Kako gre pa to davčno skozi?
Nimam pojma... Odkrito povedano...
Uradno so napitnine obdavčljive, samo če jo natakar(ica) da v žep in ne pove nobenemu...
Nazadnje urejeno:
Kako gre pa to davčno skozi?
res škoda da si toliko neinteligenten, da tvoj edini odgovor v smeri koliko nas hrvati marajo ali ne... res škoda, da ti kreativno reševanje težav ne gre in škoda da ne blestiš problemskih nalogah, šahu... ampak tudi taki morate obstajati, ne morejo biti vsi najpametnejšiA kdo opazi nekaj zanimivega spodaj?Poglej priponko 35028
To bo delovalo dokler tudi Hrvati, Bosanci in Filipinci ne bodo več hoteli delat za to. Zato pa je takim “gostincem” že sedaj problem dobit kvalitetno osebje.Ampak vedno bolj prisoten pri nas... Če smo pobrali vse ostale "ameriške stvari" (valentinovo, haloween, Black Friday... pa še kaj), se je pač ogromno delodajalcev (privatnikov) na področju gostinstva odločilo, da da zaposlenemu zdravstveno zavarovanje in ZPIZ, plača pa je "napitnina"... Poznam iz prve roke...
Hvala, imaš prav. Tudi taki moramo biti.res škoda da si toliko neinteligenten, da tvoj edini odgovor v smeri koliko nas hrvati marajo ali ne... res škoda, da ti kreativno reševanje težav ne gre in škoda da ne blestiš problemskih nalogah, šahu... ampak tudi taki morate obstajati, ne morejo biti vsi najpametnejši
Bishop, a ves ti, koliko stane neto hrana sploh...A ves, da pica lastnika ne kosta 10€, ampak morda 2-3€, morda se manj...no, tisto razliko sem dodatno placal za vse ostalo..za place, za sefovega BMW-ja, za bajto. Torej, sem ze dodatno placal ze tako precenjeno pico. Ne rabi noben se dodatne napitnine...
Aja, kdaj bom jaz dobil ze to frdamano napitnino...ker je se vedno ni? Samo placa pride 15 v mescu...ja in napitnina...zahtevam jo...
ma dej jambrac doma bod pa pozri tiste cente k bi jih lahko dal za tringelt. vse te moti.
sej te noben ne sili da puscas napitnino.
in ce imas ti sluzbo kjer nimas opravka s strankami, potem je to tvoj problem, ne od kelnarja/izvajalca storitve.
ce ne razumes smisla napitnine ga pac ne, ok, gremo naprej, ne pa ze 5 postov jambranja o teh napitninah in kako si ti revcek, ker jo nic ne dobis. uee ueee.
ce dobro delas, in ti sef kdaj stisne kaksno nagrado, si pravtako prejel "napitnino". ce pa nagrade ni, se pa zamisli ce res vse tako dobro opravljas.
To je skoraj tako kot večina našega javnega sektorja.
Ueee, ueee, vi nekaj jočete, da nimamo za napitnino... Imam za napitinino, ampak raje vsak mesec darujem za ljudi v stiski. Teh € pa mi ni žal dat in mi jih ne bo nikoli.
Jaz delam praktično samo s strankami in ne pričakujem nobene napitnine, ker delam za tako ceno, da stranke z njo plačajo storitev, ki jo dobijo. Se ne rabim prostituirat za plačilo.
To pa ne pomeni, da občasno ne pustim napitnine, še raje pa podpiram z donacijami ljudi, ki nekaj nudijo brezplačno.
That's the point.Ja pač...vsi kelnarji govorijo o tem, kako smo Slovenci zajebani in največji skrtuhi...e, nekaj mora biti v ozadju, če je večina taka. Samo, ko je pa kak dobrodelni dogodek, pa radi darujemo. Kaj nam to pove? Da ne bomo plačevali dela dodatno, če pa je že plačano. In zaradi teh napitnin lastniki zmanjšujejo plačo kelnarjem, češ, saj jo boš dobil z napitnino. Halo, mi bomo torej plačali siht kelnarja...lastnik pa kaj?
Pade morda od vsakega 100tega, se lepo zahvalim in to je to. Si jih pa večinoma zapomnim in stranka, če še pride nazaj, skoraj vedno kaj dobi dodatno.ne pricakujes jo, ce pa pade jo pa ne vrzes v smeti, ane?
kaj zdej napitnine primerjate z donacijami? kaksno vezo ima to?
napitnina je nagrada, donacija je pa pomoc. kje je tukaj povezava ne vem.