Symbian 3

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Tako je,. Če lahko na svoji 7 let stari 7650 počnem stvari, ki jih na najnovejšen Wp7 telefonu ne morem, si pridržujem pravico da rečem, da je novi OS pohabljen. Če sem lahko na prejšnji generaciji oken počel stvari, ki jih na novi ne morem, si pridržujem pravico, da rečem da je novi sistem pohabljen.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
WP7 bo najkasneje v roku enega leta odpravil veliko večino porodnih težav. Microsoft se uči iz napak in uspehov konkurence. Opazili so, da je veliko bolje izdati OS, v katerem manjka kakšna funkcija, so pa zato ostale funkcije dodelane iz uporabniškega stališča. Nove funkcije se potem dodajajo s pomočjo nadgradenj (ki bodo za razliko od symbiana in tudi večine androidov) prihajale redno in na vse telefone.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
verjetno take izjave trosiš okoli iz bogatih izkušenj, ki si jih dobil z izdatnim testiranjem wp7?

Zelo zgovoren spisek omejitev wp7:
Windows Phone 7 Series

* No system-wide file manager
* No Bluetooth file transfers
* No USB mass storage mode
* Limited third-party apps availability
* No Flash or Silverlight support in the browser
* Too dependent on Zune software for file management and syncing
* No video calls
* No custom ringtones
* Music player lacks equalizer presets
* No multitasking
* No copy/paste
* No DivX/XviD video support (automatic transcoding provided by Zune software)
* No sign of free Bing maps Navigation so far
* No internet tethering support
* No memory card slot
* New ringtones available only through the Marketplace
* Swapping memory card requires hard reset; cards not readable by computer

Logično da je S3 bistveno uporabnejši.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ja z takimi omejitvami je res s3 bolj uporaben. samo veš v čem je fora? da bo ms v zelo kratkem času večino kiksov odpravil, tako kot sta jih apple in google. symbian pa je na mrtvi točki že lep čas, iz njega se še samo prah briše

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

1. Kupiš napravo z malim morjem pomanjkljivosti, za katero "obljubljajo", da bodo kmalu popravljene. Tvegaš tudi, da morda vsi popravki sploh ne bodo na voljo za tvoj hardware.

2. Kupiš napravo, ki je že danes bolj ali manj izpopolnjena.

Če torej prav razumem, je WP neke vrste ogromen beta test, za katerega bi morali uporabniki še plačati. Hmm...
confused-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Nove funkcije se potem dodajajo s pomočjo nadgradenj (ki bodo za razliko od symbiana in tudi večine androidov) prihajale redno in na vse telefone.

Na nekem mestu bo potrebno prekiniti s starim HW. Drugače pač ne gre. Kje točno bo ta točka, vedo samo ekonomisti in kaj hitro se zna zgoditi, da bodo prvi uporabniki izviseli.

Tako da jaz na tovrstne obljube ne dam kaj dosti.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če se bodo vsaj kanček zgledovali po Applu (kar zelo očitno počnejo), potem bodo enkrat na leto posodobili hardware (saj microsoft diktira hardware) in vsaj 2 leti podpirali stari hardware (ko bo zunaj novi HW, verjetno ne bodo vse funkcije na voljo za starega... ampak nadgradnje še vedno prihajajo... vsaj tako je pri applu).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Verjetno imaš popolnoma prav.

HW / 1
SW / 1 +1

Ampak ena ključna razlika je. Sedaj je konkurenca neizprosna in brez kritične mase uporabnikov bo tudi razvoj usahnil. Razen če se bo MS šel vse ali nič in par let tolkel hudo izgubo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
BTW, zanimiva debata, me pa nekaj, rahlo off, zanima:
Certifikat in Symbian deluje
Certifikat in iOS deluje
Certifikat in WM7 deluje
Kaj za vraga je z Androidom, da ne moreš imeti certifikata, so tole že kaj rešili?

Certifikat je mišljen kot certifikat SigenCA etc., za Klik ipd.

Žal še ni nič rešeno. To tudi jaz najbolj pogrešam.
frown-1.gif

Ufff torej za moje pojme telefon z Androidom popolnoma neuporaben... Dobro da sem to tukaj prebral da telefone z Androidom popolnoma odmislim...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz...
symbain bo samo še za low end telefone (osebno, ga niti nimam za smartphone platofrmo, ker je hmm..preprosto mimo), na high endu računajo na meego ampak mislim, da si Nokia zabije žeblje v krsto. Imajo samo srečo, da je folk tako zaplankan, da se obeša na izkupšnje izped 10tih let, ko se je na glas govorilo Nokia je zakon. Ti zlati časi za Nokio so pa že dolog dolgo mimo.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz...
symbain bo samo še za low end telefone (osebno, ga niti nimam za smartphone platofrmo, ker je hmm..preprosto mimo), na high endu računajo na meego ampak mislim, da si Nokia zabije žeblje v krsto. Imajo samo srečo, da je folk tako zaplankan, da se obeša na izkupšnje izped 10tih let, ko se je na glas govorilo Nokia je zakon. Ti zlati časi za Nokio so pa že dolog dolgo mimo.

kak kretenizem. Daj ti meni povej kaj manjka S^3? Lepo te prosim.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
kje vidiš kretenizem? to je dejstvo kaj je napisal. Saj v bistvu res lahko rečeš da symbianu nič ne manjka, ampak konkurenca pač ponuja toliko več. pa ne me vprašat kaj ponuja, vzemi v roke in sprobaj, do takrat pa živi v prepričanju da je s3 uberzakon
wink-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ah... nekateri raje na telefon priklopijo DVD pekače in zunanje diske ter laufajo torrente preko mobilnega omrežja. Če telefon tega ne omogoča, to ni pameten telefon.

Drugi (večina) pa raje uživa v dodelani uporabniški izkušnji in kvalitetnih aplikacijah. In na tem področju Nokija peša...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Ah... nekateri raje na telefon priklopijo DVD pekače in zunanje diske ter laufajo torrente preko mobilnega omrežja. Če telefon tega ne omogoča, to ni pameten telefon.

Drugi (večina) pa raje uživa v dodelani uporabniški izkušnji in kvalitetnih aplikacijah. In na tem področju Nokija peša...

Prav imaš. Važno da je fancy pa da lahko xy pomanjkljivosti odpraviš z xyz programčkov. Pa da stane en kup €€€ in da baterije hitro zmanjka.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Točno tako... vsak ima svoje prioritete. In tako je tudi prav
smile-1.gif

Se strinjam Samo reči da to sploh ni smartphone platforma je pa malo huda.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Kjer sploh ni natancne, vse-svetovne definicije, kaj smartphone je
evil.gif

MS ima z WP7 moznost, da privabi kup razvijalcev s kvalitetnimi applikacijami.

Nokia in Symbian jih ze imata, se ena stvar gre Nokii zelo na roko, zelo uporabna zastonj navigacija.

Androida prevec tepe razlicen HW in predvsem razdrobljenost SW. To da pride ven nov Android ti ne pomaga pol klinca, ce proizvajalec mobitela rabi pol leta da porta svoj uber-kul GUI na nov SW.

Skratka, bo se zanimivo. Jaz cakam na kej novega na MeeGo osnovi.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz...

kak kretenizem. Daj ti meni povej kaj manjka S^3? Lepo te prosim.

Dej ti men lepo povej koliko imaš ti kaj izkupenj z drugimi telefoni? Ker osebno lahko rečem, da je gre skoraj 90% telefonov, ki jih ponuja naš trg tudi skozi moje prste, če ne za kakšen dan, pa vsaj za kakšno uro in zato dobro vem kaj govorim. Symbian je pokop, tako po uporabniški izkušnji kot po sami stabilnosti platforme. Pa ne govorim ti tle, da ima symbian tudi gps pa pdf reader
rolleyes-1.gif

Tudi vsi največlji pisci review-jev zgubljajo živce ob symbianu in pišejo enako, da je že sam symbian3 zastarel ampak ne, tebe naj pa jaz prepričujem. Sej te nimam kaj prepričevati, jaz sem samo relalno stanje povedal, če pa se ne strinjaš pa ni moj problem. Kako že gre...ni rečeno, da nekaj ni res, če ti tega ne verjameš :D

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
po drugi strani, če v nekaj verjameš še ne pomeni da je res. Veliko ljudi verjame v vse sorte bedarij, od chemtrails prek boga do tega da symbian ni "pravi" smartphone, pa to še ne pomeni, da je vse to oziroma karkoli od naštetega tudi res
wink-1.gif

Edina resna pripomba kar jo imam čez symbian je smešno nizka omejitev ločljivosti zaslona na novih modelih.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
po drugi strani, če v nekaj verjameš še ne pomeni da je res. Veliko ljudi verjame v vse sorte bedarij, od chemtrails prek boga do tega da symbian ni "pravi" smartphone, pa to še ne pomeni, da je vse to oziroma karkoli od naštetega tudi res
wink-1.gif

Edina resna pripomba kar jo imam čez symbian je smešno nizka omejitev ločljivosti zaslona na novih modelih.

Omejitev je zaradi kompatibilnosti z programi za S60^5 (oz. prejšnjo verzijo). S^3 UI je od ločljivosti popolnoma neodvisen. Saj ima že pri HDMI višjo ločljivost.