Tatarski biftek

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Meni je boljši od Gregorca
tongue-1.gif
Kakšna je kaj cena za kilo recimo pa če veš kje v Ljubljani ga dobim, pa da vidiva
wink-1.gif
.

Trgovsko poslovni center Murgle (namesto TPC pišem zato, ker včasih kdo ne pozna kratice).

Meni je najboljši pri njih. Tam pa kupujem tudi meso, kruhove cmoke, francosko solato,...

Jasno pa verjamem, da je kje še boljši.
tongue-1.gif


Cene ne vem na pamet, ker ga že cca pol leta nisem kupil. Danes sem sicer bil nekaj metrov stran, pa nisem kupoval, ker bom jutri, da bo bolj sveža roba.

Bom javil ceno.
 

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Zelo dober tatarski je v Ljubljani, Na zadobrovški cesti-Mesarija Mlakar.Od Arvaja in Gregorca sta (vsaj za mene)slabša.Cena pa je cca 15 eur za kg.

Meni se je Mlakar (na Ižanki) zameril, ker je prodajal staro robo. Bljak...

Oz. kao sveže pečena krača je po 15 minutah doma smrdela... Mamo mu... Sej sem mu...
grin1.gif
 
Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Meni je boljši od Gregorca
tongue-1.gif


Sicer pa se strinjam s Hanzijem, da se ga v trgovinah pljučna na nekaj metrov izogne...
Ja, Gregorc. Ampak Arvaj, vsaj tisti, ki ga jaz dobim, je isto super. Je pa res, da ga ne kupujem v štacunah (Arvajevega, mislim).
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Zelo dober tatarski je v Ljubljani, Na zadobrovški cesti-Mesarija Mlakar.Od Arvaja in Gregorca sta (vsaj za mene)slabša.Cena pa je cca 15 eur za kg.

za 15€ se vprašam kaj je notri. verjetno nič od kvalitetnega mesa, kaj šele pljuče.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
več kot dve leti ne jem drugega kor telečje pljučne, puran, piščanec, jagnje.

prevladuje telečja pljučna.
No to pa lahko mirno označimo za boso.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja kaj češ rečt, da od govedine ješ samo biftke...?
In tudi čevape ješ narejene iz pljučne npr.?
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
popravljam.

od teletine jem samo biftk. vmes je bilo mogoče 5 do 10 kg stegna. smo pa udušili 50kg pljučne, tri jagnjeta, neki purana, piščanca..pa ene 10kg štacunskih čevapov.

danes je v zmrzovalniku 50kg pljučne, telečje, en piščanc. naslednji teden, danes teden, pade jagnje.

sej pravim. jemo prekleto drago. za kosilo udušimo 40€ sam mesa. sem pa že mal sit pljučnih. zdejs em v 14 dneh anredil po dve kili tatarca, k sem ga požru prvič sam, zdej sem dal pa pol staršem
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Teh 5 kg, ki jih imaš ti v skrinji in se zato ne sekiraš, bi bilo za tvojega prijatelja že "red alert", kot berem.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Najbrž imaš nekaj km severno od tebe (meso kamnik)kake kolege zaposlene.
50 kg pljučne?!!!
Če me spomin ne vara je pri eni govedi cca 3-4kg pljučne?!
Se pravi je 15 "govedi" v tvoji skrinji, ali v denarju (recimo po 30 evrov kilo) jurja pa pol tkole na oko.
Po koliko plačaš pljučno?
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
not. meso kamnik je meso kamnik. ni kvaliteta. ne j pet posto silaze, unih velikih bal in tega sranja. samo kvaliteta.

nazadnej k sem gledal je bila telecja med 37 in 45€.

notranjc.
nismo bozji..mogoce..smo pa zdravi. logika sili jest pecenko.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Aha vidim da si "specialist" za silažo.
Upam, da te kdo ne vozi lulat

Sicer pa so od staršev večino živine odpeljali ob nedeljsih jutrih (ob 6 zjutraj jih je kamion iz postelje ven vlekel) za meso kamnik. Se še danes sprašujem kam je šlo tisto meso (ničsilažepress)