T-2 vprašanje

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
S temi IP-ji so tudi meni zašuštrali. Pravijo, da imam dinamičnega, a je vsak dan isti IP, na nekaterih straneh se ne morem na novo registrat, ker piše da je IP naslov že v uporabi. Kolikor vem, je to ker imam statičnega in se ne spreminja...ali se motim?
Imam ma VDSL pri T-2.

Kako pa pride stvar pri optiki? Je tam statični ip?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
kdo si mi pa ti da ti bom karkoli obrazložil. če plačam dinamični IP, hočem dinamični IP. konc debate
Saj ga imaš. Celo dva !

shocked-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Joj, kupil sem turbo na avto, ampak vseeno me kaznujejo, če vozim 200 km/h. Nategnili so me !
Približno toliko smisla ima tvoje jamranje.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če nimaš česa pametnega za napisat, ne piši. ker daješ butaste primerjave. dinamišni IP pomeni to, da se ti IP zamenja vsakič, ko prekineš povezavo. če imam pa po par dni isti IP in comp ni cele dneve pržgan, potem je to statični IP. in glede na to, za kakšnega comp strokovnjaka se imaš, nimaš pojma o tem.
stupid-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Po standardu je IP dinamičen, kadar ga ti pridobiš od DHCP strežnika (četudi dobiš vedno iste cifre in pri T-2 si omejen s tremi na priključek).

Večina uporabnikov je sicer prepričanih, da dinamično pomeni vedno druge cifre.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
48
28
Še kot dodatek.

Saj JE dinamični. Lease time mislim da je na T-2ju 24 ur. Torej če se z enako MAC adreso povežeš PREJ kot v 24 urah dobiš ponovno enak IP, drugače pa ni nujno. Ponavadi ne....

IP deinitivno JE dinamični, samo butasta mularija misli da je PPPoE in prisiljen 24 urni disconect edina pravoverna stvar na svetu.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Naredi preskus:
MAC1 priklop na T-2, zapiši si IP,
odklop
spremeni MAC2, priklop na T-2, zapiši si IP,
odklop
spremeni MAC3, ...

Koliko različnih IPjev, boš dobil?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če so vprašali ali hočem statični ali dinamični IP, potem ima to neko vezo ane. pa čeprav je ista cena.
smirk-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Kaj je dinamični IP?
Vsakič ko prekinete povezavo z internetom in jo znova vzpostavite, se vam dodeli drugačna (prosta) IP številka prek katere dostopate do interneta.
1.
http://support.domenca.com/index.php?lang=slo&show=qa&category_id=2&faq_id=215

2.
would be simple if every computer that connects to the Internet could have its own static IP number, but when the Internet was first conceived, the architects didn't foresee the need for an unlimited number of IP addresses. Consequently, there are not enough IP numbers to go around. To get around that problem, many Internet service providers limit the number of static IP addresses they allocate, and economize on the remaining number of IP addresses they possess by temporarily assigning an IP address to a requesting Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) computer from a pool of IP addresses. The temporary IP address is called a dynamic IP address.

Requesting DHCP computers receive a dynamic IP address (think temporary phone number) for the duration of that Internet session or for some other specified amount of time. Once the user disconnects from the Internet, their dynamic IP address goes back into the IP address pool so it can be assigned to another user. Even if the user reconnects immediately, odds are they will not be assigned the same IP address from the pool. To keep our telephone telephone analogy going, using a dynamic IP address is similar to using a pay phone. Unless there is a reason to receive a call, the user does not care what number he or she is calling from.

http://searchwindevelopment.techtarget.com/sDefinition/0,,sid8_gci520967,00.html

in še in še je teh "mojih" definicij.
smirk-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Ti imaš dinamičnega smo že enkrat v prejšnji temi to ugotovili!

Statičnega je potrebno naročiti oz. dodatno zahtevati! Prehod je brezplačen! Obratno se ne da!

Je pa statični vedno enak in se ne spreminja, če imaš več pc-jev ti DHCP ne dodeli naslova! Rabiš router za priklop več PC-jev naenkrat! Tukaj so izvzeti nekateri poslovni uporabniki z večimi statičnimi IP-ji!

Dinamika pa je po defaultu pri T-2! Če imaš 2 pc-ja dobita oba različen IP, ki se občasno spreminja! Brezveze komplicirate! Na določenem macu se lahko pač občasno pojavi enak IP. Pri optiki je enako!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Že vidim komplikacije ko mi bodo priklopili optiko in ko bom povezal router...Bomo takrat spet o teh problemi:rofl:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Je imaš kolko tolko ok router nebi smelo bit težav! Pravilno ga je le potrebno nastavit! Je že dovolj, če pustiš dynamic ip in dhcp!