T-2 vprašanje

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
http://www.t-2.net/Popvp/dyna_cenik.html

Obkljukal sem:
Vrsta dostopa: VDSL polno razvezan, s paketom TV+telefon
Paket: TV + telefon (19eur)
Telefonija: brez dodatnega telefona
Mobilna: nimam
Televizija: brez dodatnega vmesnika

Obkljukan paket L za televizijo (7 eur)

Skupaj cena z DDV (mesečno): 26,00 €

Sem še kaj pozabil?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.326
301
83
39
Ljubljana
Samostojen paket TV+telefon vsebuje naročnino za televizijo in telefon. Paket vsebuje 40 TV programov(Paket S). Paket L s preko 170 programi je možno naročiti prek TV vmesnika pod istimi pogoji, kot veljajo za vse ostale pakete televizije. Uporabnik nima več in ne plačuje telefonije pri nacionalnem operaterju. Možno je naročiti dodatne vmesnike za televizijo in dodatne telefone. Telefonske klice v omrežja drugih operaterjev se plačuje po veljavnem ceniku.

http://www.t-2.net/?AUID=4C3265010D1943B031462

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
A jebemtiš, čist sem bil siguren, da je internet tud zraven!
grin1.gif

Pol sem sedaj na 41,5 eur. Morm še točno račun pogledat, kje mi zgine še teh par evrov.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Še nekaj... Kaj pa je potem Paket T4? Dodam še Paket L za televizijo in sem na 40eur mesečno. S tem, da imam internet 4/1 namesto 1/256. A je kje kakšen haklc?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Paketna ponudba mora biti par evrov cenejša kot če kupiš storitve samostojno. Drugače se ne bi nihče odločil za paketno ponudbo
wink-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
A jaz potem lahko menjam svojo naročnino (internet+tv+telefon) s Paketom T4?
Seveda lahko. Kontaktiraj številko za podporo.

T4 VDSL s TV L paketom te pride mesečno 40€.
Brezčasni VDSL (vključuje TV L paket) te pride 40€ mesečno.

Pri brezčasnem VDSL dobiš hitrost interneta 10/2 namesto 4/1, dve SIM kartici namesto ene in 20GB prostora na snemalniku namesto 10GB. Samo če hočeš imeti fiksno VoIP telefonijo moraš doplačati 3,5€.

Glej http://www.t-2.net/Popvp/dyna_cenik.html

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Hvala!
Bom pomojem šel kar na T4. Sem tok od centrale, da dvomim da bo še 4/1 delalo, mobilne telefonije ne rabim, snemalnika pa tud enkrat še nisem uporabil, tko da je vseeno kok je velik.
smile-1.gif

Bo res treba poklicat.
lp

jodl

zvon4
23. jul 2007
171
4
18
Avstrijski telekom kupuje cerkveni T-2?

Vir: Finance
15.7.10 00:01
Do konca avgusta bo menda jasno, ali se bosta združila T-2 in Simobil; pozneje menda mogoča še povezava z Amisom in celo Tušmobilom
Telekom Austria je edini preostali interesent za nakup telekomunikacijskega operaterja T-2 , pravijo naši viri. Možno je, da bo prevzemu sledila združitev s Simobilom , pozneje morda tudi z Amisom in/ali Tušmobilom . Že nekaj časa naj bi bil v igri za sodelovanje tudi Gratel .
Avstrijski državni Telekom Austria, ki je ta hip v postopku združevanja z mobilnim operaterjem Mobilkomom , mamo slovenskega Simobila, je po naših podatkih že opravil skrbni pregled T-2. Ni pa še dal ponudbe. Tako je edini, ki cerkvenemu holdingu Zvon Ena, večinskemu družbeniku T-2, še ni rekel ne. Še več, po besedah naših sogovornikov naj bi ponudbo Zvonu oddali v dveh tednih, nekateri drugi pa dodajajo, da "so v igri še drugi scenariji". A kaj ko ti, šlo naj bi za povezave z drugimi slovenskimi operaterji, Zvonu ne koristijo, saj za poplačilo svojih dolgov nujno potrebuje denar. Dokončni razplet, ki bo močno vplival na prihodnost Zvona, bo znan konec avgusta ali v prvi polovici septembra.
T-2 potiska Zvon Ena Holding v prepad
Zvon Ena Holding ima uradno 78 odstotkov dolgov v premoženju, a je bilančno premoženje močno prevrednoteno, smo razkrili pred dobrim tednom, ko smo izdelali lestvico družb, ki bi v kratkem lahko šle v stečaj (več v članku Kdo lahko še pade po Drobnaku?). Največja naložba Zvona je prav skoraj potopljeni T-2, Zvon pa jo vrednoti na več kot 38-odstotni delež v Heliosu ali 2,8-odstotni delež v Abanki Vipa [ABKN 48,00 -0,04%]. Če torej Zvon v kratkem ne bo prodal T-2, bosta oba po napovedih bančnikov še pred jesenjo šla v stečaj.
Kako se lahko razplete?
Scenarija sta v grobem dva. Prvi - Telekom Austria kupi T-2, ga združi s Simobilom, pozneje pa se jima lahko pridruži še kakšen operater, recimo Amis, Tušmobil ali celo Gratel.
Drugi - najprej pride do združitve vsaj dveh od navedenih družb, recimo T-2 in Amisa, sledi prevzem združenega podjetja s strani tujega kupca, nato pa, če bi se dogovorili, še nove pridružitve.
Vsi akterji molčijo, le Gratel vse zanika
Za komentar smo včeraj večkrat klicali predsednika uprave Zvona Ena Holdinga Simona Zdolška, a nam klica ni vrnil. Je pa v začetku julija povedal, da se močno trudi prodati katerokoli naložbo. Hkrati se pogaja tudi z bankami.
"Hvala, ker razumete, da ne komentiramo govoric o naši širitveni strategiji," so bili kratki v avstrijskem telekomu, zelo podoben odgovor pa nam je poslal še Tušmobil: "Tušmobil je zasebna gospodarska družba, zato se do domnev, ki jih navajate, v skladu z našo poslovno politiko ne opredeljujemo." Spomnimo, tudi v Tušmobilu, telekomunikacijski družbi Mirka Tuša, so zainteresirani kupci menda že opravili skrbne preglede, kljub temu pa informacij o prodaji zdaj ni.
Nekoliko bolj konkreten je bil Boštjan Košak, šef Amisa, ki je pojasnil, da pogovori o prodaji Amisa tečejo, vendar niso tako daleč, da bi lahko povedal kaj konkretnega. "Bolj kot prodaja je realna možnost združitev, ki nas vsekakor zanima. O tem, s kom bi se najraje povezali, pa ne bi govoril," je končal Košak, dobro obveščeni pa dodajajo, da si najbolj želijo T-2. "O tem, da bi se Gratel prodajal, ne vemo nič, prvič slišimo, prav tako ne o nobenih povezavah, ki jih omenjate," so bili presenečeni v Gratelu.
Zamisli o poroki Simobila in T-2 so stare
O povezavi Avstrijcev oziroma njihovega slovenskega mobilnega operaterja Simobil s T-2 se govori že leta, neuradne informacije, da Mobilkom pregleduje T-2, pa so se spet pojavile januarja letos. Šefa Simobila Dejana Turka včeraj nismo priklicali. Je pa v intervjuju z bralci spletnih Financ v začetku junija letos Turk na vprašanje, ali razmišlja o združevanju storitev s kabelskimi operaterji, odgovoril: "Možnosti za širitev naše ponudbe je več. Uporabnikom bomo ob pravem času ponudili tiste novosti, ki jim bodo omogočale odlično izkušnjo po dostopni ceni. Za zdaj večino pozornosti namenjamo prepoznavanju in udejanjanju njihovih potreb in želja." Spomnimo, da so pred leti obstajale tudi ideje o povezavi Simobila in Amisa.

Srajni čas, da grejo v "nebesa"
uf-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Dejstvo je, da se bo moralo zgoditi nekaj takega, ker je prejšno vodstvo preveč zafuralo podjetje.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Pa raje vidim, da T-2 kupi Slovenski Telekom.
Zakaj že? Da bo manj konkurence? Še dobro, da imamo regulative in regulatorje, ki kaj takega preprečujejo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, če bo lastnik iz tujine definitivno ne bo gledal kako firma dela zgubo... Po moje bo konec "subvencioniranih" cen...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He he, če bo lastnik iz tujine definitivno ne bo gledal kako firma dela zgubo... Po moje bo konec "subvencioniranih" cen...
Tudi pri drugih ponudnikih? Ker sicer bomo lepo menjali operaterja za bolj ugodnega.

Cene Telemach-a so na primer čist blizu cen T-2 (kabel/VDSL).

Optiko pa imajo res "sumljivo nizke cene". Telekom tudi.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pred meseci, ko so cene zvišali so mislili, da bodo izgubo zmanjšali. Problem T-2ja je v tem, ker so premalo "organizirani". Sem z enim govoril iz LJ govoril, ki dela za Gratel, pa mi je samo omenil, koliko je dejansko optike, ki ni izkoriščena ( pač predeli, kjer so položili optiko že pred x leti ob ulicah). Ta optika praktično sameva in dela izgubo podjetju. Namesto, da bi optio začeli polagati na enem delu in zadevo zaključili z priklopi uporabnikov. Ampak tu je pač prisotna selekcija, kdo lahko ima optiko in kdo je ne sme imeti. Oni to tako delajo, kot da bi jaz kupil službeni avto, katerega ne bom uporabljal in bo samo stal v garaži in imel več stroškov kot profita.
Kot v članku piše, da marsikoga odvrne zadolženost T-2ja. Oni lahko predvidevajo, da se bo investicija povrnila čez xx let, samo kako boš dočakal tistih xx let je pa drugo vprašanje. Jaz sem mnenja, da T-2ja ne bodo mogli prodati, ker to je praktično vreča brez dna.