Prosim za pomoč. Prvi koraki v Synology 220j (zamenja moj stari Cisco 2x1TB) ker je en disk po 10 letih crknil.
Kupil sem en 8TB disk. Ali naj dam star 1TB zraven ali je to zapravljanje resursov in naje raje kupim še en disk ( vsaj 4TB) ali je varno uporabljati NAS samo z enim diskom.
Želim uporabljati NAS kot
1. mrežni disk, ki ga lahko vidim iz katerega koli računalnika doma
2. Koliko je komplikacij če bi želel točko 1 kot VPN povezavo od kjerkoli preko interneta.
3.Želim imeti kliente na domačih računalnikih, ki bi backupirali kar je na teh računalnikih. In to brez veliko razmišljanja, da to moram redno upravljati in kaj rabim backupirali. Kateri klient je to? Ali moram določiti direktorije, ki naj se backupirajo (moj stari backup je tako delal), ali zna kak klient sam pobrati npr direktorije za dokumente, nastavitve in bookmarke in gesla v brovserjih ali celo programske datoteke in dll-je..?
4. Super bi bilo če bi bil backup sposoben znova vzpostaviti vse kar je bilo na diskih na domačih računalnikih. Ali se da narediti "image" posameznih diskov in če disk v računalniku crkne enostavno pretočiti ta imate nazaj če kupim nov prazen disk?
Ali je morda celo bolje za take image klonirati te posamezne diske na en zunanji druge, ki ni stalno v pogonu? Kaj uporabiti za tako kloniranje?