Medion in Prestigio sta pomoje nekje približno v istem rangu. Oba imata soliden hardware, dobro izdelavo in ugodno ceno, hkrati pa pri obeh manjka tista "pika na i", ki ju še vedno ločuje od recimo Samsunga ali Appla.
Jaz sem imel prvega taba, nato ipada in zdaj tudi tega prestigiota. Ta prva dva v marsičem presega, a ima hkrati par pomankljivosti, ki jih težko požreš, recimo to da se res orenk greje, da baterija zdrži pol manj in (kar me še najbolj moti), da tudi v standbyu preko noči požre pol baterije (ali pa moraš nastaviti da izklaplja wlan in potem rabi celo večnost da poveže).
Če primerja samo Medion in Prestigio je zdaj Hofer glede cene postavil mejo še malo nižje in Prestigio bo tukaj moral nekaj storiti. Ok, ima boljši zaslon, a je vprašanje če je to ljudem res vredno skoraj pol več, še posebej ker tudi tale IPS ni nič posebnega in ima recimo v primerjavi z applom precej slabše kote (pred Amoled se pa itak skrije). Če upoštevaš še da moraš imeti zaradi slabe baterije svetilnost na eno tretjini, vsa prednost izgine.