Tablični računalnik

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
nastavitve- shramba

Tam piše samo skupni prostor in zasedeni prostor, formatiraj kartico in da jo odstraniš. Ne najde pa dejanske vsebine kartice.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
V mapi moje datoteke; ebooke maš pa na pašnikih, kolikor jih češ. Razen, seveda, če želiš prispevti nekaj cvenka gnilim kapitalistom na zahodu. LPM

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Pa v podmapah - oziroma pod shrambo na SD kartici imaš tudi razvrščene datoteke, kao programi, slike in glasba itn. Drži prst dlje časa na na slikah in se ti bo odprl program, ki ti jih bo kazal.
Drugače pa mora naprava sama najti nove datoteke, kjerkoli so že, in jih pridružiti ustreznemu programu. Ko se boš malo bolj navadil androida boš videl, da je vse zelo logično in intuitivno. LP

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Bom najprej prebral temo o Androidu in naložil sem si e-book Samsung Galaxy Tab for Dummies in še nekaj o tab-u. Če mi ne bo zneslo, pa se spet oglasim. Hvala lepa zaenkrat!

Lp

22. jul 2007
13.416
1.666
113
124
ali pa kupiš SOLID EXPLORER, tam ti lepo pokaže vsebino sd kartice
zmaga.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Danes sem naložil IGO Primo za Android. Upošteval sem vsa navodila glede instalacije in ko sem kliknil na ikono, mi je napisalo vstavi IGo card. Kaj je to???

Naložil sem nekaj knjig v pdf in določene se kar lepo berejo na 7 palčnem TAB-u. Pri nekja knjigah pa je pisava zelo majhna, tako da je normalno branje praktično nemogoče. Da bi pa vsako stran povečeval, pa je precej zamudno pri listanju. Je mogoče to kako rešljivo, da je branje za vse knjige tekoče, ali je potrebno kupiti 10 palčni TAB?

Zanima me tudi kako zadeva laufa s Kindle programom. Piše da je na voljo ogromno brezplačnih knjig, vendar jih nisem našel. Ponuja se mi samo plačljive. Izkušnje???

Dejasnko sem se že odločil, da tudi zase kupim 7 palčni TAB, saj je praktično popolnoma enak večjemu, razen velikosti. Ko pa sem poteg nalagala knjige, pa sem spet postal skeptičen. Če kupim manjši prihranim cca. 100€, kar ni malo. Ne vem...
rolleyes-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Za e-knjige imaš http://calibre-ebook.com/ , ki ti pretvori pdf v format,ki ga podpirajo aplikacije za branje knjig. Problem pdf-ja je,da je narejen za tisk. Se pravi, da so fontiin format prirejeni za A4. e-bralniki so pa ponavadi manjših dimenzij, ato strani izgledajo pomanjšane. calibre pdf-je spremeni v format, ki ga uporabljajo e-bralniki. S tem je berljivost potem veliko boljša.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Za e-knjige imaš http://calibre-ebook.com/ , ki ti pretvori pdf v format,ki ga podpirajo aplikacije za branje knjig. Problem pdf-ja je,da je narejen za tisk. Se pravi, da so fontiin format prirejeni za A4. e-bralniki so pa ponavadi manjših dimenzij, ato strani izgledajo pomanjšane. calibre pdf-je spremeni v format, ki ga uporabljajo e-bralniki. S tem je berljivost potem veliko boljša.

Lahko Calibre naložim na Galaxy Tab, ali je potrebno najprej na stacionarnem računalniku pretvoriti s Calibre in šele nato naložiti na Tab-a?

Nazadnje urejeno:

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Fadil, saj bere tudi PDF, brez problemov. Sem že kar nekaj knjig prebral v PDF formatu, dela ko šus. Bolj je problem pri tistih, ki knjigo skanirajo pa dajo gor (če ni že v originalu v PDF izdana) ker malo zamaknejo stran. Je pa pač tako - večina skanerjev podpira skaniranje več strani in jih shrani v enoten dokument. Uživaj, LPM
PS: tudi sam sem nihal med 7 in 10 palčno tablico; 7 palčna je bila enostavno premajhna, da bi pa očala gor dajal, ko gledam na tablico, se mi je zdelo brezveze.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Vem da bere PDF brez problema, saj sem sinu naložil kar nekaj knjig, vendar ne vse. Določene knjige niso skenirane, ampak je tisk tako majhen da me nervira.
Kar se nakupa tiče sem v dilemi zaradi tega, ker je 7 palčni na mimovrste 169,99€, na Bolhi pa rablejni 10palčni po 250€, nov na mimovrste pa mislim cca. 260€.
Mislim da bodo cene rabljenih po dopustih padle, saj veliko ljudi na dopustih uporablja tablice. Jeseni pa znajo cene pasti, saj ne bodo več toliko v uporabi.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Odgovor od @Drago se nanaša na tvoje vprašanje kako lahko vidiš vsebino SD preko naprave.
Samsung ima ponavadi raziskovalca pod imenom " Moji dokumenti ", ki je kot raziskovalec na Pc in z njim vidiš vsebino SD kartice in notranjega pomnilnika.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
To sem sedaj že rešil s programom Office Pro. Si bom pa zapomnil tudi ta nasvet.

Hvala za pomoč!

Lp

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Lahko Calibre naložim na Galaxy Tab, ali je potrebno najprej na stacionarnem računalniku pretvoriti s Calibre in šele nato naložiti na Tab-a?

Ne, to je desktop aplikacija.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Sem instaliral Calibre na računalnik in za test pretvoril nekaj knjig iz Pdf-a. Ne vem, ali nisem delal pravilno, ampak rezultat je isti. Bere se lahko, ampak je tekst majhen.