T-2 vprašanje

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
http://www.finance.si/285468/Kako-hudo-je-v-resnici-v-NLB

Hkrati, se sliši, bo NLB zdaj hitreje »čistila portfelj«, pošiljala dolžnike, ki so trajno nesposobni plačila obveznosti, v stečaj. Predvsem se omenjata velenjski gradbinec Vegrad in cerkveni finančni holding Zvon Ena , vključno z njegovo telekomunikacijsko družbo T-2 , za katero se zanima Telekom Austria , ki pa je, po nepreverjenih informacijah, menda od nakupa tudi že dvignil roke.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
T-2 TV mi spet šteka.

Najemodajalcu je šlo na živce, da je T-2 jevc pustil kabel napeljan po sredi dnevne sobe, pa je napeljal kakih 3 metre daljši kabel in uredil zadevo.

Problem je, da zdaj SPET TV šteka.
bonk.gif
Vsakih par sekund....ni za zdržat.

Kaj lahko naredim? Lahko t-2 sploh kaj naredi? Včasih sploh ni štekalo..., verjetno je preveč ljudi priklopljenih al kaj. Bi nakup kakega kakovostnega kabla popravil zadevo? Katerega?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Telefonski kabel. Če je kje "štukan", je to problem. Nabavi takšnega, da bo cel v enem kosu.

Če je že v enem kosu, pa lahko namesto z navadnim telefonskim, poskusiš s SFTP kablom, le da uporabiš samo eno parico in na vsako stran natakneš telefonski konektor.

Sicer je problem lahko tudi v slabi telefonski napeljavi v steni, slabih stikih v vtičnici ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Problem je baje tisti kabel, ki gre od vtičnice v zidu do T-2 modema, katerikoli kabel že to je.

Ko so mene priklopili na T-2, sem imel iste probleme. Potem mi je serviser od T-2 prilotal kabel direkno v vtičnici in ga potegnil do modema po najkrajši možni poti. Problem je bil rešen.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
T-2 TV mi spet šteka.

Najemodajalcu je šlo na živce, da je T-2 jevc pustil kabel napeljan po sredi dnevne sobe, pa je napeljal kakih 3 metre daljši kabel in uredil zadevo.
Modem mora biti čim bližje Telekomovi parici. Ploščati nesukani kabel je pravi magnet za EM motnje. Lokalna ethernet mreža deluje brez težav do 100m.

Rešitev: kupi si čim krajši SFTP kabel (2-3m), nanj namontiraj RJ11 konektorje, oziroma pač poveži telekomovo parico z DSL modemom čim bližje omarici oziroma vtičnici, če si v bloku. Mogoče si očisti še kontakte na vtičnici. Za internet imej WiFi router pri modemu, do TV pa napelji UTP.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Od včeraj dalje nekam slabo dela, še komu drugemu?

Na 100/10 mi dela 4,2MB-200K/s....resetiral že praktično vse. Preko utorrenta mi dela tako, ko dam speedtest je OK.

Weird
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj ne? Tam skoraj vedno nabije na maksimum, razni speedtesti pa ne.
Razen T-2-jevega, samo tisti meri le linijo od stranke do serverja T-2.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, povežeš se na dobro seedan torent, a ne?
Knoppix in ubuntu isoji imajo vedno več sto seederjev.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kak enega? Bistvo BT je, da se poveže na več peer-ov.

Ja, če jih je več. Lahko je tudi samo en, al pa še tega ni.

Ti pa se povezes na 4 z 1/.256 (ali dialupom) in potem fiksas po forumih, da ti tvoja linija 100/100 ne vlece
priden.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ni mi jasno kaj trdiš.

Povežeš se na en omenjen torrent in garant ti zabije download.
Upload bolj težko, ker je ponavadi veliko več seederjev...
To pa je najlažje v eMule sharati par popularnih fajlov in imaš čez minuto max upload.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sæasoma s torrenti dejansko vidiš koliko imaš maksimum linijo, predvsem download...in pa tudi upload.

Mene bolj zanima, zakaj imaš v praksi vedno manjšo hitrost, kot si jo naročil? Vedno, vedno za cca 5-10% nižjo kot je naročena.

Meni speet test še nikoli v 10+ letih ni pokazal takšne hitrosti, kot sem jo imel naročene.

Trenutno imam 8/1 in speed test od t-2 mi kaže, da imam 7,5 mega. Kje je mojih 0,5 mega še?
10.gif