T-2 vprašanje

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Šempas: sem uspel dobiti vodjo projekta novih central (stalno je na terenu, kar je treba pohvaliti) in je rekel, da Šempas DEFINITIVNO JE v delu, okvirni rok tja do 3 mesece, kot je bilo napovedano. Če se bo zavleklo bom to tudi povedal (in pokazal s prstom v pravo smer...).

Aha, hvala za informacije. Na žalost se bo to v praksi zgodilo konec letošnjega leta. Naprej se je govorilo, da bo centrala pred novim letom, nato v januarju, sedaj pa je rok že tri mesece z možnostjo odloga ... Podobno je bilo s SiOL-om pred nekaj leti ...

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Zadeva je v delu in bo narejena, so mi včeraj potrdili. Sam ne mi defetizma zganjati!
wink-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
mmx, kako lahko govoriš o Telemachu tako. A ne veš, da je cela Štajerska na*ukala zaradi Telemacha. Sedaj se še samo krega glede docsisa 3. Na štajerskem je že marsikje vse pripravljeno. Telemach še pa ni slišal za docsis 3. Na srečo vem, kako je na Telemachu, ker sem pred leti nekaj za njih delal in se mi tam dobesedno zaposleni smilijo.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Najbrž nisi pozorno prebral, na koncu sem napisal tole:

Citat:
Uporabnik mmx pravi:
...ker slo vodstvo UPC-ja je res ne hvale vredno!

DOCSIS 3.0 je že nekaj časa v fazi testiranja pri Telemachu. Je pa sedaj na sejmu CES v Las Vegasu, CableLabs tudi uradno predstavil DOCSIS 3.0., tako da je konec vseh beta testov. Modemi so pa za enkrat 2x dražji kot 2.0, bo pa cena padla, tako kot pri vseh tehnoloških zadevah. Specifikacije na papirju pravijo 160 Mbps na uporabnika kar bo povsem dovol za 100Mbps v realnosti. Ni skrivnost da je to kablaški odgovor na optiko telkotov in podobnih operaterjev.

Morda še argument proti tezi da bi UPC kupil T-2. Njihova politika je med drugim taka, da ne podvajajo omrežja na istem območju. Konkretno, T-2 ima zgrajeno že v Ljubljani, Kopru, Murski Soboti, Velenju, Novem Mestu, itd.. to so pa vse kraji kjer Telemach že ima svoje omrežje.. ok, razen Kranju pa še kej bi se našlo.. Prevzem T-2ja bi jih stal veliko veliko več kot če bi sami zamenjali koaksialne kable z optičnimi.. Če zaključim, velika verjetnost, da se UPC zanima za T-2 je prevsem v tem, da dobi vpogled v kakšnem stanju je T-2 in koliko časa bo še dihal ter te info prenesem na svojo slovensko podružnico (Telemach) ter jih usmerjal kako voziti.. a ni Mirko Tuš nekaj podobnega storil sedaj pri prodaji Telekoma Slovenije
grims-1.gif

..drug scenarij pa je, da kupijo T-2 z namenom iztisnitve ponudnikov z lastnim omrežjem v Sloveniji ter s tem izničiji konkurenco, saj razen Telekoma in Telemacha (ter manjših kabelskih operaterjev) ni drugih ki imajo lastno omrežje.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
hm očitno so ostala slovenska mesta in vasi za tebe bogu iza leđa. razmišljanje intelektualca
hysterical-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
hja, če glavno mesto slo nima optike, nevem zakaj bi jo drugje gradil. pač, prvo se poskrbi za prestolnico ( ne štajerci, MB ne bo nikoli prestolnica
evil.gif

pa nism noben intelektualc, samo prvo nase mislm. sej veš, bog... brada...
wink-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Da: na Neuradnem forumu vprašaj Gratelovca I_KP s svojim naslovom, ali pa direkt telefoniraj na Gratel.

BUSHI: tekom marca. Bilo je cirka 3 mesece zamude leta 2007, žal.

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Ni KS, kakor sem obveščen. Ne bomo pa odnehali ali vrgli puške v koruzo - borba traja naprej!
(Po mizi usekaj vseeno, reda radi!)

Sem res po narobe mizi usekal
bonk.gif
. Pa mi rečejo na KS, da ima TS na voljo 4 vrste lokacij. In ena izmed njih je centrala zunaj "glavne centrale" in ne vidim razloga, zakaj je ni. Optika je preverjeno speljana do centrale. Se pa obetajo na Telekomu tudi spremembe, kjer bi lahko ISPji gradili izdvojene centrale. Res je pa ena stvar. Da je centrala preobremenjena.

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Edino pri centrali, kar je lahko "preobremenjeno", je število paric, saj ima T-2 vedno vso svojo opremo. Posebej na lokacijah, ki so fizično izdvojene. Vsak uporabnik rabi samo eno parico - in če gre k drugemu operaterju, centrala torej ne bo nič bolj zasedena, a je tko?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Tudi preobremenitev glede prevelikega števila uporabnikov se pozna. Podnevi internet deluje kot se šika. Zvečer in ob kakem prazniku, pa ima večina uporabnikov probleme z prekinitvami in počasnostjo. Samo Telekom nažalost vse take stvari pomete pod tepih.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
T-2 dosti teh žalost blaži s pametnim permutiranjem paric na dslamih, s čemer se zmanjša crosstalk na minimum. Dodatno se lahko uporabnik pri sebi zaščiti pred valovanjem iz okolice tako, da ima poštimano interno inštalacijo. Več kot toliko pa se seveda žal ne da narediti.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Smo dobili danes v poštne nabiralnike neke zgibanke od t2 Optika, pa da nas bo nekdo obiskal oz. naj ga pokličemo...

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Meni je čisto vseeno, kako štrikate na centrali. Samo da bi VDSL lahko imel.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Se dela tudi za tiste centrale kjer nekdo namerno zavira. Kdo je ta nekdo in s katerimi prijemi zavira pa ne smem povedati, da ne izdam poslovne skrivnosti tretje firme. Zato je potrebno meni verjeti: na teh centralah se dela z največjo možno hitrostjo in se bodo vklapljale, takoj ko bo to mogoče.