Ta veseli dan...:(

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Vidiš, ap mu dajete (butastemu invalidu) potuho. Pritožit se, vložit KO zaradi goljufije pa še zavarovalnici javit, kaj počne. Ti bodo najprej zagrizli, je njihov denar v igri.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A ni lažje, da nekdo temu invalidu pomaga pri rekreaciji in poskrbi, da se v zgodnjih jutranjih urah z vozičkom vred čudežno zapelje v Ljubljanico?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.696
6.717
113
pri taščici
e takega veselega dne se tudi jaz bojim... Se tudi sam zalotim da kdaj spregledam tablo 60(80) na gadbiščih ki pa so skoraj vsak km.

Zadnjič sem sicer skoraj po omejitvi pripeljal na "kontejner" tam pri šempetru na štajerskem.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Mi lahko kdo namigne, kje najdem aktualne radarje (kante, stacionarce). V zadnjem letu me sploh ni bilo nič po AC, zdaj pa spet sem, pa samo čakam, da pride kakšna položnica domov.

LP,
PIC

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Dons je bla ena "kanta" pred cp Torovo v smeri LJ, kjer je tudi manjše delovišče, če ti kaj pomaga.

Sicer me pa zanima če se podnevi kaj pobliska z nje ko te slika, ker sem bil prehiter (80/60), meni se namreč ni.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Dons je bla ena "kanta" pred cp Torovo v smeri LJ, kjer je tudi manjše delovišče, če ti kaj pomaga.

Sicer me pa zanima če se podnevi kaj pobliska z nje ko te slika, ker sem bil prehiter (80/60), meni se namreč ni.

Večina novih radarjev "več ne bliska" No vsaj ne tako da bi videl s prostim očesom. Pa eni so tudi precej skriti.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ta je bil med količki, pa še avto pred mano in pred mano na desni, tko, da samega niti nisem iskal, pa ga imajo večkrat tam postavljenega tokrat na delovišču. Sem bil pa vseeno za 20 prehiter, ravno nekaj m pred talnimi označbami za 40
frown-1.gif

Sicer sem pa že večkrat videl fleš podnevi samo nikoli ni letelo name
smile-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
A kdo ve,ali so ti kanta radarji,ki jih postavljajo ob delih na cesti pod kakšnim nadzorom? Ali jih pač pripeljejo in pustijo par ur. Kaj če se najde kak model in ga preprosto naloži in odpelje :D

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Kolikor sem jaz videl so vse te kante privezane z debelimi verigami, tako da ne bo tako enostavno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.696
6.717
113
pri taščici
ja vsaj poštene cvik cange rabiš da boš tiste zajle pošipal...
Sicer se ne vozim veliko po AC ampak imam občutek da kar selijo te kante.... na gradbiščih se bo treba držat tabel... edino kar me zanima je sledeče (vsaj na branje prve priponke)
Če si v koloni, če imaš nekoga na sosednjem pasu potem te načeloma ne morejo kaznovat. Če to drži, potem lahko kolona leti pošteno preko omejitev pa ne bo kaznovanja. Zdaj je samo ? definicije "kolona in sosdnji pas"

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ne. Problem teh radarjev je, ker nemorejo neposredno dokazat, kdo je bil prehitr.
lahko se 2 peleta normalno z varnostno razdaljo (kao). Od zadi prleti še en. Radar to zazna (da je bil prehitr) in ga slika. Ampak na sliki so 3je avtomobili... Koga se kaznuje
smile-1.gif
?

Kadar je na sliki več vozil, se nobenega ne kaznuje, ker nemorejo dokazat, kdo je naredil prekršek
smile-1.gif

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
S to izjavo pa se ne strinjam.
Imam sliko, ko sva z žlahtnikom peljala eden za drugim in prehitevala tretjega, na AC, kjer je bil postavljen mobilni radar, na mestu, kjer so izven vozišča nekaj delali in je bila izredna omejitev na 80 km/h.
Sigurno je slikal samo enkrat, dobila pa sva vsak svojo sliko, izrezani sta iz ene, saj se da lepo eno ob drugo postavit in vidiš še del sence enega od objektov, ki se nadaljuje s prve na drugo sliko. Fotoaparati imajo očitno ogromno resolucijo in potem pač software naredi svoje. [censored] ga, so pokasirali 2x50E (109 na 80km/h). Tretji (prehitevani) žlahtnik ni dobil nič.

LP

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kolikor se meni zdi krožijo po gradbiščih tudi fejk radarji, ki zgolj izgledajo kot radar, v resnici pa so prazne škatle, privezane z verigo. Imajo čisto temen zaslon, okence, za katerim naj bi bil radar s fotoaparatom. Prave škatle imajo okence skozi katerega se vidi mašinerija.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja. Nategnil so vaju ko svine!
Pritoži se. Oba bi se mogla prtožt. On se zgovarja, da si ti pred njemu prehitr vozu, ti se zgovarjaš, da si ti vozu po omejitvi in je un za tabo prehitr pelu in te dohitel ravno tam, kjer je radar...

Zakaj misliš, da se po višnjegorcu vsi vozijo 120+ ter drug za drugim (kake 2-3m razdalje?). Ravno zato
wink-1.gif
.
še 1x. Nategnil so vaja.
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Ne, to je zaradi pomanjkanja pameti, ker sicer bi vedeli, da pri 120 kmh varnostna ni 2m.