T-2 vprašanje

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
model, nočm nč druzga kot to kar plačam. in če ne dela, bom to tut povedu ane. če si pa ti tok butast da ti je vseeno če dela al pa ne in vseeno polno plačaš, pa bod.

crashednburnt: Zbrisal žaljivke. Prosim, da jih ne uporabljaš več!

Nazadnje uredil moderator:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Don_Corleone: dej začasno router VEN, pa probaj brez routerja direkt v modem dati računalnik in TV. Računalnik v port 1 ali 2 na modemu, TV pa v port 4. Nato probaj in poročaj.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
mah žou mi je da sm sploh vprašu za TV ker samo živce zgublam.

dela, ne dela, dela, ne dela... ne dela, povem narodnjaku, potem neki zrihta in potem dela. čez neki cajta pa spet začne štekat. prej mi je narodnjak svetoval da nej čimbolj skrajšam tel. kabel in modem premaknem k "centrali" in potem povlečem UTP do compa. to naredim in nč bolš.
cry12bpy.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
zdej sm za foro dal nazaj na tel. kabl in dela. prej ko je krajši TK in dolg UTP kabl je pa samo nalagal pol ure.
bonk.gif

men ni nč več jasno

aja pa narodnjak je prej popravil in sm zdej povezljiv pri torrentih.

Nazadnje urejeno:

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
Je prišel iz t-2 na dom, moram pohvaliti, izredno hitro (prej kot v 1 uri). Sicer mene ni bilo doma, je bila samo žena. Rekel je, da je razdalja od centrale nekaj čez 1600 metrov, pa da se mu poveže največ s hitrostjo, ki si jo ti napisal.

Pregledal je tudi napeljavo, probal narediti nekaj sprememb, vendar brez uspeha.

Rekel je da mi lahko zagotovijo hitrost le 4/512. Mogoče bi šlo več, če bi vzeli polno razvezan dostop, vendar zaradi pomembnosti telefona (firma), ne bi sedaj mešal te stvari.

Ker pa imam lahko višji download od 4 mbit, sem potem vzel paket 8/1, samo je rekel da mi pač te hitrosti (upload) ne morejo zagotoviti, vmesnih paketov pa ni (recimo 8/512).

Sem vseeno zelo zadovoljen, plačujem precej manj za precej hitrejšo stvar, ki sem jo imel prej (1/256).

Tako da na nek način smo zrihtali
smile-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Zakaj bi zgubljal živce...lahko da je kaj s torrent programom (Včasih rabi dalj časa, da se pravilno poveže)! Sicer pa če ti je prej delovalo ok bi ti moralo tudi sedaj, ker TV nima nič z varnostjo! Če imaš nizko je ok!

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
odkar sm meu TV sm biu nonstop nepovezljiv. zdej je narodnjak to zrihtu. ampak zdej pa spet tv muti.
crazy1.gif

mi pa zdej še fotr živce žre ko se ***** ko tv šteka in bemti da pričakuje tako delovanje kot se ga reklamira.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Nimam te moči, da Gratelovcem ukazujem. Gratel ima definiran strateški načrt in gradbene ekipe, ki so polno zasedene. Če je to del narčta, potem bodo polagali pri vas, sicer pa kasneje. Slovenija je sicer majhna, ampak tako zelo majhna pa spet ne, da bi se dalo v enem letu povsod postaviti spodobne telekomunikacijske storitve!

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
sej je bil sam namig..

in ker že glih kopljejo..
sam zato.. bodo pa pač oni še enkrat kopal.. če bodo kdaj sploh..
sem že obupal..

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
A si fotru povedal, da ima TV priklopljen preko routerja, kljub temu, da bi moral biti direkt na modem?

sej pa nimam TV priklopljen preko routerja.
17758-icon_confused.gif
iz "centrale" gre kabl v modem iz modema pa potem v router in iz roterja v comp. tako da je motorola priklopljena direkt v modem.

EDIT: preko routerja je prikloplen samo comp. in nevem kakšna razlika bi bila če bi izklopil router ko se pa nič ne bi spremenilo ( razen to da bi imel comp direkt na modem prikloplen).
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Probaj komp direkt dati v modem in preveri delovanje TV(recimo en popoldne). Nekje imaš verjetno eno brezvezno zanko, ki dela težave v celem tvojem omrežju. Dodatno velja, da boš dobil monterja, da ti uredi un 10-metrski špaget, ki je verjetno kriv za vse skupaj. Se bo že najdlo napako...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
samo kako si pa potem to razlagaš, da mi ni delalo ko sem potegnil UTP in je začelo delat ko sem dal nazaj na tel. kabel?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Kot vidiš, je problem v kablu, verjetno si samo slabo konektor naredil. Pusti sedaj pri miru in počakaj na monterja. Upajmo, da bo imel škarje in selotejp s seboj!
wink-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
slabo konektor naredu? nism jz nč delu razn to da sm prkluču zadeve not. bom pa pustu in počaku na monterja
zmaga.gif