T-2 vprašanje

erikson

Guru
25. avg 2007
22.289
6.116
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Stari naslovi se ne izklapljajo ampak še vedno strežejo requeste za vse domene, ki kažejo na njih. Novi pa odgovarjajo na requeste strank. In takšna ločitev je nekaj najbolj običajnega in ni treba delati nobene znanosti iz tega.
Znanost je v tem, da niso imeli denarja za nakup dodatnih non-recursive strežnikov, zato so strošek in težave raje prevalili na svoje uporabnike in delavce v klicnem centru.

Če nekaj naredi SiOL to še ne pomeni, da je to najboljša možna rešitev. Za primer lepega prehoda lahko vzameš AMIS.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Mene so poklicali po telefonu in povedali za menjavo DNS-ov. Ker imam nastavljeno na DHCP, menjave nisem niti opazil. Tisti z fiksnimi nastavitvami (bog ve zakaj) naj pa dogajanje malo bolj spremljajo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Mojih 5 centov...

Vsak normalen uporabnik pusti zadeve na katere se ne spozna pri miru. Zakaj si uporabnik ročno nastavlja DNS hkrati pa pojma nima kaj to je, mi ni jasno.
Ker jim razni "mojstri" tako svetujejo....

Sicer ne vem, zakaj niso na starem naslovu pustili rekurzivnega, na novi pa dali avtoritativnega.
Saj tisti, ki rabi tega drugega, ima tudi nekaj pojma o zadevah, torej lažje spremeni kot "raja".

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ker bi morali potem v ogromnem številu domen za katere so Telekomovi strežniki avtoritativni spremeniti NS zapise?
Saj veš tisti, ki si zmislijo NS zapise, ki kaže na A zapise v lastni domeni, čeprav je IP naslov seveda Telekomov DNS strežnik.

Bi ti spreminjal njihove zone?

Sicer pa bom citiral zaposlenega na Telekomu, ki je ob priložnosti odgovoril s tistim znanim rekom (ja, v angleščini je odgovoril).
Citat:
We don't care, we're the phone company.
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Priklopi na optiko?

Se je po večih forumih omenjalo, da po novem priklapljajo.
Kaj je zdaj s tem? Je res? Ni res? Tišina?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.289
6.116
113
Če imaš kable že potegnjene, potem priklopijo.

Vlečenja novih kablov po in ob cestah pa trenutno ni.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
V Murglah so začeli nekaj migati. Cevi so položili kakšni dve leti nazaj in je do sedaj je vse skupaj stalo, sedaj pa so poslali prospekte s svojo ponudbo in dopisom.
Morda jih je v to prisilil Telemach, ki koplje novo napeljavo.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.163
4
38
Maribor
Citat:
Cerkveni Zvon Ena Holding, 95,2-odstotni lastnik mariborskega telekomunikacijskega operaterja T-2 v postopku prisilne poravnave, izgublja svojo največjo naložbo, saj je dokapitalizacija podjetja elektronskih komunikacij uspela. Tako potrjuje prisilna upraviteljica Milena Sisinger, ki je danes objavila rezultate dokapitalizacije. Glede na vplačane deleže bo po novem namesto Zvona kapitalsko najmočnejši družbenik kranjsko podjetje Gratel, ki je za T-2 gradilo optično omrežje.

Med novimi lastniki so še Miran Kramberger, Danijel Špringer, podjetje Smart Inžineringi, družbi DSC in Lokainvest. Znano je, da je upniški odbor T-2 sklep o razlastitvi lastnikov oziroma o spremembi osnovnega kapitala družbe potrdil proti koncu aprila in upnike pozval k vpisu in plačilu novih deležev. Na ta način so soglašali, da se osnovni kapital operaterja nameni za pokrivanje izgube, sočasno pa se poveča z denarnimi vložki upnikov. Zvon Ena je razlastitvi sicer nasprotoval in na sodišče vložil izpodbojno tožbo proti sklepu upnikov.

Vir: Večer

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
A kdo ve mogoče kje se skriva programček T2 Agent? Sem dobil novo Motorolo, pa se mi ne da vseh programov na roke sortirat.