Malo morgen. Tudi, če si njihov... (znam srbo-hrvaščino),...
Malo morgen. Tudi, če si njihov... (znam srbo-hrvaščino),...
Ker od slovencev ni napitnine...dobi samo plačo...Lepo je natakar mislim da iz Portoroza pred dnevi na TV povedal da slabsega turista kot je Slovenec ni. To pove vse koliko lahko mi ocenjujemo turisticne delavce in njihove usluge...
To je vse res.Hrvati imajo tak odnos do nas samo zaradi tega, ker so nam neznansko fous, da smo v Eu ze tolko casa, Euro imamo, vedno smo pred njimi in se malo politike in evo, prezirljivost na vrhuncu. Lahko so zelo, zelo srecni, da imajo cel jadran obale, ker brez tega bi bili Somalija. U glavnem, bili bi pozabljeni od sveta. In vsak, ki trdi drugace, si laze sam sebi.
NOPE.To je vse res.
Samo vseeno ni za spregledati, da nas kot država, na področju dvostranskih in mednarodnih diplomatskih odnosov, žal že skoraj 30 let "vozijo kot otroke".
Na tem področju so za nas profesorji.
Sem videl tole, prav zajamral je..smo poden, zgleda res.Ker od slovencev ni napitnine...dobi samo plačo...
Sem mislil da te od kajpace zanimajo detajli na zs.se pravi se das nabrisati na suho samo, da ti ne bodo tezili. Lol bedak. Cestitke za SLOVENCA, lahko na PM ostale detajle.
Probaj še kakšno drugo hrano, kot od staršev. Lahko, da ti bo pomagalaA boš ti že nehal producirat drisko in napisal nekaj pametnega?
Če v LA namečeš za 100 $ v voziček boš plačal na blagajni 109,5 $. Vse ceno so neto in šele na blagajni ti obračunajo davek (9,5 %). Tako imajo in tako so pač navajeni.Cash Jaz tudi ne štekam najbolj teh "obveznih napitnin", ki jih pri nas kar nekaj časa že poizkušajo vsiliti.
Naj lastnik restavracije plača svojo ekipo tako, kot je treba, napitnine se pa daje res samo za presežke, ki pa se redko doživijo.
.
Se mi zdi, da v ZDA so napitnine edini prihodek natakarjev.
Tak sistem res ni za nikamor...
Cash Jaz tudi ne štekam najbolj teh "obveznih napitnin", ki jih pri nas kar nekaj časa že poizkušajo vsiliti.
Naj lastnik restavracije plača svojo ekipo tako, kot je treba, napitnine se pa daje res samo za presežke, ki pa se redko doživijo.
.
Se mi zdi, da v ZDA so napitnine edini prihodek natakarjev.
Tak sistem res ni za nikamor...
Kako gre pa to davčno skozi?Ampak vedno bolj prisoten pri nas... Če smo pobrali vse ostale "ameriške stvari" (valentinovo, haloween, Black Friday... pa še kaj), se je pač ogromno delodajalcev (privatnikov) na področju gostinstva odločilo, da da zaposlenemu zdravstveno zavarovanje in ZPIZ, plača pa je "napitnina"... Poznam iz prve roke...