T-2 vprašanje

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ja T-2 čist drag ratu...se strinjam....premišljujemo kam bi šli drugam....

Jaz pa mislim, da so ostali postali cenejši, ker so začeli izgubljati promet. Sploh AMIS zelo lobira.

Najdražji in najslabši (kjer ni optike) je pa še vedno siol... Vsaj po mojih izkušnjah.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ja T-2 čist drag ratu...se strinjam....premišljujemo kam bi šli drugam....

Jaz pa mislim, da so ostali postali cenejši, ker so začeli izgubljati promet. Sploh AMIS zelo lobira.

Najdražji in najslabši (kjer ni optike) je pa še vedno siol... Vsaj po mojih izkušnjah.

Zato je konkurenca prisilila T2 v podražitve, da sami izgledajo cenejši? Dej no bit naiven.
T2 se je šel svinjarijo, ki se je zunaj ne bi mogel in sedaj mu bodo še dovolili, da se poceni izvleče. Na trg je prišel s cenami, ki so nižje od "proizvodnjih", da so dobili stranke, ne zato, ker so tako krščansko dobri. Ko so videli, da jim ne bo zneslo, so usekali s tožbo, za katero se sedaj vidi, da so računali z njo, da bi pokrili svoje kozlarije. Mah

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Nihče ni prisili T-2 k podražitvam, ampak konkurenca je znižala SVOJE cene(sploh. AMIS). Pa tudi kabelski operaterji s trojčki
in ostalo paketno ponudbo so naenkrat zelo ugodni. A ni zanimivo ?

Preden, da je prišu T-2 na tržišče je bila situacija grozna. PRETEŽNO (za xDSL) samo SIOL, ki je bil (in je še drag) ko sto mater,
kvalitete pa nobene. Se spomnim, da sem imel kar naprej probleme s pingi in podobno. Ko sem šel na T-2 jih čudežno ni bilo
več.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
To so lokacije telefonskih central. Ponavadi so centrale na pošti v tem naselju (lahko je pa tudi kakšna omarica ob cesti). In par kolimetrov (cca. 4-5) radija okoli centrale bo VDSL še delal.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
To so lokacije telefonskih central. Ponavadi so centrale na pošti v tem naselju (lahko je pa tudi kakšna omarica ob cesti). In par kolimetrov (cca. 4-5) radija okoli centrale bo VDSL še delal.

Internet še nekako, TV pa ne več kot 2,5 km

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Se komu kaj sanja od kod T-2 tale izredno "pametna" poteza menjave IP-jev za DNS strežnika iz .77 na .79?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ja, na Kitajskem je številka 77 znamenje propada in so Kitajci pred nakupom zahtevali da se .77 spremeni v .79. Če boš pogledal boš tudi na TV shemi videl da programa 77 ni več.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
V sosednji temi so me pobrisali, bom pa tukaj poizkusil srečo - glede na to da je mmx tokrat "spregledal" tole novico iz Financ,
je to potrebno nemudoma popraviti
cheer.gif

T2 se menda ne prodaja več

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Se komu kaj sanja od kod T-2 tale izredno "pametna" poteza menjave IP-jev za DNS strežnika iz .77 na .79?

To je zgleda en nov hobi nasih ISPjev. Par let nazaj je Siol zamenjal oba DNS naslova, stara je pa genialno pustil aktivna, a napol pohabljena, tako da so imeli uporabniki tezave, saj je nekaj stvari delalo, nekaj pa ne
bonk.gif

Vsaj normalen ISP bi neaktiven streznik nastavil tako, da bi vsako stran resolval v en njihov naslov, na katerem bi tekel streznik, ki bi serviral samo eno staticno stran z obvestilom, da sta doticna DNSja ukinjena, da sta nova na tehinteh naslovih in da naj uporabniki to spremenijo (ter opis kako se to naredi, po moznosti s slikicami, tako da lahko tudi kaksen manj vesc clovek to uredi).

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Stari naslovi se ne izklapljajo ampak še vedno strežejo requeste za vse domene, ki kažejo na njih. Novi pa odgovarjajo na requeste strank. In takšna ločitev je nekaj najbolj običajnega in ni treba delati nobene znanosti iz tega.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ravno zato sprašujem, ker se mi zdi zadeva bedasta in gotovo nočna mora za support. Tudi če moraš narediti kake logistične zamenjave, se to da rešit na eleganten način, ne pa da vsem xxx tisoč userjem težiš naj zamenjajo DNSje, še preko SMS sporočil (ob katerih je verjetno vsaj 70% userjev reklo le WTF). Morajo imeti neko cvetko za IT vodjo.

Stara T2 DNSja sta včeraj vračala le "query refused", me zanima kako je bilo v njihovem call centru.
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Stari naslovi se ne izklapljajo ampak še vedno strežejo requeste za vse domene, ki kažejo na njih. Novi pa odgovarjajo na requeste strank. In takšna ločitev je nekaj najbolj običajnega in ni treba delati nobene znanosti iz tega.

Pri nas je to očitno le znanost, ja. Kaj če bi raje potem le te requeste dali na nova strežnika, če že morajo, stare uporabnike pa pustili pri miru?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Jaz bi pustil DNS na starem IP naslovu za tiste, ki imajo ročno nastavljeno. Za tiste, ki imajo preko DHCP, pa naj gre na nov naslov.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Mojih 5 centov...

Vsak normalen uporabnik pusti zadeve na katere se ne spozna pri miru. Zakaj si uporabnik ročno nastavlja DNS hkrati pa pojma nima kaj to je, mi ni jasno. In taki imajo potem največ težav.

Tisti, ki DNS nastavljajo z nekim logičnim namenom, navadno tudi spremljajo dogajanje in opazijo obvestila o spremembah in sistem temu prilagodijo.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
A so danes nekaj programov zbrisali?

Kere?

Ukinitev programa MyZen

S 1. marcem je program MyZen v standardni resoluciji prekinil z oddajanjem vsebin. Še vedno pa bodo oddajali program v HD resoluciji, torej program MyZen HD, ki bo na voljo vsem naročnikom HD paketa.