Telefon za palčka (predlog)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Tudi jaz sem proti GSM v prvem razredu .. naj se otrok navadi, da ne bo vedno imel vsega, kar bodo imeli drugi ..

Mogoče mu kdaj ne bo všeč, da je drugačen (beri: normalen), ampak s tem ne bo na dolgi rok na nobeni zgubi.

Tracker na GSM mi pa ni ... Zakaj? Danes ga daš gor, da zasleduješ otroka. Kdaj ga boš dal pa dol? Ko bo v 5 razredu? Ko bo star 15? 18? .. Nikoli? Saj ne pravim, da nima pozitivnih učinkov, ampak .. tudi, če bom vedel, da je pri sosedu na žurki, mi ne bo nič pomagalo. Če ga ne bom naučil, da se lahko z mano pogovori tusi takrat, ko mi nekaj ne bo všeč, mi tudi tracker ne bo rešil odnosa med starši in otrokom ..

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Taki telefon je brezveze kupit, sorry, ker android šteka že na dvojedrnih procesorjih, kaj šele tu, rajši vzami en slabši telefon in pa iPod Touch, rabljen, pa bo telefon za klice itd. za igerce bo pa imel napravo, ki jih bo poganjala dosti boljše kot pa android, sploh če kupiš rabljeno četrto generacijo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Android šteka,če ga neuradno predelaš.Če pustiš takega kot je dela fenomenalno,brez zatikanja in igre tečejo gladko.
Galaxy 5 z androidom 2.2 nič ne šteka,pa čeprav ima samo en procesor.Tracker v primeru,če se izgubi in ne da bi cel čas gledal kje je.
Kaki 5 razred,v drugem bo že pogruntal kako se ga odstrani
wink-1.gif

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
iz otroka bos naredu razvajenca - kadar bo kej nucu te bo poklicu pa ti moril plus tega pa ČE se zgubi je kriv stars KER ga ni naučil KK PRIDIT OD SOLE DO DOMA !

sam čaki mal a mu das ti TV na glavo al pa na telo med tem ko se njegove celice razvijajo ??? vsaj normlan otork ga gleda par metrov stran , pa tud igra se verjetno ne na cesti da bi vohu hlape ,...

wi-fi je druga zgodba js osebno ga ne uporablam ker seva se bol k mobitel. se bo cez par let pokazalo kk upliva na telo ko letijo zarki cez telo

ce je možno te še prosim za uslugo

vprašaj svojega palčka kake telefone majo njegovi sosolci pa pol povej

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Važno, da si hrano pogreješ v mikrovalovki, greš v štacuni čez detektorje in pri doktorju na rentgen.

Ne me narobe razumeti, naj vsak sam presodi kaj je prav in kaj ne za njegovega otroka, preden ga obsojate.
Ko mobilni telefon otroku reši življenje, saj lahko v nekem skrajnem primeru pokliče/SMS-a starše, potem je pa kul ...

Drugače pa, ko smo pri predsodkih, tudi tebe bi lahko naučili slovničnega pisanja in to celo brez sevanja. Pa te očitno niso ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ma kaj sprašuješ kakšen telefon kupit otroku, saj vidiš, da dobivaš nasvete o vzgoji od pimplnov, ki niti naravnost scat še ne znajo.

En tehten razlog, zakaj naj bi mulc v prvem razredu ne imel telefona? Zato da me bo strah, kje se je potepel, namesto, da ga pokličem? Da on ne bo mogel poklicati, ko bo nujno?

Evo, Samsunga Ace mu kupi. Dela k šus.

jamiekarai dej ne nabijaj u tri krasne. To govoriš iz izkušenj s kolikimi otroci, ki jih imaš doma. Lahko ti povem, da imaš o vzgoji krepko izprijene pojme in raj jeni.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
OT
Ko sem prebral naslov, sem mislil, da se kupuje telefon za alter palčka, ker je imel pred kratkim RD.
Sorry za OF

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Popotnik in cawo, mikrovalovka ne seva da bi bilo omembe vredno, TV pa sploh ne tako kot seva GSM ki oddaja direktno zraven lobanje z 2Watt moči na mozgane ki se razvijajo, haloo.

Pravtako kaj bo mulcu gsm ko se bo zgubil, ce se nebo znal pri teh letih sploh orientirat?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Alo,telefon iščemo za Snecerja ne pa debate kaj je za v prvi razred in kaj ne.
Najcenejšega,ki sem ga našel z androidom je Galaxy 5

Bolj podroben opis pa najdeš tukaj

Android 2.2 je že na voljo za posodobit omenjen telefon.

p.s.

Da pa še jaz dodam svoj piskerček.Telefon za malčka je super stvar,ker mu lahko naložiš kak tracker program in če se slučajno otrok izgubi ga takoj najdeš.Pa ne flancat da je telefon škodljiv zdravju,zaradi sevanja in drugega,televizija tudi seva,pa izpušni plini so tudi škodljivi pa zaradi tega nismo zaprti v stanovanju in nismo brez televizije.Pa verjamem da tisti ki ste toliko za zdravje sigurno uporabljate računalnike ki sevajo z in brez Wifi.Zakaj pa imate vklopljene pc-je in ste tukaj na forumu,če so tako škooodljivi.
Pa vsi tisti,ki ste vegetarijanci ne pozabite,da nam ki nismo delate škodo,ker so krave bolj suhe zato,ker jim odžirate hrano.

No, ta bi tudi kar bil, hvala.

Še popravek, za palčico gre, tako da ne bi bilo nobenih težav pri sošolcih glede vrhunskosti naprave. Telefon se tudi ne bo nosil v šolo, ampak je to darilo ob jubilejnem dogodku. Se pa bo uporabljal za klic ob medšolskih obveznostih ipd. Glavni pogoj za palčico je so gori kakšne igrice, ki se preprosto naložijo.

Tako da bi se tudi strinjal da tu ni debata o tem kaj je za v prvi razred ali ne
smile-1.gif

p.s. jaz sem iz prehoda iz2 v 3. razred imel že C64
smile-1.gif
še zdaj ga imam lepo shranjenega.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kaksen mobilnik pa ti imas, da ti seva z 2 W??? To so bili v casih NMTjev taki, ki so imeli tako mocan oddajnik...
grims-1.gif

Kolikor je meni zanano, telefon lahko oddaja do 4w ce je slaba povezljivost med gsmjem in bazo?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
... mikrovalovka ne seva da bi bilo omembe vredno ...

Mikrovalovka seva identično frekvenco kot WLAN in z bistveno večjo močjo.
grims-1.gif

Ja seva z dobrim kilowatom, wlan pa oddaja z 25mW se mi zdi

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kaksen mobilnik pa ti imas, da ti seva z 2 W??? To so bili v casih NMTjev taki, ki so imeli tako mocan oddajnik...
grims-1.gif

Kolikor je meni zanano, telefon lahko oddaja do 4w ce je slaba povezljivost med gsmjem in bazo?

Kolikor vem, je po standardnih najvecja dovoljena oddajna moc 2W za GSM 900 MHz in 1W za GSM1800 MHz oddajnik ... V praksi pa oddaja ponavadi vrednosti, ki so precej nizje od teh dovoljenih... ponavadi nekaj mW ... Nekaj W pa oddaja bazna postaja oz. antena v celici ...

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Tako je! 2W je maksimalna moč pri GSM. Doseže pa jo samo če imate signal zelo zelo slab ali za delček trenutka, ko se vzpostavlja klic, potem pa pade na nekaj mW

LP
Torus

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Tako je! 2W je maksimalna moč pri GSM. Doseže pa jo samo če imate signal zelo zelo slab ali za delček trenutka, ko se vzpostavlja klic, potem pa pade na nekaj mW
LP
Torus

No pol sem imel prav k sem napisal da ima oddajne moci 2W, seveda je to maximum ko je zelo slaba povezljivost med gsm in bazo, drugace dela z dosti manj.