T-2 vprašanje

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Mal offtopica:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3522894&show=1

Pol pa res ni čudno, da ni denarja
evil.gif

Nove so naročili.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Ne, da email nebi bil varen. Težava je, da se ga lahko enostavno ponaredi. Pri elektronskem podpisu pa je to malo težje. Dokler ne pride do problema - ni problema
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ker ni našega novinarja, bom jaz:

http://www.delo.si/clanek/105117

Dolg T-2 do Gratela znaša 88 milijonov evrov

Mariborsko telekomunikacijsko podjetje T-2 in kranjska družba Gratel, ki je za T-2 gradilo optično omrežje, sta zaključili večmesečna pogajanja o poravnavi dolgov in določili dolg znaša 88 milijonov evrov.

(ni ravno novo...)

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Da malo pohvalim T2-jev support. Ob 11ih sem prijavil napako, ob 13ih je bil serviser pri meni z novim modemom. Pa nisem iz kakega večjega mesta.
smile-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Da malo pohvalim T2-jev support. Ob 11ih sem prijavil napako, ob 13ih je bil serviser pri meni z novim modemom. Pa nisem iz kakega večjega mesta.
smile-1.gif

Strela ?
Gorenjska?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Modem je bil zaradi nevih preventivno izključen. Zjutraj ob priklopu pa sem na vtičnici malomarno pozabil priklopit telefonski kabel.
stupid-1.gif
Sicer pa Gorenjska ja.

Mi je pa še vseeno zamenjal modem, ker mi je slabo delal port za televizijo. Pa na VDSL2 me je preklopil, ker mi je zelo nihala jakost linije.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
T-2 je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 4,1 milijona evrov izgube. Prihodki družbe so znašali 10,1 milijona evrov, odhodki pa 14,2 milijona evrov.

vir: Zvon ena

..dvig cen ni pomagal, bodo še dražili?

jodl

zvon4
23. jul 2007
171
4
18
ni lahko, ko te cerkev " odjebe".Tut spoved ne pomaga, zgleda bo treba novo zapoved....LAHKO KRADEŠ, SAM ČE BOŠ V CERKEV PRNESU.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
smile-1.gif

Bom tudi jaz pohvalil. TV je spet začel štekat. Prvič sem čakal na odziv 1 mesec. Sedaj pa so me po 15 minut nazaj poklicali in uštimali takoj zadevo.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.326
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
T-2 je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 4,1 milijona evrov izgube. Prihodki družbe so znašali 10,1 milijona evrov, odhodki pa 14,2 milijona evrov.

Zakaj pa nebi celega članka kopiral?

jodl

zvon4
23. jul 2007
171
4
18
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik mmx pravi:

Zakaj pa nebi celega članka kopiral?

vir: financ.si
Lastnik Zvona Ena Holding primanjkljaj pripisuje predvsem amortizaciji in visokim stroškom financiranja; sicer so optimistični

Večinsko državna NLB mora spet reševati podjetje v težavah, tokrat cerkveni T-2 . Ta jo je namreč prosil za odlog plačila obresti in reprogram posojila. NLB načelno sicer je za dogovor, a ga pogojuje s prodajo T-2 strateškemu partnerju.

Uroš Rožič, direktor T-2: "Sindikat bank z NLB na čelu smo prosili za odlog plačila obresti in reprogram posojila. Odgovora še nimamo, saj postopek še teče."

Telekomunikacijski operater T-2 je v prvem četrtletju dosegel 10,1 milijona evrov prihodkov in 14,2 milijona odhodkov, kar je pomenilo izgubo v višini 4,1 milijona. "To je posledica visokih stroškov financiranja in amortizacij, sicer pa se položaj izboljšuje.

Podjetje je z marcem uveljavilo novo cenovno politiko, zaradi česar so se prihodki povečali za 15 odstotkov oziroma 450 tisoč evrov. Hkrati narašča tudi število naročnikov, vsak mesec za 1.200. Temu primeren je tudi poslovni rezultat, ki je pozitiven in znaša 2,5 milijona evrov," so zapisali v Zvonu.
Najem tujega agenta še brez "haska"

Kljub povečanju kapitala za 15,4 milijona evrov, na 54,4 milijona, kar je posledica februarske pretvorbe podrejenega dolga in obresti v lastniški delež, je tega le 9,87 odstotka. Večino, več kot 90 odstotkov, namreč pomenijo obveznosti iz financiranja, 42,02 odstotka dolgoročne, 48,05 pa kratkoročne. Temu primerne so tudi težave z odplačevanjem. T-2 je konec aprila tako zapadlo plačilo 2,3 milijona obresti, začetek maja pa tudi prvi obrok glavnice dolgoročnega posojila v višini 8,6 milijona evrov.

"Sindikat bank z NLB na čelu smo prosili za odlog plačila obresti in reprogram posojila. Odgovora še nimamo, saj postopek še poteka," pravi Uroš Rožič, direktor T-2. Bolj zgovorni so bili naši viri, ki zatrjujejo, da NLB reprogram pogojuje s prodajo T-2 strateškemu partnerju. Kot je znano, večinski lastnik Zvon Ena Holding že dlje časa intenzivno išče kupca za telekomunikacijsko omrežje, zdaj tudi s pomočjo pogodbenega agenta iz tujine. Čeprav so se v javnosti vseskozi omenjali številni interesenti, končnega dogovora nikoli ni bilo, ta hip pa poznavalci največ možnosti pripisujejo neevropskim ponudnikom.
Projekt: združita naj se T-2 in Tušmobil. Ali pa ...

V NLB so se v zadnjih mesecih veliko ukvarjali tudi z idejo o povezovanju. Natančneje, da bi lastnike T-2 in Tušmobila pregovorili v združitev, saj naj bi ju lahko tako bolje prodali. Vendar do zdaj niso bili najbolj uspešni, smo izvedeli neuradno. V zadnjih dneh naj bi se menda pojavljale tudi kombinacije o povezavah T-2 z drugimi družbami, nič pa ni dorečenega.

Za komentar smo poklicali tudi prvega ekonoma mariborske nadškofije in predsednika nadzornega sveta Zvona Ena Holdinga (lastnika T-2) Mirka Kraševca, ki se menda zadnje čase osebno zavzema za reševanje problematike T-2. Ta izjav tekom pogajanj ne želi dajati, zagotavlja pa, da kaže dobro.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.770
548
113
42
povsod malo
A še kermu kaže samo polovico podnapisov in je cela slika zamaknjena za ene 10 cm navzdol in se ne vidi kaj je na sporedu.
Sem probal preklopit na format 16:9 pa je isto torej ni problem v moji televiziji ki je formata 4:3 drugače.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Zakaj naj bi tak operater sploh še obstajal, če:

- ne plačuje izajalcev za gradbena dela
- ne plačuje izvajalcev za instalacije, priklapljanje in spajanje optike
- ne plačuje dobaviteljem opreme
- ne plačuje najema/zakup omrežnih povezav
- ne plačuje licenc za TV programe