Tablica Google Nexus 7

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj priznam... napredek je v primerjav s prejsnjimi verzijami Android OSa je viden... manjka mu pa se tisto "nekaj", da bo dobil vec uproabnikov ...

Vidim, da po svoje razumeš sceno
smile-1.gif
Nexus tablice so bile kar dolgo časa razprodane. Android je trenutno pri 73% trga in edini zares raste. iOS stagnira in moja napoved je, glede na pomanjkanje inovativnosti, padanje cene denice in arogantnost, ki je applu nakopala več smrtnih sovražnikov kot vernikov, da ko bo inercija popustila bo smer samo ena.

Heh, še Woz je zadnjič izjavil, da je dandanašnji še microsoft bolj inovativen od appla.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Cudno, meni pa Nexus 7 brez enega samega problema, pa ga kar mocno mucim, je recimo svetlobna leta boljsi kot pa moj SGS2, ki je se kar na 4.0.3 :).

Po drugi strani sem pa zadnji v roke prijel od sodelavke ipada, ki je hotela na ipadu gledat en PDF. OK, prek USBja ne bo slo. Gremo namestit dropbox, si recem. Zahteva apple id. "Ja, tega pa ne vem", mi odvrne. Eh ja
smile-1.gif
.

LP,
PIC

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Lahko ji ga pošlješ po mailu. Potem lahko ipad pdf odpira znotraj maila ali si ga shrani med knjige v ibooks.

70MB po mailu a-a. Sploh pa ne ob jaz, ki po celotni firmi navijam usesa, ce posiljajo vec kot 2 mb veliko priponko
smile-1.gif
.

LP,
PIC

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Flash na mobilnih napravah je že lep čas deprecated, tako da raje govori čez razvijalca Voyo aplikacije kot pa čez Android...

To mi je jasno... ampak ce so znali narediti apikacijo, ki deluje na Windows Phone platformi OK, deluje na iOS platformi OK... zakaj mislis, da ne bi mogli narediti tudi take, ki bi delovala na Android napravi OK? Mogoce pa je "odprtost" platforme v tem primeru prej ovira kot prednost
smile-1.gif
če bi iOS na začetku podpiral Flash in potem postal opuščen bi bil tudi problem pri aplikaciji Voyo. Glede voya je problem pri Pro Plusu in ne Android.

pač Pro Plusovi razvijalci ne nadgrajujejo različice Android. In se strinjaš, da ta problem ni v Androidu. Glede razvoja Androida 2 ali 4ka je za razvijalce kot noč in dan. Res popravljajo prave stvari in olajšujejo delo razvijalcem.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Kako pa je kaj odzivnost Nexusa? Je tako "smooth" kot iPad? Nekateri reviewi na netu pravijo da je nekateri pa da ni. Sem upal da ga bom lahko preizkusil včeraj v Mediamarktu ampak ga sploh nimajo.
crazy1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kolikor sem jaz probaval pri kolegu je zelo odziven. Sam sem pa trenutno na ipad 2 in bi z veseljem sel na note 10, ki bo po moje deloval tako dobro kot nexus 7.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
ksz

Kako pa je kaj odzivnost Nexusa? Je tako "smooth" kot iPad? Nekateri reviewi na netu pravijo da je nekateri pa da ni. Sem upal da ga bom lahko preizkusil včeraj v Mediamarktu ampak ga sploh nimajo.
crazy1.gif

Do zdaj sem sprobal Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 2, Samsung Galaxy Note 10, vse iPad-e in Nexus 7.

Prepričali so me samo iPad-i in Nexus 7. Vse ostalo se malenkost zatika pri prehodu iz enega namizja na drugo.

Drugače pa imaš vse tablice v Big Bangu v Europarku. Samsunge, iPad-e, Nexus.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tako je, po "gladkosti" delovanja sta v vrhu iPad in Nexusa (7 in 10). Pri ostalih tablicah na Androidu se ponavadi vidi kakšno zatikanje, pri enih skoraj nič, pri drugih bolj itd... To je najbrž zaradi čaranja proizvajalcev (Samsung, Acer, Asus,...) po čistem Google softwaru
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Glede razvoja Androida 2 ali 4ka je za razvijalce kot noč in dan. Res popravljajo prave stvari in olajšujejo delo razvijalcem.

Problem pa je, ker 90% folka še vedno laufa 2.x. Torej moraš razvijat za 2.2, ali celo 2.1. Potem imaš pa par tisoč različnih naprav, z različnimi procesorji, različno količino rama, različnimi reslolucijami, dpi-ji,... Skratka pravlica za programirat.

Ker proizvajalci ne izdajajo upgradov za stare naprave, boš lahko za 4+ razvijal čez kake 3-4 leta, če ti je do tega, da bo app lahko uporabljala večina.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Sej ni tako hudo, no...
priden.gif

Ni ti treba razvijat za 2.1 in 2.2, ker samo 15% uporabnikov še ima take naprave.
In če je večina 51% ti tudi ne bo potrebno čakati 4 leta, ampak max pol leta če želiš dati podporo samo za ICS in novejše.
Se pa zna prehod na najnovejši android s prihodom Nexus 4 še pošteno pospešiti...
Da božični šoping sploh ne omenjam...
grin1.gif

http://developer.android.com/about/dashboards/index.html

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Najcenejši androidi, ki se jih proda največ, se še vedno prodajajo z gingerbreadom.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Folk ki to kupuje itak ni zahteven in je vseeno, če nalagajo stare verzije aplikacij. Ali pa sploh nič ne nalagajo. Si lahko misliš, da ogromno folka nima pojma, da lahko gor nalagajo aplikacije in da niti ne vejo kaj bi z njimi počeli?
smile-1.gif

Važno da je telefon na dotik, da ne zgledajo za luno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Glede razvoja Androida 2 ali 4ka je za razvijalce kot noč in dan. Res popravljajo prave stvari in olajšujejo delo razvijalcem.

Problem pa je, ker 90% folka še vedno laufa 2.x. Torej moraš razvijat za 2.2, ali celo 2.1. Potem imaš pa par tisoč različnih naprav, z različnimi procesorji, različno količino rama, različnimi reslolucijami, dpi-ji,... Skratka pravlica za programirat.

Ker proizvajalci ne izdajajo upgradov za stare naprave, boš lahko za 4+ razvijal čez kake 3-4 leta, če ti je do tega, da bo app lahko uporabljala večina.

Ne vem kaj vi govorite, Android API je načeloma združljiv za nazaj in bi torej moralo vse delat kar je prej delovalo. Je par depricated zadev ki pa so samo "upgrejdane" na novo metodologijo, ampak načeloma aplikacija iz 2.1 mora delat tudi v 4.1 (obratno jasno ne).

Tudi sanjanje o različnem HW, resolucijah ipd. je v Androidu bedarija ker je vse to nepomembno saj je sam Android vez med linux kernelom (HW) in uporabniskim vmesnikom v katerem ni dostopa do nobenega HW. Z upoštevanjem pravili za pisanje aplikacij (gradnja GUIa) tudi raznih težav z resolucijami NI (ni to jabolčnik) ... pač podprto je vse od 4x HD resolucije pa do 100x100px naprav (če seveda razvijalec ne definira elementov s fiksnimi velikostmi).

Mejnik za razvoj je sicer gingerbread, če smo natančni je od 2.3.3 dalje podprto več ali manj vse, torej bi razvijalec lahko razvijal od tega dalje skoraj enakovredne aplikacije.

Na trgu je danes cca. 40% naprav ki so nižje od 3.0X in se še vedno pojavljajo, torej je 2.3 android trenutno najbolj pogost. Kdor ne razvija za ingverjev kruh je pač bedak oz. namensko ignorira večinske uporabnike.

Sicer pa kaj je narobe s 2.3? To je čisti bulshit da rabite nadgradnje na ICS in JB, v bistvu kdor hoče vedno nove nadgradnje je čisto enak jabuk loverjem. Dejstvo je da večina naprav deluje počasneje z novejšimi verzijami Androida in utvara o hitrosti je mit, uraden ROM je narjen za vašo napravo in če je pač ostal na 2.3, 4.0 itd. je to z namenom ker bi pač prehod na višji sistem imel za posledico upočasnitev. Če se radi igračkate (geek user) potem je itak en kup ROMov, to je ravno point Androida (odprtost).

Glede flasha, vsi vemo da umira že 10 let tudi na webu, ampak je tako "vztrajen" da se uporablja še vedno preveč. Nepodpora v OSju je seveda problem ker je še vedno preveč vsebin z Flashem! Po drugi stran resni razvijalci tole pozdravljajo(mo) ker pač slabi zanič konkurenco. Aplikacije ki so v Androidu uporabljale Flash (torej so bile klicane večinoma kot WEB vtičnik) so itak zgrešene z logiko programiranja in je zadnji čas da umrejo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
emmm kak je zdaj to? na trgu je 40% z 2.3 in to je za tebe vecinski delez?

ce primerjam nexusa z ipad 2 lahko recem da nexus leti ko sneta sekira, dela enako gladko, zadeve se sesuvajo priblizno enako pogosto kot na ipadu, edino baterijo pa ima nexus definitivno slabso. Ali pa mi je sel samo ipad ze tak na zivce da ga nisem diral ni stapom
smile-1.gif

7 diagonala je za 90% zadev cisto ok, naprava sede lepse v roko kot 10 pladn, edino tezko je v pokoncni legi recimo brskat strani kot je alter brez da uporabljas zoom, ker je premalo. v lezecem polozaju je ok

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
emmm kak je zdaj to? na trgu je 40% z 2.3 in to je za tebe vecinski delez?

Sicer ne vem če sem kje uporabil izraz večinski delež ampak uporabnikov Androida do verzije 2.3.7 je več kot 50% android uporabnikov. Največji delež med vsemi androidnimi verzijami pa ima gingerbread (in naprave, sploh v low segmentu se še vedno pojavljajo, ta segment dobiva dosti uporabnikov, tako da delež teh naprav ne bo hitro upadal). Upam da je sedaj jasno!