T-2 vprašanje

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
467716-post_slo.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Če bo vse po sreči pride jutri ali pol enkrat še en 1080p HD video, ki bo zasedal cirka 65-70 Mbps. Baje je slika še lepša, kot če bi bil tam osebno. Seveda bi tudi tu šlo za materiale iz T-2 Videoteke, kjer je že skoraj dva tavžent vsebin.

Samo na T-2.
cool-1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
mmx že panično lista skozi vse mogoče tiskane in onlajn cajtenge, da bo lahko spet prilepil kakšen članek o finančnih težavah T-2. Koliko časa bo potreboval? Dan? Teden? Mesec? Kaj pravite?
hysterical-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Menim, da ni tako dobro informiran, kot se je izdajal, ali pa mu nečejo več nič govoriti, ker so opazili, da vse raztrobenta po forumih in online klepetalnicah. Jejhata, pa tak tajni agent.
confused-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Čestitam. V Celju vam je uspelo namontirati prvi optični priključek. Škoda ker ga čez en teden ne bo več.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ja pustite človeka, no. Nekje pa mora sproščat frustracije, ker dela pri takem operaterju, ki ni sposoben dveh IP naslovov spravit po enem dratu do stranke. Bogi je.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Ja pustite človeka, no. Nekje pa mora sproščat frustracije, ker dela pri takem operaterju, ki ni sposoben dveh IP naslovov spravit po enem dratu do stranke. Bogi je.
Ja pustite človeka, no. Nekje pa mora sproščat frustracije, ker ne ve, da ta operater to omogoča.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Nekaj me zanima...

Imam T-2 VDSL modem (ne vem točno ker model je), ki ima 4 izhode.
Do včeraj sem imel router prikloplen na L1 in potem dalje na računalnike. Dela BP
Včeraj pa je prišla potreba, da sem na L2 vezal še en router in nanj obesil druge računalnike. To mi je bila najlažja rešitev, ampak so s tem prišle tudi težave. Internet na računalnikih preko routerja na L2 mi dela, polna hitrost, vendar prekinja. Internet na računalnikih preko routerja na L1 pa sploh ne dela več oz. koliko sedaj opažam, se poveže z netom enkrat na par minut in to le za par sekund, pol pa ga spet prekine. Če izklopim router na L2, internet preko L1 spet normalno deluje.

Je možno imeti tako priklopleno, kot sem naredil? Kaj je tukaj narobe? Bi bilo bolje, da spremenim povezave, dodam še en switch in da gre ves promet preko L1?

Hvala in LP

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Če bo vse po sreči pride jutri ali pol enkrat še en 1080p HD video, ki bo zasedal cirka 65-70 Mbps. Baje je slika še lepša, kot če bi bil tam osebno . Seveda bi tudi tu šlo za materiale iz T-2 Videoteke, kjer je že skoraj dva tavžent vsebin.

Samo na T-2.
cool-1.gif

Dobr no. Zdej pa že izzivaš.
grin1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
192.168.1.1 na obeh.

Včeraj pol več nisem mel časa za testiranje...

Kaj če bi enega pustil kot je, drugega pa dal npr. na 10.0.0.1 bi moralo delati?

Imam pa statični zunanji IP. Je lahko finta v tem, ker se na en statični IP povežem z dvema routerjema?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Imam pa statični zunanji IP. Je lahko finta v tem, ker se na en statični IP povežem z dvema routerjema?
Ja.

Na enem ruterju daj dinamično.
wink-1.gif

Tisto 192.168... nima veze.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
k se mi ne da vsega brat je pa zihr že blo...

zakaj mam na 4:3 tv-ju sliko za 16:4
tko mi poreže levo pa desno..
in to na večino kanalih?

kaj se da naredit?

hvala