Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Ne, ta je
smile-1.gif

Kaj pa v primeru, da je vozilo predolgo za parkirni prostor? Recimo kaka stretch limuzina, bi ga lahko pustil tak? Se mi zdi, da je bil par mesecev nazaj članek nekje o tem, pa ne najdem.

sass

Guru
1. sep 2007
5.231
869
113
verjetno veljajo enaki pogoji, kot če ob cesti ne bi bilo parkirnih mest ter bi avto pustil na cesti (debata izpred parih mesece, ali smeš parkirati vozilo na cesti (ulici)

Citat:
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:

...

10. na delu ceste, kjer bi bil prost prehod med ustavljenim oziroma parkiranim vozilom in neprekinjeno ločilno črto ali usmerjevalnim poljem na vozišču ali nasprotnim robom vozišča ali kakšno drugo oviro na cesti širok manj kot 3 m;

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne vidim invalida, niti invalidskega prostora, niti prostora za prikolico. V čem je torej fora? Da 6 metrov ne gre v 4 metre? A če bi prišel smetarski tovornjak spraznit kante bi se tudi moral parkirat v 2x4m boks?

Če ne vidiš, v čem je fora, imaš problem v svoji glavi. Ja, 6 metrov ne gre v 4 metre. In to bi prikoličar lahko vedel in parkiral drugje, ali pa odpel prikolico in jo zapeljal v drug parking.
10.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne vidim invalida, niti invalidskega prostora, niti prostora za prikolico. V čem je torej fora? Da 6 metrov ne gre v 4 metre? A če bi prišel smetarski tovornjak spraznit kante bi se tudi moral parkirat v 2x4m boks?

Če ne vidiš, v čem je fora, imaš problem v svoji glavi. Ja, 6 metrov ne gre v 4 metre. In to bi prikoličar lahko vedel in parkiral drugje, ali pa odpel prikolico in jo zapeljal v drug parking.
10.gif

Točno tako! Sam grem občasno s prikolico v kako trgovino in vedno poiščem dvojni prazen parking da gre vse po dolžini lepo v bokse, tudi s službenim kamionom parkiram na bolj praznem delu parkirišča če je možno. Ne moeš tko prikolce sred ceste pustit no!

jello

Guru
22. sep 2008
10.241
3.891
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Sam grem občasno s prikolico v kako trgovino in vedno poiščem dvojni prazen parking da gre vse po dolžini lepo v bokse, tudi s službenim kamionom parkiram na bolj praznem delu parkirišča če je možno. Ne moeš tko prikolce sred ceste pustit no!

Jaz pa hodim tja redno. In vedno mi uspe parkirat tako kot si napisal. Ko pa pripeljem nekaj pred blok, kjer ni placa niti za twingota parkirat, pa če ne gre drugače in je treba razložit parkiram tako kot je oni gor na sliki. Nekateri tega ne razumete in zato se tukaj zmerjamo z idioti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.965
16.092
113
Priznam, jaz res ne morem razumeti parkiranja pred garažnimi vrati gasilskega doma v primeru, da nisi gasilec, res ne. Prav tako ne razumem parkiranja neinvalidov na mestih za invalide in pa nasploh invalidnega parkiranja mentalnih invalidov tam, kjer avto sploh nima za bit parkiran (ob vhodu v trgovino). Pa mi pri razumevanju ne pomaga niti tist klasičen izgovor "saj gre samo za par minutk". Shame on me.

Kar se pa prikolice na parkingu tiče je pa veliiiiiiiiika razlika ali parkiraš tako, da prikolica gleda ven iz parkirnega prostora in razlagaš robo ali pa greš nekam na obisk oz. domov. V prvem primeru menim, da bi bili vsi tolerantni do te osebe s prikolico.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Take akcije so verjetno edine, ki bodo delovale, upam, da se razširi to še k nam.

Kot v Rusiji. Očitno ne bo druge, kot da sam vzameš stvari v svoje roke. Tisti posnetki so mi prav všeč. Policije jaz sploh kličem ne več. Lani, ko sem po doooolgem času spet probal srečo, itak, brezveze. Ma ne pokličem več lej. Obrnem avto in ustavim voznika. Tokrat se je šlo samo za vzratno ogledalo, pa še to sem rabil kupit samo šipco. Ogrodje sem za silo spravil skupaj. Ampak jaz plačeval za stvari, katere nisem nič kriv, bom NE sploh.
smile-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Počasi imam dovolj tega, da nekateri parkirajo nekaj cm od mojih voznikovih vrat in ne morem normalno vstopiti.
Ali pa da me dejansko zaparkirajo, kot ravno danes in ne morem nikamor.

Je kak prekršek, če spustim kakšno gumo?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
sigurno je
lepo potrpi da pride lastnik vozila in se mu ponižno opraviči, da si tam pustil vozilo in njemu zasedel parkirni prostor
nabavi si en star jeep pa ga lepo odrineš, potem pa se naj iebe