Tatarski biftek

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Sem danes vzel kilo bifteka od Gregorca. Mater res je dober, z žlico sem ga skoraj začel jest
zmaga.gif
.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da me ne pelje scat vem iz enostavnega razloga in sem več kot 100% prepričan, da je ele pilo mleko, jedlo travo..poleti še celos ena ne..in moje pljučne so od poletne sezone.

včasih najdeš 'bedake', ki ne vedo kaj in kako in dobiš nekaj, kar se ne da dobit.
 

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Sem danes vzel kilo bifteka od Gregorca. Mater res je dober, z žlico sem ga skoraj začel jest
zmaga.gif
.

No, vidiš.

Cena pa je...samo skočim do hladilnika...11,60 EUR/kg.

Baburina ga je v eni uri pojedla 30 dkg
frown-1.gif


Ga je samo še 60
jezen.gif
 

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Pa še 40 dkg francoske je pobasala.

Pa kaj je s temi ženskami...

Danes sem porabil za nabavo dve uri. Baba pa pride in vse požre.
jezen.gif
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Evo, v 4 urah sem uspel ubit par dek manj kot kilo tatarca. Gregorc. Ni iz plučne, kar je meni fajn (mam rad, da je mal tamastnega tud v tatarcu) ...
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Evo tud jst! Edini nakup, ki sem ga opravil včeraj, je bil nakup tatarca pri Greforcu.
Kot kar nekja okuševalcem tukaj, je tudi meni zelo dober.
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
not. meso kamnik je meso kamnik. ni kvaliteta. ne j pet posto silaze, unih velikih bal in tega sranja. samo kvaliteta.

Ti misliš, da je meso brez silaže samo v Donjem vakufu.

Ti garantiram, da je tudi v Kamniku.

Lahko predložim dokumente...

Aja, plačajo pa isto kot tiste iz farme.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
od kje prihaja slovenska krava, ki ni jedla silaže..in unečudne celofanske bale..pa ni požrla pol soda svinca.

btw
a pri ans sploh dobiš tele in kak je cena.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.945
113
v lokalni ostariji
ah soft veš je zelooo odvisno od pravilnega prehranjevanja kvaliteta mesa. tudi po silaži nima okusa če je silaža pravilno pripravljena (dobro potlačena, dobro zaprta, velik odvzem) in pravilno dozirana (mešana s suho snovjo) dam glavo stran da ne pogruntaš. pač mora biti tehnologija pravilna! je pa res da imajo mali kmetje hude probleme s odvzemom silaže zato pa se jim kvari in je meso potem kiselkastega okusa. ali pa dozirajo preveč ali premalo potlačijo s IMT-jem...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Nekdo je omenjal veliko planino!
Na VP se krave pasejo 4-5 mesecev. Če so ostale 2/3 časa nabutane z nekakovostno silažo nisi veliko naredil pri mesu.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
naj me kdo popravi ampak pri hrani je kvaliteta zaznana s okusom...

pa dobr. a si ti naravno čuden, al je to kaka operacija.
ja, kvaliteto hrane se okuša z okusom. tudi. ampak okus se danes lahko skrije. z začimbami, dodatki itd.

tebe jebe življenje do konca.

sem bil nesramen, pa si fant ni zaslužil. sori alko.
 
Nazadnje uredil moderator:

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Glede na vse te recepte tukaj, bi bilo zelo zanimivo, da bi vsak naredil po svojem receptu in bi se srečali na degustaciji
smile-1.gif



Ker recimo zelo različno delate.

Moje je vedno iz plučne, nekvalitetnega mesa pač ne daš noter.... Sestavine pa ponavadi po okuso...
(nasekljane kisle kumarice, slani fileti, česen, čebula, feferon, senf, majoneza, dober konjak,slane kapre,.....).
Naučil pa me je ati, kateri je kuhar po poklicu
smile-1.gif