T-2 vprašanje

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Bom počasi začel verjeti enemu uporabniki iz T-2 neuradnega foruma, ko mi je lepo napisal, kaj je z T-2jem in Ljubečno. Tudi sam dobivam občutek, da na Ljubečni ne bo nihče imel T-2ja še lep čas.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
zdajle nas je najman 5.. vsaj jaz jih za tolkle vem..
predvidevam da bi šli vsi ki smo sedaj že priklopljeni na optiko..
vprašanje pa je če nas je zadosti?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Danes je ravno moj kolega dobil, da lahko ima paket 1/256 pri 2600 metrih zračne linje. Seveda kaj več lahko težko pričakuje. Samo meni pa da misliti naslednje, ker je rečeno da pri določeni razdalji začne VDSL delovati isto kot ADSL2, kar pomeni, da bi mu moralo delovati isto kot mu je sedaj ADSL, a ni tako ?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem naročil paket 4/1, potem so po točno 61 dneh ugotovili da ta paket ne gre pri meni, ker sem 2700metrov od centrale. Tako da lahko dobim samo 1/256.

Sem omenil da imam sedaj pri Siolu paket 2048/384, pa mi je uslužbenka T2 rekla da je T2 internet drugačen...

Zdaj spet pošiljajo poizvedbo na telekom, ker je prejšnja še od decembra že potekla ....

Še dobro da imam čas čakat in da imam internet pri siolu ... ker do priklopa bo verjetno še nekaj časa, zdej ko vidim kako so hitri.

LP

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
T2 tudi blokira maile. Butast stajerc na drugi strani telefona je zatrjeval, da ima zadevo blokirano siol. Ko sem mu dejal, a potem ima tudi amis blokirano, ker noben mail ne gre ven je utuhnil. Nato se je spomnil, da bi mi uturil T2 mail. Ne, ne potrebujem T2 maila on pa se kar lupeta, da mi lahko t2 mail zrihtajo. Jaz samo hocem, da gredo maili ven, ne glede od katerega ponudnika in streznika. Idiotizem.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Če nimaš statičnega IP naslova T-2 blokira port 25.

To je standardni port za SMTP strežnik, kar pomeni, če tuj SMTP strežnik ne posluša tudi na visokih portih,
ga žal ne moreš uporabit in si prisiljen nastaviti na smtp.t-2.net.

Sicer pa niso več edini, sedaj port 25 blokira tudi Tuš.

Sem že v drugi temi vprašal:
Citat:
Kako pošljem email ime.priimek@t-2.net, če se trenutno nahajam pri Tušu.
Seveda z uporabo Outlook-a in tako, da bo prišel na hotmail (SPF).
In še čakam kakšnega prikoritnika, da mi odgovori.
evil.gif

Možne rešitve:
* odhodni strežnik (smtp) nastavi na smtp.t-2.net (deluje samo dokler si v njihovem omrežju)
* zaprosi za statični IP
* teži Siolu, naj končno uredijo email strežnik kot se spodobi (to velja tudi za T-2).

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

kako je možno da imam pri T2 samo 2 različna IPja, če imam dinamični IP?
confused-1.gif
kako je to možno

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
kzs in da ne bom odpiral nove teme. Ravnokar sem izvedel, da ne morem imeti T2, ker ni proste parice (Telekomom negativni odgovor). Torej v mojem primeru odpadejo vsi ostali ponudniki širokopasovnega interneta, npr. Amis, Tuš itd. ? (Optika in kabel ne prideta v poštev.) Hvala.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
48
28
Ker smo kot kaže vsi zabiti, nas prosim ti razsvetli z definicijo dinamičnega IPja.

Prosim tudi kak link za podkrepitev.

ps. to da siol vsake 24ur zamenja IP ne pomeni prav nič. Lahko bi ga na 5 minut, na 365 dni, ali pa nikol. Tako da to ne bo referenca in se ne trudit v to smer.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
kdo si mi pa ti da ti bom karkoli obrazložil. če plačam dinamični IP, hočem dinamični IP. konc debate

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Če se ti spreminja imaš dinamičnega
grims-1.gif

glede mailov pa mislim, da nebi smelo bit večjih težav.. Nastaviš t-2-jev smtp server ali pa prestaviš na kak drug port...Jaz mam en privat mail server skonfiguriran na 26 portu in vse lepo špila! Ker preko amisa tudi ni šlo pošiljat na 25!

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Nikjer ne piše da se dinamični spreminja vsak dan ali vsako uro. Če se ti spremeni po pol leta je še vedno dinamični
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ

Je še kdo opazu danes zjutraj, da mu na PATTON vmesniku gori še lučka VOIP, ki prej ni gorela ???
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
kdo si mi pa ti da ti bom karkoli obrazložil. če plačam dinamični IP, hočem dinamični IP. konc debate
Saj ga imaš. Celo dva !

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Prej sem prejel en klic... Tudi na GSM sem si lahko pozvonil...

Nazadnje urejeno: