Tablica Google Nexus 7

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Tole bi pa blo dobro da popravijo v naslednjih dveh tednih
hysterical-1.gif

http://www.androidpolice.com/2012/11/17/sorry-santa-google-cancels-december-in-android-4-2/?r

Citat:
Google is just trying to save the world. If December 21, 2012, doesn't exist, the world can't end. Right?

hysterical-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Kdaj prie k nam 10ka?

Razmišljam da bi zamenjal iPada, ker bi mi na tablici včasih prav prišla malce večja odprtost sistema.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Meni je na prvem mestu to, da dobro dela... Pri Nexusu zal pri meni ni tako...

Primer: Nalozim apliakcijo Voyo ... zalaufam, hocem probat pogledat eno od videovsebin... pa javi, da ni namescen Flash ... Probam najti Flash plugin... pa ga na Play Store ne najdem... Malo pobrskam... in najdem informacijo, da je treba namestiti rocno... OK... poiscem flash.apk ... namestim... in zadeva celo nekako dela... Ampak ni pa uporabno, ker se vse skupaj zatika.

Nexus 7 sem kupil ravno s tem namenom, da se sam prepricam, kako se je Android razvil od verzije 2.x (zal na manj kot leto starem Huawei Vision ni in verjetno nikoli uradno ne bo podpore za kaj novejsega od 2.3 ... In ne morem reci, da napredka ni... ampak se vedno meni osebno ne ustreza,ker je vse nekako nedoreceno in nestabilno... Vsaj tiste zadeve, ki sem jih sam probal in jih uporabljam na iPadu ... Zavedam se, da enim pase tako, drugim drugace... in meni osebno se vedno bolj sede "zaprt" iOS, kot pa "odprt" Android ...
nahrung002.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
prosim ne spet pogrevat stare zupe. ce pa te res zanima, pa sem 1x tukaj na siroko opisal kaj vse na iosu ne mores delat, medtem ko je vse to na drugih sistemih samoumevno da dela. poisci malo, saj znas. ce izpostavim eno tocko je to ta, da ne mores z datotekami delat in moras za tako osnovno opravilo se drkat z dropboxi, JB, iFile in podobno. ampak dajmo rajsi nehat in ne se ene teme zasvinjat z neverending story

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Torej ce imas ti drugacno mnenje o tem, drugi ne smemo napisati svojega mnenja? Jaz sem napisal, kaj MENE moti... in ne kaj TEBE moti
grims-1.gif
... S tem da pisem iz LASTNIH izkusenj.. in ne to, kar preberem tu in tam ... Ravno s tem namenom sem si omislil Nexus 7 ... da probam to, kar preberem ... in vidim, da pac ni vse tako, kot bi nekateri radi prikazali...

Pac tebi je Android "top"... pri meni je Android sele nekje na tretjem mestu... Je tako tezko razumet, da se lahko mnenje razlikuje od cloveka do cloveka... Eni pisejo pac to, kar je so nekoc nekje slisali ali prebrali... eni pa za razliko tudi kdaj kaj sami probamo ...
nahrung002.gif

In pri tebi je vec kot ocitno, da iOS poznas samo teoreticno ali pa zelo povrsno ...
grims-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Flash na mobilnih napravah je že lep čas deprecated, tako da raje govori čez razvijalca Voyo aplikacije kot pa čez Android...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
16gb ali 32gb? Napiši mi na zs koliko je to poceni, ker na bolhi je najcenejši rabljen 16gb 230 eur., kar se mi zdi malo too much glede na to da novega 32gb v ditechu dobiš za 250 eur. Morda pa vzamem prej 7 za test da vidim če mi bo odgovarjal.
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
nov 16gb je sedaj 239...ditech nimajo vsi 10km zraven....nekateri smo v LJ itd....ali na dolenjskem.

jest: model in cena?
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Flash na mobilnih napravah je že lep čas deprecated, tako da raje govori čez razvijalca Voyo aplikacije kot pa čez Android...

To mi je jasno... ampak ce so znali narediti apikacijo, ki deluje na Windows Phone platformi OK, deluje na iOS platformi OK... zakaj mislis, da ne bi mogli narediti tudi take, ki bi delovala na Android napravi OK? Mogoce pa je "odprtost" platforme v tem primeru prej ovira kot prednost
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

To mi je jasno... ampak ce so znali narediti apikacijo, ki deluje na Windows Phone platformi OK, deluje na iOS platformi OK... zakaj mislis, da ne bi mogli narediti tudi take, ki bi delovala na Android napravi OK? Mogoce pa je "odprtost" platforme v tem primeru prej ovira kot prednost
smile-1.gif

Glej, iOS ne podpira flasha in da če so znali zanj narediti ne-flash applikacijo, bi jo lahko še za android.
Ampak ne, raje re-usat obstoječo flash kodo iz spletne aplikacije in jo stlačit še na mobilno platformo
bonk.gif

Še enkrat, kriv je developer, ne platforma. Kot da bi se pritoževal da ti ne delujejo 16-bitni DOS programi na Win 8 x64...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
@Jest prosim ne bodi prevec bister. Ipada sem si lastil vec kot eno leto, tako da tezko recemo da sem samo bral o njem. In sploh ne vem kaj se tak repencis, saj tudi jaz nisem napisal kaj vec, kot pa svoje mnenje

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Glej, iOS ne podpira flasha in da če so znali zanj narediti ne-flash applikacijo, bi jo lahko še za android.
Ampak ne, raje re-usat obstoječo flash kodo iz spletne aplikacije in jo stlačit še na mobilno platformo
bonk.gif

Še enkrat, kriv je developer, ne platforma. Kot da bi se pritoževal da ti ne delujejo 16-bitni DOS programi na Win 8 x64...

OK... potem so za nestabilno delovanje vecinoma krivi developerji... Sem pa mnenja, da je delnikrivec tudi platforma...

Drug primer... Privzeti brskalnik Chrome mi ni vsec, ker kljub temu, da verzija Anrdorida koncno podpira delo s certifkati, ta tega ne podpira ... Namestim FireFox, ki mi sicer tudi ni vsec... a vsaj naj bi podpiral delo s certifikati... Sem snel tisto verzijo, ki mi jo ponudi Play Store (pricakujem, da naj bi mi ponudilo samo tisto, kar bo tudi delovalo na napravi s katere zazenem iskanje) ... in zadeva ne deluje... Takoj ob odisku prve strani se sesuje. Malce nizje v Play Store najdem tudi beta verzija... ki zacuda celo deluje
smile-1.gif
) ...

Saj priznam... napredek je v primerjav s prejsnjimi verzijami Android OSa je viden... manjka mu pa se tisto "nekaj", da bo dobil vec uproabnikov ... Trenutno jih resuje predvsem to, da je na trgu poplava poceni naprav, na katerih tece Android OS ... Ceprav je tam uproabniska izkusnja se slabsa... a nekdo, ki mu je to prva tablica, bo verjetno zadovoljen
zmaga.gif