tattoo

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Danes je pri nas bila punca, ki si je prišla odstranit vse tri, ki jih ima.

Kar je sicer redkost, saj so tisti, ki jih imajo več, bolj navezani na njih in se toliko bolj neradi ločijo od njih. Ogromno pa je tistih, ki imajo enega, in bi se ga radi znebili. Hecni so mi tisti, ki imajo nek tatu, ki jim ni več všeč in grejo čez njega narest drugega, večjega... Ja, ta ti bo pa všeč do konca življenja...

Če jih imaš ti 9, dvomim, da si si jih dal narediti zato, ker te je pač v določenem trenutko "pičilo" in imaš verjetno za njih tehtnejše razloge. Ne verjamem, da se boš kdaj odločil vse dol spravljat.
smile-1.gif

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Včasih kdor ni mel "MUJO" JNA + letnica, ni bil prava muškaræina.
grin1.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Danes je pri nas bila punca, ki si je prišla odstranit vse tri, ki jih ima.

Kar je sicer redkost, saj so tisti, ki jih imajo več, bolj navezani na njih in se toliko bolj neradi ločijo od njih. Ogromno pa je tistih, ki imajo enega, in bi se ga radi znebili. Hecni so mi tisti, ki imajo nek tatu, ki jim ni več všeč in grejo čez njega narest drugega, večjega... Ja, ta ti bo pa všeč do konca življenja...

Če jih imaš ti 9, dvomim, da si si jih dal narediti zato, ker te je pač v določenem trenutko "pičilo" in imaš verjetno za njih tehtnejše razloge. Ne verjamem, da se boš kdaj odločil vse dol spravljat.
smile-1.gif

Tako prej se kakšnega zraven kot pa katerega dol.

Kako pa poteka takšna odstranitev?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men so pa tattuji res čist bz. Si mlad, neumen, ok. Razumem. Sam, kaj boš pr 50ih vnukom razlagal, zakaj imaš kr en simbol (k je bil modern 50 let nazaj) na desni lopatici. Ves zbledel, na grdi zgrbančeni koži... Ne vidim smisla.

Všeč so mi pa recimo tattuji maorov, k imajo res neko tradicijo in nekaj pomenijo. In jih tud ne nosi vsak k ima 200€ preveč.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
smile-1.gif

Tako prej se kakšnega zraven kot pa katerega dol.

Kako pa poteka takšna odstranitev?
hehe, pridi pa ti pokažemo...
wink-1.gif

Z laserjem. Postopek poteka podobno kot samo tetoviranje - s posebnimi ročniki se z lasersko svetlobo "strelja" na pigment v tatuju in se ga s tem razbija na drobne delčke, ki se sčasoma absorbirajo v telesu in izločijo. Seveda to ne gre dol z enim samim posegom, rezultat je odvisen predvsem od barv uporabljenih pri tetoviranju ter gostote barvila v tatuju. Med samim postopkom postane koža nad tatujem bela, nato pa se barva tatuja počasi vrne nazaj, vendar manj kot je bila prej. Sčasoma, po nekaj posegih tatu popolnoma zbledi. Boli menda precej manj kot samo tetoviranje (ne bi vedel, ker še nisem probal - nimam nobenega tatuja), primer odstranjevanja pa si lahko ogledaš tukaj - na dnu strani pod zavihkom Video:
laser tattoo removal

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Npr. kolegica ima kačo od vrh vrata do trtice. Zdaj ga ima 5 let in ji je žal, tako, da ga skriva

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Zakaj bi ga sploh odstranil?

Nevem vprašaj drm007
tongue-1.gif

Jaz jih imam 9 pa nobenega ne bi odstrano.

Jaz jih mam 5 že par let, pa nebi nobenega odstranil, v kratkem pridejo 3je novi, še večji kot predhodniki.

Ko pa mi nekdo reče: "Kaj boš pa na stara leta?"

Kaj bom? Glede nato da če bi mi pred 25imi leti nekdo rekel da bom lahko z telefonom brez žice slikal in poslal
sliko po luftu enemu drugemu kolegu na podoben telefon, bi mu reko "stari nehaj kadit, ker ti škodi", bom čez
25let imel odstranjevanje tatuja na neboleč način za ceno škatlice cigaret...

Sicer pa imam vse tatuje tako, da če imam gor kratko majico in kratke hlače se nič ne vidi. Bom pa to spremenil,
ker prideta potetovirani obe nogi. Skoraj celi.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Npr. kolegica ima kačo od vrh vrata do trtice. Zdaj ga ima 5 let in ji je žal, tako, da ga skriva

Prvič čujem da ima nekdo tak vlki tatu in mu je žal.

Vbistvu sploh prvič čujem da je nekomu tako žal. Ok moja punca se ga je naveličala, pa sma novega čez zabrisala
pa je kul
smile-1.gif
Sicer pa sam svojih tatujev nebi dal dol za nič na svetu, ker ima vsak neko svojo zgodbo, od tega da je
moj prvi tatu bil želja od malih nog in je mama rekla da ga bom imel ko si ga bom sam kupil, tako da je moj prvi
tatu bil kuplen z mojo prvo plačo pri 15ih letih. Drugi ko sem maturiral, itd,... Čakam na diplomo, ta bo največji,
čez celo nogo :D

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Tattoo zgolj iz razloga, da ti tista packa res pomeni...ne vem...ajde nekdo ti reši življenje oz. spremeni na kakšršen koli način..pojma nimam kako kaj...samo da si pa že vsak drugi neki napacka gor se mi zdi nesmiselno..

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Pri meni je bilo enako prvi je bil v 8 razredu OŠ. Samo sem ga pred kakšnimi 4 leti dal mal popravljat mam zdaj enih 30,35 kg več kot v oš.