T-bone

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
V narekovajih zato, ker škodljiva plesen in ne je se plesni same.

Koliko plesnjivega sira se poje....ubistvu je vsak sir ena sama plesen.
tongue-1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja jaz pojem plesnivega sira čisto nič
grin1.gif


škodljiva/neškodljiva... recimo jaz cel paradajz vržem stran, če je na eni strani plesniv, ker se toksini širijo po celem sadežu...

to v foliji pa že bolje okusno zgleda
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
No pol a pustmo itak govorimo sam o foliji, rezultat vsaj navidezno zgleda odlično!

Vlaga gre ven
Odpadka je še veliko manj kot pri pristnem suhem staranju
Cena vrečk je sprejemljiva
Sušenje je še bolj homogeno kot pri pristnem
....
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Stvar 50€ itak pa je univerzaln mašin rabiš že itak doma. Na ebayu od 20€ naprej.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Vse lepo in prav ampak kakšen je pa kaj "trg" v SLO? Vse se mi zdi, da gre bolj za zanesenjake in sladokusce kot da bi šlo za resno povpraševanje ... Res pa je tudi, da najbrž tud v USA ne da 200 dolarčkav glih vsak klošar ...

Ampak me res zanima kakšen bi bil potencialen trg pri nas.
Ker mesa bi se našlo kar nekaj. Danes ni krava (kot meso) vredna nič ...

Nobene potrebe ni, da bi dry aged stak stal 200 USD. Tam nekje max 100-120% več kot navaden neuležan iz štacune je čisto dovolj. 40% izgubi na teži zaradi izgube vode in obrezave, plus nekaj za delo ...
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Pa še en link tako malo "za gušt"..., Peter Luger, en najbolj priznanih steak house-ov na svetu, pošilja dry-aged mesovje tudi po pošti...
klik za cene

60 evrov za kilo T-Bona. Pa je tole zečo overpriced na račun imena. Enako dobro dobiš verjetno pri normalnem mesarju za vsaj pol manj.
30 eur za kilski Tbone pa sploh ni drago, tudi 40€ ne.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Nobene potrebe ni, da bi dry aged stak stal 200 USD. Tam nekje max 100-120% več kot navaden neuležan iz štacune je čisto dovolj. 40% izgubi na teži zaradi izgube vode in obrezave, plus nekaj za delo ...

Se absolutno strinjam. Čeprav ...., če obstajajo cepci na svetu, ki se pustijo ožet - zakaj bi jih razočaral
grims-1.gif


Sicer pa nisem spraševal za trg v tem rangu, sprašujem za trg stejkov na sploh. Še vedno imam občutek, da je to bolj stvar sladokuscev in obrobna zadeva. Večinoma ljudje pri nas ne obrajtajo rožnate pečenke. Seveda se lahko motim ...

Sprašujem pa zato, ker resno razmišljam o preusmeritvi na vole (ali ustrezno pasmo) in potem ustrezna obdelava mesa in potem morda nekoč tudi zaključek na mizi .... (no, ne nujno v tem vrstnem redu ...)
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
http://www.google.si/images?hl...676&bih=849

Najdi eno pasmo...lohk tud mal mešančka meni so prav lepi.....kaj šele slike ko so v kosih.
evil.gif

No, približek tejle pasmi so naši voli katerekoli pasme, tudi mlečnih. Ko sem videl slikice mesa, sem najprej pomislil da je volovsko. Tudi živali bolj ali manj izgledajo podobno (odvisno od pasme). Bolj vitke sorte so zaradi manjših prirastov....
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Sicer pa nisem spraševal za trg v tem rangu, sprašujem za trg stejkov na sploh. Še vedno imam občutek, da je to bolj stvar sladokuscev in obrobna zadeva. Večinoma ljudje pri nas ne obrajtajo rožnate pečenke. Seveda se lahko motim ...
Povprečen Slovenec obrajta zažgano nabodalo in 3x prepečene čvape
tongue-1.gif
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Sicer pa nisem spraševal za trg v tem rangu, sprašujem za trg stejkov na sploh. Še vedno imam občutek, da je to bolj stvar sladokuscev in obrobna zadeva. Večinoma ljudje pri nas ne obrajtajo rožnate pečenke. Seveda se lahko motim ...
Povprečen Slovenec obrajta zažgano nabodalo in 3x prepečene čvape
tongue-1.gif

No, tole paše tudi meni. Ne sicer ravno zažgno, pečeno pa ja. Pa porcija prebranca zraven, pa urnebes. pa šopska, pa sm zmagu ...
grims-1.gif


Nego, ko gledam tiste vagije in izdelke iz njih; a je kdo od vas sladokuscev jedel že karpačo iz zorjenega mesa? Se to sploh dela?
 

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Imam še en predlog.Ali je kdo že poiskusil steak iz Hofra.Kila je cca.15 eur,je zmrznjen,dva kosa po 200g.Res je da je iz stegna govedine iz Brazilije.Meni je bil boljši od slovenske neuležane pljučne.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, južnoameriška je načeloma precej boljša od slovenske (pa to nisem sprobal v Argentinu, ampak v malo boljši zadevi), tako da tukaj ne vidim problema.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Ko sem bil pred leti v Parizu, me je prijazna dokaj premožna družina povabila na kosilo. Tam sem prvič jedel ta malo rdeč meso, pa se mi ni zdelo nič posebnega. Najraje imam normalno pečen mesni izdelek.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Malo redeče JE normalno pečeno (kar ti lahko pojasni katerikoli boljši kuhar). Ka rje več, je pa preveč. Problem je le v tem, da so pri nas vedno ropotali o nevemkakšni nevernosti ne dovolj pečenega mesa (kar je sicer res pri piščancu, ne pa pri govedini&co).
 

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Imam še en predlog.Ali je kdo že poiskusil steak iz Hofra.Kila je cca.15 eur,je zmrznjen,dva kosa po 200g.Res je da je iz stegna govedine iz Brazilije.Meni je bil boljši od slovenske neuležane pljučne.

Jaz večkrat! Meni je dober.
smirk-1.gif
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Imam še en predlog.Ali je kdo že poiskusil steak iz Hofra.Kila je cca.15 eur,je zmrznjen,dva kosa po 200g.Res je da je iz stegna govedine iz Brazilije.Meni je bil boljši od slovenske neuležane pljučne.

Ja, jaz ga večkrat vzamem. Pa ovčko tudi. Je za pojest.