Tablični računalnik

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Katere knjige berete na tablicah? Kakšen nasvet za dobro knjigo, pa da se lahko normalno bere na 7' tablici?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
S knjigami v pdf formatu na 7" tablici ni problema, če imaš samo tekst, brez slik. (vsi romani naprimer)

Za branje na tablici uporabljam RepliGo Reader, v katarem lahko v nastavitvah izberem "Reflowed text", nastavim pa tudi na "Night theme" (bele črke na črnem ozadju), da ne blešči preveč in se da dolgo brati brez matranja oči.

Če se ti zdijo črke premajhne, jih lahko tudi povečaš in se tekst avtomatsko prerazporedi po vrsticah in ni nič odrezanega ..
Ravno tako v tem načinu ni težav z branjem pdf datotek na telefonu, saj si lahko prilagodiš velikost črk, le strani je potem potrebno bolj pogosto obračati.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
jst tablico uporabljam samo za strokovne knjige (nažalost trainer literatura ni v epub ali mobi formatu), za vse ostalo imam kindla, ki je za branje svetlobna leta pred tablico...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz si jih z Calibre pretvorim, za Kindla (e-reader) v .mobi, za iBook (iPad) pa v .epub . Calibre podpira prakrično vse e-book formate. Katerega rabiš je odvisno od aplikacije, ki jo uporabljaš. Ko imaš knjigo v enem izmed ebook formatov, lahko aplikacija sama prilagodi velikost fontov, zamenja fonte, ...

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
O svetlobnih letih prednosti ravno ne bi, vsak ima svoje prednosti in slabosti
Kindle si vzamem na plažo, ker "deluje na sončno svetlobo" in ker ima baterija odlično avtonomijo
smile-1.gif

Zvečer pa raje kaj preberem na tablici, ki ne rabi dodatne razsvetljave.

Sicer pa Kindla ne nosim s sabo, tako kot telefon, ki je stalno pri roki.
Ravnokar sem šel preveriti, kako se na telefonu (Galaxy S3) bere strokovna pdf datoteka z veliko formulami in barvnimi grafikoni (naprimer priročnik za Mathematico) in moram priznati, da sem prav presenečen, vsaj v primerjavi z delovanjem v starejši verziji RepliGo Readerja za android.

Tudi v "reflowed" načinu in s hkratnim povečevanjem črk, se priloženi barvni grafikoni vidijo tudi na telefonu zelo v redu in tudi z branjem formul ni nobenih težav. - v povečani ali pomanjšani pisavi (zumiranje na poljubno velikost je standardno z dvema prstoma).

Pri Kindlu pogrešam upravljanje z dotikom na ekranu (ne mislim tu na Kindle tablico) in da bi podpiral barve.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Še barve mu dodajo in bo idealni bralnik, predvsem za revije in slikanice za otroke, ki jim ravno barve dajejo čar.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Jaz si jih z Calibre pretvorim, za Kindla (e-reader) v .mobi, za iBook (iPad) pa v .epub . Calibre podpira prakrično vse e-book formate. Katerega rabiš je odvisno od aplikacije, ki jo uporabljaš. Ko imaš knjigo v enem izmed ebook formatov, lahko aplikacija sama prilagodi velikost fontov, zamenja fonte, ...

Torej, če s Calibre pretvorim Pdf v mobi., bom lahko normalno bral na 7' tablici? Pred dnevi sem se malo igral s tem Calibre, pa mi ni ravno šlo od rok. Knjige je potrebno najprej pretvoriti in šele potem dodati na tablico?
Je možno tudi s convertiranimi Pdf-i na Kindlu, ali na Aldiko napolniti knjižne police ( Library ) ?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Nekaj časa sem se tudi sam hecal s temi pretvorbami s Calibre, zdaj se mi zdi pa brez veze in zguba časa.
Saj se da tudi literaturo v pdf formatu lepo prebirati celo na telefonu, na tablici pa še toliko bolje.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Aldiko podpira knjige v ePub formatu. Calibre preko interneta potegne naslovnico in ostale meta podatke o knjigi, ki jh verjetno v pdf-hu ni. Ko takšno knjigo potem uvoziš na tablico jo potem ta normalno rikaže v knjižnici. Vsaj v iBook je tako. Aldiko pa tudi zgleda kot solidna aplikacija, zato ne dvomim, da je podobno.

Navodila za Aldiko (sem zdaj na hitro probal na telefonu)
- PDF drag/dop v Calibre
- z desno klikneš na knjigo (vsi nadaljni koraki so preko popup menija na dsni klik) -> Edit metadata -> Download metadata and covers - da prenese naslovnico in meta podatke o knjigi
- Jaz izberem ponavadi Convert books -> Convert individualy in izberem željen format
- izbereš connect/share -> Connect to folder - Če imaš tablico priklopljeno na usb lahko izbereš kat en folder na tablici. če imaš sd card reader, izbereš dir na kartici, ..., ali pa en dir na lokalnem disku in preneseš datoteke ročno.
- izbereš Send to device -> Send specific format to device -> Main memory in izbereš ePub format
- startaš Audiko app na tablici in izbereš "Files" in izbereš dir., v katerem je .epub datoteka

Audiko bo ivozil knjigo in pojavila se bo na polici.

Jaz imam na primer za kindle nastavljeno, da pošlje knjigo na poseben email, ki ga dobi vsak kindle uporabnik. Amazon potem avtomatsko vse knjige, prejete na ta email, pošlje na tvojega kindla. Knjiga se potem čez par minut sama pojavi na Kindlu.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.378
2.560
113
mi lahko kdo razloži o notranjosti te tablice.
rabim za
za brskanje po netu WI FI
gledanje domačih filmov
softversko pravi USB - da na njega priključim karkoli - modem USB, testaturo, bar code scaner(?!)
da mi laufa android 99%
da deluje mikrofon in zvočniki -ne nevem kako super, saj "slabo slišim"

tale mi je všeč zaradi ekrana:
http://www.harveynorman.si/odd...1-HD.91241.html
vse info kar sem dobil so po poljsko(?) je še kakšen drug z večjim ekranom?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
omg 300€ za tista kitajska jajca

pol rajši vzameš samsung galaxy tab 2 10.1 če ga še kje najdeš za 280 ali še nekaj manj

EDIT: je pa res 13,3", sem šele zdaj videl

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.378
2.560
113
kot da imam sedaj kakšeno dobro stvar!!
acer iconia:
ne dela mikrofon, android 4.01 (danes!!! in nikol ne bo bolje), angleški jezik !, ni WI FI, šteka grafična pri youtube, ne moreš zunanji usb modem priključite, težka kot nedeljska kura,
in zdej naj kupim ime!, firmo?!?
gre mi za velik ekran in domačo uporabo.!
torej: kakšna so čreva? za doma!! pravim da gre zaradi ekrana !!!

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
.... pravim da gre zaradi ekrana !!!

Ravno ekran je v največje sranje tukaj. 13.3 inch in ločljivost samo 1280x800
uf-1.gif
: Si niti pomisliti ne upam kako grozno to izgleda v živo. Stay away in si raje kupi eno normalno 10" tablico.