Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
Vsi pretiravate, ob tem pa ostaja Symbian najbolj razsirjena platforma za smartmobile...
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
Vsi pretiravate, ob tem pa ostaja Symbian najbolj razsirjena platforma za smartmobile...
Tega nihče ne zanika. Ampak če iz tega ekstrapoliraš, da bo tako ostalo za vse večne čase, je to precej očitno počivanje na lovorikah. Glede na trende bi rekel, da se bo v prihodnjih letih zgodil (oziroma se že dogaja) velik preskok v smer touchscreen telefonov. Tam nima v tem trenutku Nokia kaj za iskati. Androidi, WP in iOS jo prehitevajo po levi in desni.
Oziroma drugače, spomni se Siemensa in popularnosti njihovih mobilnikov. Sony Ericson in njegov polom v zadnjih letih? Windows Mobile je bil včasih praktično edini OS za touchscreen mobitele...
Področje mobilne telefonije se razvija hitreje kot ti utegneš reči "Symbian ostaja najbolj razsirjena platforma za smartmobile".
Verjamem, da imajo velike načrte z MeeGo, ampak naslednje leto prihaja iOS 5.0, WP bo dobro zaživel in pa Android 3.0. Si prepričan, da bo Nokia lahko konkurirala z nečim, kar bo dejansko njihov prvi poizkus v high-end touchscreenih? (n900 ne štejem)
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
A se hecaš?
Nisem našel enega pametnega review-ja, kjer ne bi bili najmanj malo razočarani nad telefonom (v smislu, da predstavlja največ, kar Finci zmorejo ponuditi ta trenutek).
Sicer je moje mnenje povsem pasivno, saj OS-a nisem videl živo, vendar pa si lahko prav dobro predstavljam, da so ponovili MS-ovo napako in so za osnovo touch-OS-a vzeli ne-touch OS.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Začnimo z uporabniškim vmesnikom.
- Že nastavitve homescreena so leta za časom. Vsak widget posebej moraš nastavljati, ker pač v samem jedru OS-a ni predvideno, da bi jih uporabnik prestavljal z dotikom zaslona.
- Adijo gladko premikanje med zasloni, kot pri iOS-u in Androidu. Zaslon se premakne, šele ko končaš "gesto".
- Tipkovnica v portrait mode je.
... toliko zaenkrat.
Kaj pa je na primer tebi všeč pri S3 proti konkurenci?
Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
ksz
Sej pravim, mene je precej razocarala N97 - osnova je bila sicer odlicna (Symbian), ampak poznalo se je, da touch ni v osnovi misljen kot primarni nacin upravljanja - skratka, nerodno. Poznam pa kup ljudi, ki so sli iz touchov nazaj na razne E72/BlackBerry in podobno, ker so preprosto bolj uporabni v poslovnem okolju.
Ne vem zakaj ne bi omenjal N900, ga imam in pihne vecino ostalih smartphonov po funkcionalnosti, pa tudi po tezi in kratkosti baterijesem pa veliko stvari hitreje naredil na stari N95 - sprejel klic, poklical zadnjo klicano, vklopil BT, startal nov SMS (ampak ga ne napisal, ker QUERTY tipkovnica na N900 je zmaga za sms/meil), mel Garmina, ...
Od novih sem probal samo N8, mi je bila vsec, vendar ostajam na N900. Da bi dal pa neko mnenje, bi ga moral pa nakaj casa uporabljat, za C6 pa ne vem.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Halo!?!? kaki gizmodo? kaki engadget?? primi v roko symbian, preživi kak dan z njim, potem pa ponovi vajo z konkurenco. Ne rabim spletnih testov da ugotovim da je nekaj sranje
Torej pojdi na AndroidCitat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Halo!?!? kaki gizmodo? kaki engadget?? primi v roko symbian, preživi kak dan z njim, potem pa ponovi vajo z konkurenco. Ne rabim spletnih testov da ugotovim da je nekaj sranje
There's an app for that. Priznam da sem v roke prije le iPhone. Jajca od uporabnosti. Vsak sistem ki ima widgete je bolj uporaben. Ampak pol mora pa mulitaskat...
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Torej pojdi na AndroidCitat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
There's an app for that. Priznam da sem v roke prije le iPhone. Jajca od uporabnosti. Vsak sistem ki ima widgete je bolj uporaben. Ampak pol mora pa mulitaskat...
Citat:
No, tudi jaz ostajam pri N900. Moti me da veliko ljudi na besedo verjame raznim Gizmodom, Engagetom,..., ki se grejo skoraj sveto vojno proti vsemu kar ni iz ZDA.
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Citat:
No, tudi jaz ostajam pri N900. Moti me da veliko ljudi na besedo verjame raznim Gizmodom, Engagetom,..., ki se grejo skoraj sveto vojno proti vsemu kar ni iz ZDA.
Podpis. Zraven bi lahko dodal če ni še Apple stcikerja gor se ponavadi spljuva.
Kaj pretiravamo? Nihče ne pravi, da ni Symbian najbolj razširjen. Ampak kaj ti pomaga "pametni" telefon, če 95% uporabnikov tega sistema sploh NE UPORABLJA 3rd party aplikacij (bistvo pametnih telefonov). Noben pameten developer ne bo šel razvijat aplikacij za Symbian, če bo aplikacije uporabljalo par procentov od ogromnega števila uproabnikov. Vsi bodo šli razvijat za tist sistem, kjer uporablja aplikacije večina od še vedno velikega števila uporabnikov (in je končni seštevek aktivnih uporabnikov večji kot pri symbianu!!!). Odštej vse symbian uporabnike, ki telefon uporabljajo samo za telefoniranje in SMS-anje (ker so pač poceni telefoni) pa boš ugotovil, da je symbian že zdavnaj izgubil glavni tržni delež pri pametnih telefonih. Eno simpl vplašanje... koliko slovenskih aplikacij obstaja za symbian, koliko jih obstaja za androd in koliko za iOS? Najdi odgovor pa boš videl, o čem govorim.Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
Vsi pretiravate, ob tem pa ostaja Symbian najbolj razsirjena platforma za smartmobile... ja, ni primeren najbojl za touche, kamor kaze sedaj trend, ampak na ostalih pa se vedno podpira kup stvari, ki jih tekmeci ne + ima ogromno bazo aplikacij.
Nokia bo high-level gradila na Maemo oz. MeeGo.