smislu.
Živimo v drugih časih, kot pred 20 leti ko je bila edina igrača žoga. Otroka ne morete izolirati od vsega, bolje da počasi spozanava tehnologije in svet v katerem živi, je vsaj bolj informiran. Če pa nima pojma o nobeni stvari in mu boš pri 15 končno dovolil vse te stvari, bo pa kaj?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Dajte no ne ga srat z takimi.
Ko smo mi bili mali so bili tricikli in z njimi tudi odgovornost,da se ne potolčeš in podobno,pa ti jih ni nihče prepovedal.
Sedaj triciklov ni so pa mobiteli,tehnologija gre naprej.
Vsi,ki ste proti mobilnikom za palčke,pc in tv tudi seva pa jim pustite risanke gledat in ko jih gledajo se ne rabite ukvarjat z njimi,a ne?
Ne več prazne slame mlatit.
Če vas je tako strah za zdravje svojih otrok pol jih pa raje sploh ne delajte,saj ko se rodi že pride v smog,okrog njega same aparature v bolnici ki sevajo bolj kot mobilni telefon,tam pa ne jamrate naj jih izklopijo,ker škodujejo zdravju.
Bogi vaši otroki,ki bodo tehnološko zaostali samo zaradi tega,ker vi niste imeli tega ko ste bili mali in ker je za vas še vedno lestvica vročih 20 tista na kateri so avseniki,franc košir in tako dalje.
če vi ne znate rokovat z novo tehnologijo bodite brez skrbi,vas bodo vaši palčki naučili
wink-1.gif

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Mislim, da so stvari izvlečene iz konteksa, moja razlaga ni temvari izvlečeneeljila na to, da otrok ne sme imeti stika s tehnologijo, vendar to, da tehnologija enostavno nima kaj iskati v šoli in uporaba le te naj bo kot nagrada, ne pa kot nekaj kar mora biti.

Sicer pa večja korist je od tri cikla, žoge in tako naprej kot pa od telefonov, igric ipd. Poleg uma je potrebno krepiti tudi telo.

Lp.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
nikjer nisem napisal da nič drugega ni potrebno v mladosti. Seveda vse to je potrebno. Pri nobeni stvari ni dobro pretiravanje, prav tako pri tehnologiji ne. Moje mnenje pa je, če ima željo po tem da jo spoznava, mu jo rade volje pokažem, v bistvu mi še nikoli ni bilo treba nič pokazati, saj se je itak že vse sam naučil ko je mene gledal, pa je star sedaj 3 leta. Tamali so itak kot gobe, prec osvojijo vse.
Ko bo šola ali pa da vidiš da non-stop visi na računalniku/telefonu je pa povsem upravičeno da se ukrepa in se omeji te stvari.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 1980 pravi:
Mislim, da so stvari izvlečene iz konteksa, moja razlaga ni temvari izvlečeneeljila na to, da otrok ne sme imeti stika s tehnologijo, vendar to, da tehnologija enostavno nima kaj iskati v šoli in uporaba le te naj bo kot nagrada, ne pa kot nekaj kar mora biti.

Sicer pa večja korist je od tri cikla, žoge in tako naprej kot pa od telefonov, igric ipd. Poleg uma je potrebno krepiti tudi telo.

Lp.

Ja, tvoj prejšnji post je bil povsem izvlečen iz konteksta. Enostavno si se odločil, da tisti, ki otrokom dovolimo dostop do tehnologije, ne pomislimo na fizični razvoj in da to počnemo zaradi svoje lastne lenobe. Zelo narobe, zadnje čase sem kot šofer, od Šercerja do Vodnika pa do Mercatorja (telovadba, plezanje, ples). Seveda boš sedaj ugotovil, da tudi to ni prav, da naj se odloči za eno stvar, ne pa da mora hoditi na tri. Sorry, če si bil ti al pa maš doma fikus, drugi nismo taki in nam en šport ni dovolj, verjemi da vem o čem govorim, ker resno dvomim, da si toliko v življenju preživel na treningih,
Potem si se odločil, da otrokom dovolimo vse, ker imajo dostop do tehnologije. Sereš govna.

Ja, igrice in Barbike ne pašejo v šolo, se strinjam, samo če bi prebral, je moj mali feder star še ne 4 leta. Tko da, ne ti o kontekstu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Telefon je že kupljen in v močni uporabi
smile-1.gif
celo navodila je "prebrala" tako da so se zgubila skupaj z računom in garancijo, hehe.

Sicer pa bistvo so igrice za takega palčka, saj mi ko smo bili v teh in podobnih letih smo pa terali igrice na tistih lcd "tablicah", deca pa jih sedaj na telefonu igra.