Tablica Google Nexus 7

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
titov, zakaj mislis da je premali? si probal? jaz sem tudi mislil da bo premali, ampak res tak lepo v roko pase in se da tipkat v landscape ko ga z obema rokama drzis, da lahko recem da je to ravno prava velikost

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Tudi sam sem nekaj časa iskal primerno tablico... Preizkusil sem vse živo, večina android tablic me je pustila popolnoma hladnega (pa sem velik zagovornik androida ampak znam vseeno kritično pogledati na zadevo in priznati pluse in minuse). Nexus 7 je po vseh testih vrhunska zadeva ampak ko sem ga videl v živo sem bil kar malo razočaran. Saj diagonala je že 7 col, format 16:9 pa to velikost izniči. Tako je bilo med mojim note-om in nexus 7 bore malo razlike, ločljivost pa je itak ista.
Vedno pa sem po malem škilil tudi k apple taboru vendar so me njihove nesmiselne omejitve in cene odbijale. Ko pa sem skupaj zagledal ipad mini in nexus 7 je bila zadeva zame zaključena in tako imam kljub slabi ločljivosti in slabotnemu procesorju sedaj minija, ki je za moje potrebe (branje knjig, revij in surfanje po netu) idealna. Še vedno pa ima zadeva nekaj takšnih omejitev, da čisto razumem Steve-a in ostale uporabnike, da norijo in prodajajo jabolčne tablice.
smile-1.gif

Še vedno pa je android meni na prvem mestu in ko pride Nexus 10 v Slo bo moj.
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Božiček bo tudi pri nas prinesel tablico in glede na to da jo bomo uporabljali vsi, je multiuser pri 4.2 še bolj potegnil v prid Nexusa proti recimo Ipad miniju. Telefona ponavadi ravno ne daješ okoli, na tablici si pa predstavljam, da je fajn da ima vsak svoje bookmarke/mail/itd tako kot na svojem telefonu/pcu.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Meni je tudi N7 recimo premali, sploh če upoštevam da bi ga imel kvečemu za gledanje kašnega videa in branje revij ter stripov. A4 stran pomanjšana na nexusovih 7" ni ravno prijetna za brat (mogoče če bi imel boljši vid tako pa), že na 10" je bolj tako tako če ti ni do scrollanja strani.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Hja pomoje poveč odvisno od uporabe.
Če ležiš na kavču je npr 10" čisto prenerodno za držat, če pa sediš je pa ql.
grin1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, sem bil v BB in sem stestiral minija, nexusa, samsunge 10, etc. Desetke so mi prevelike, 7" diagonala je pa ql samo kot je že BigPoppa dejal, format 16:9 vse izniči. Zelo nepraktičen format je to na tablicah, 4:3 je neprimerno boljši. Takoj bi vzel minija samo ima preveč zrnast zaslon žal, bo potrebno počakati na retino minija.

Sicer bom sedaj verjetno vseeno vzel Nexusa, mi je pa zanimiv še ta Samsung Tab 7.7", ki ima 200DPI in je v formatu 16:10.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz sem pred dnevi menjal iPad 2 za Transformer Prime tf201 z dockom. Se mi je kar kamen odvalil od srca, ko sem končno spet prišel na Android tablico. Pa ne da je iPad 2 slab ampak iOS mi je paral živce, na Transformerju pa je vse točno tako kot sem si želel, pa še boljši zaslon itd... Pa še glede na to da sem za ipad 2 dal 250€ in menjal 1:1, je bila to super kupčija. Je pa kovinsko ohišje občutljivo kot sam hudič.

Drugače pa je Nexus 7 super zadeva pomoje ampak meni osebno je premajhen. imam raje 10" glede na to da imam na S3 4.8" zaslon bi mi nakup 7" tablice čisto mimo. Drugače pa vidim pri kolegih, ki imajo Nexus 7 da zadeva deluje super, hitra kot ris, stock Android pa je the real thing. Jaz sem bil že z Androidom 2.3 na telefonih zadovoljen, s 3.0 so brcnili v temo, 4.0, 4.1 in 4.2 je pa poezija tako na telefonu kot na tablici
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Tudi jaz sem lastnik N7 že dva tedna in mi je super. Je to moja prva tablica, sem pa imel prej priložnost za daljši čas testirat nekaj drugih android tablic. In pa pri hiši je še Galaxy Tab2 5100, ki pa je zame res malo velik in je v določenih primerih neroden za uporabo zaradi velikosti.
32GB model za to ceno (208€ USA) se mi zdi zmaga. Odločil sem se za model brez modema, ker imam v večini primerov dosegljiv wifi ali si pa naredim dostopno točko s telefonom, če že rabim.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ali mogoce kdo ve, kako je z uveljavljanje garancije za ASUS izdelke v Sloveniji? Ali imamo sploh kaksnega uradnega pooblascenega serviserja? Recimo za tiste, ki so kupljeni v Italiji ali izven EU (recimo USA)?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ni nujno, ker so me takrat na SIstem ena spraševali če slučajno vem iz glave če ima zadeva svetovno garancijo ali ne tako kot kaže nimaje ravno vse naprave svetovne garancije, ne vidim drugega razloga zakaj bi spraševali.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Aha... mislil sem na podlagi tega, ker imam na svojem Asus netbooku spodaj nalepko (24 months worldwide warranty)..