T-bone

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dons gledal T-Bone v Leclercu....pofl...1 cm debela šnita pri kosti pa cm pa pol. WTF saj ni to palačinka.
bonk.gif
 

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Ne .To je je brazilska govedina iz Hofra.Svetlo pe je ker je slikano na štedilniku pod napo,pa še z mobitelom in njegovim flešom....
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Izgleda lepo ampak ti zlatarji ga zopet serjejo s temi cenami, Sirloin Cut 250g 36,00€. Ha ha. Bil v Madridu prejšnji teden in vsi malo boljši Steak housi imajo te Sirloine tam cca. 20,00€ za 250-300g. Razen če imamo tekmovanje kdo je jedel dražji Steak
smile-1.gif
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Evo sem bil v http://www.burningspoon.at/ in je bilo odlično. Na voljo imajo kakšnih 100 vrst absinta in kakšnih 200 wiskijev s celega sveta.

Jedli smo odlično, ponujajo tudi Kobeya, ampak smo jedli klasičnega argentinca, ki je bil konkretn štikl mesa, pečen točno na medium rare in je bil odličn. Polek ponujajo tudi razne omake, jaz sem vzel wiski omako in je bla zmagovalna poteza. Eni drugi so jedli safari ploščo z eksotičnim mesom (taki mini stejki - krokodila, gnuja, impale, kenguruja,....), skratka se je splačalo. Škoda edino da zadevo zapirajo konec meseca...cena sitnica za 4 aperitive, 4 predjedi, ploščo, 2 stejka in 4 litre vina je blo 160€, sladico nismo dobili ker smo se prepozno spomnili in so kuhno zaprli :D...
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ja tak je reko, kelnar-premalo prometa cez zimo (grejo na dunaj al pa klangenfurt....., Zanimalo pa me je ker niso meli vec vseh vrst pira, ki so jih drugace ponujali ...mogoce da bo kdo prevzel, kaj veš....samo da kuhar ostane :D

nojev karpačo na pomarančah je bil tui svetski
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
A si hotel rečt, da je tole primer snobizma:
"A well done steak is not a matter of choice. It's not a sweet affectation. It's a violation. Why would anyone want to take a good piece of meat and cook it until it has the texture of shoe leather, but none of the utility? Why would they want to put something in their mouth that tastes of nothing and gives your jaw cramps? Why would they want to rob it of the very thing that makes it itself? Far too many people who describe themselves as carnivores prefer not to think about where their food has come from. The relationship between the one-time sentience of their meal and being sated by it disturbs them. And so they strive to disguise exactly what they are doing. Those of us who eat meat should face up to what it once was: a living creature that bled if it was pricked and can bleed still. We should eat it because we like the flavour, and a significant amount of that lies in its juices."

Potem se strinjam. Jaz res ne vidim smisla v izpostavljanju surovojedstva. Če komu paše jest krvavo, super. Če taki mislijo, da so vsi pečeni zrezki (recimo) kot podplat, potem ne vejo kaj je to kuhinja. In če mislijo, da je njihov steak vržen na žar natur, brez vseh dodatkov, živijo v nekem drugem vesolju! Seveda pa so izjeme, kot povsod. Imaš tudi presnojedce, ki lonca ne povohajo več in enako ravnajo z vsemi, še jejo (jemo) kuhano. Kdo ima prav?
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Jaz pa sem danes v Argentinu maznil 600 gramskega anchota. Glede na to, da je to rumpsteak brez kosti, je količina kar prava, sem imel precej dela z njim:)
Ko sem bil prejšnjič v argentinu sem imel občutek, da so me nategnili pri teži.. Danes ne. Družba 5h je dobila konkretne komade mesa, pohvala pa gre tudi mojstru, ki jih je sukal na žerjavici.. Svaka čast.
 

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Mene je pa vceraj presenetil flori v Di Mattia v Trzinu. Sicer ponavadi tam jemo testenine in pizze, ampak zdaj bo na sporedu tudi meso
zmaga.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Dober članek iz The Observerja (life&style) na temo snobizma in stopenj pečenja biftkov - klik

Komicno, sploh glede na to (na moji sliki se ne vidi dobro, da je na sredi rare, tako da mi boste morali verjeti na besedo) da je tezje prerezati in pregrizniti surovi ("rare") del (= gumijast, kot da bi jedel malo pogrete zracnice od bicikla), kot pa "medium/well-done" del ob robu, ki se dobesedno stopi. Da bi bilo kaj podobno usnju (torej niti gumijasto ne), pa seveda ni govora.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zanimivo...

Enkrat sem bil tam pa ne vem če bom še kdaj....bilo je prav smešno kako obupno. Mogoče za menza cene ali pa študentski bon, drugače pa ne.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Dober članek iz The Observerja (life&style) na temo snobizma in stopenj pečenja biftkov - klik

Komicno, sploh glede na to (na moji sliki se ne vidi dobro, da je na sredi rare, tako da mi boste morali verjeti na besedo) da je tezje prerezati in pregrizniti surovi ("rare") del (= gumijast, kot da bi jedel malo pogrete zracnice od bicikla), kot pa "medium/well-done" del ob robu, ki se dobesedno stopi. Da bi bilo kaj podobno usnju (torej niti gumijasto ne), pa seveda ni govora.

To velja samo za zanič meso.