T-2 vprašanje

smrdim

Pripravnik
16. apr 2008
56
0
6
Sam da ste pa taki buzoti, mi pa ni jasno...
Podpišemo pogodbe v bloku, pridejo v enem tednu fantje, vse namontirajo, ampak "baje" je problem, da morajo v centrali odpret pipco. Ok, počakam kakšn dan. Na koncu potrpim cel mesec. Pokličem, pridejo "stručkoti" in ugotovijo, da do bloka sploh ni napeljan kabl.
Halo? Omarca v kleti, kabli po stopnišču, kabli v stanovanju, svič...vse vse... Zakaj? Za okras?
Govna nesposobna! In še to. Vsi bloki in vhodi v sosesčini so priklopljeni. Naš je edini, kjer so pozabili položiti kabl.
Aja, sej res, ni kriv T2 ampak Gratel. Že slišim uradno razlago.
zmaga.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik smrdim pravi:
Sam da ste pa taki buzoti, mi pa ni jasno...
Podpišemo pogodbe v bloku, pridejo v enem tednu fantje, vse namontirajo, ampak "baje" je problem, da morajo v centrali odpret pipco. Ok, počakam kakšn dan. Na koncu potrpim cel mesec. Pokličem, pridejo "stručkoti" in ugotovijo, da do bloka sploh ni napeljan kabl.
Halo? Omarca v kleti, kabli po stopnišču, kabli v stanovanju, svič...vse vse... Zakaj? Za okras?
Govna nesposobna! In še to. Vsi bloki in vhodi v sosesčini so priklopljeni. Naš je edini, kjer so pozabili položiti kabl.
Aja, sej res, ni kriv T2 ampak Gratel. Že slišim uradno razlago.
zmaga.gif

No pr men bodo lih ene 5krat pršli v bajto preden bodo porihtal, da se bom sploh lahko prklopu
bonk.gif

Prejšn petek so potegnil kabl iz kleti v predsobo, kjer bo svič. Samo sviča niso mel s sabo (ga modela nista dobila), prav tako jim ni ratal potegnt kabla z ulce v omarco.
Dons kr nenapovedano uletijo (dobr da sm bil doma), jim rata celo svič zmontirat, kabla iz bajte do jaška pa jim spet ne rata potegnt
hysterical-1.gif
neki je zgleda zabasan. Bi se pa rešilo če bi mel potrebno opremo. Z 4mm zajlo pač težko kaj narediš. Po bajti že potegnš kabl, po ulci pač ne..

Upam da bo naslednič bolje, pol pa spet čakat da pridejo še celo prklopt zadeve
bonk.gif

Sposobni da je za zjokat. Človek bi pričakoval da majo eno sposobno ekipo, ki v enem dnevu potegne kable, zravn pa še stestira in prklopi kar naročiš..

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Klasični T2 jašek, ki je sredi ulce, kamor pride optika iz bajte.

Vsaka bajta ma valda svojo cev, seveda nič označeno kera cev gre do kere bajte (vem gratel kriv).
In pol ker kabel ne gre skozi (ker vlečeš od hiše do jaška) rata zanimivo..

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
se komu sanja kdo trenutno koplje po zaloški in kajuhovi proti novim jaršam telekom ali T2???

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
a so kaki podatki, kdaj bo priklop v zeleni jami? gratel je že lani voluharil po tem koncu.
včeraj sem videl pa GVO, kako so nekaj začeli kopati. konkurenca.prihaja.press
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
ksz...

a še koga iz Lj., zadnja dva dni nenormalno jebe povezava na bakru? Strani mi odpira po par sekund, če mi odpre sploh...torrenti se težko povežejo s peersi.. ipd...

Obolu bom. Komi čakam optiko. Sinhronizacija uploada je danes samo 1,3Mega...lani je bilo 3 mega. Zakaj s časom pada, pa nimam blage veze.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Stvar je sledeča... ne vem če je odgovor na moje vprašanje že skrit kje v teh postih pa vseeno bi postavil eno vprašanje.

Kupil sem stanovanje in bivša lastnica je imela oz. ima še zdaj Siol-ov internetni priključek. Trenutno ga koristim jaz (njej pa plačujem položnico). Zdaj pa je stvar taka, da bi ona prekinila naročnino na Siol in svojo Telekomovo številko prenesla na novo lokacijo. Mene pa zanima, če moram jaz na Telekomu skleniti naročniško razmerje in plačati cca. 100 € za telefonsko številko, da bi si lahko priklopil storitve T-2 ali je dovolj, da je v stanovanju samo telefonski priključek brez številke...

Lepo nedeljo!
Aleš

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ti samo daj čimprej povpraševanje na T-2. Če je parica aktivna samo pazi, da boš PREJ dal poizvedbo, kot stara lastnica odpove priključek, sicer te vrli telekomovci res lahko očerupajo za 100 EUR.

YNOS: prosim takoj prijavi napako na tehnično podporo (0590-00-002).

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Poizvedbo že lahko dam prej, ampak potem, ko mi bodo priključili T-2 bo telefonski priključek postal neaktiven oz. si ga lastnica ne bo mogla prenesti na drugo lokacijo? Ali moram jaz vzet takšen paket (recimo skupno razvezan), da si bo ona potem lahko prenesla telekomovo številko na novo lokacijo?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
BTW; kakšen je ponavad rok da te odjavjo od prejšnega ponudnika interneta?? Prej sm mel telemach, u petek so mi pa končno T2 prklopl. En teden??