Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.965
16.092
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Zato pa ko grem v Hofer parkiram kar proč od vhoda, pa je vedno okoli mojega avta fraj, nobenega drugega...ali pa tisti, ki so zaposleni tam, ki pa itak do konca izmene ne bodo šli ven, tako da je moj avto tam varen
smile-1.gif

Pri odpiranju pa pazim kako odpiram vrata
smile-1.gif

Lepo od tebe
smirk-1.gif
Ampak ni nujno, da bo avto varen...

Tudi sam najraje tako počnem, ampak se nam je enkrat pred Lidlom pripetilo nekaj, recimo temu, smešnega.
V glavnem sem svojo "kravo" parkiral tako da sta bila levo in desno najmanj še 2 če ne več prostorov praznih. In potem sem familijo pustil v avtu (ženo in mularijo) in skočil na hitro nekaj iskat. Med tem se pripelje ena mama, parkira svojega cliota na sosednji parkirni prostor tako blizu, da je bilo butanje z vrati neizbežno. Koka odpre vrata in seveda butne v naš avto, ter se zbaše ven... Ob tem pa moja soproga odpre zadaj drsna vrata in jo lepo pobara, če je bilo treba tako odpreti vrata, da je butnila ob sosednji avto... Odgovor babure: "ja zakaj ste pa tukaj parkirali"
stupid-1.gif

No pol se je moji ženi mal odpeljal in jo je nadrla, da je mama samo spokala.. Pomoje je sploh pozabla, da je hotla v trgovino.
stupid-1.gif

Očitno pač nekateri to počno tudi iz zlobe in ne samo iz neuvidevnosti...

Waw. Čestitke ženi
zmaga.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.525
1.747
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Sicer nisem tako zelo občutljiv na praskice, toda 2 dni nazaj sem se pa pošteno razkuril. Otroka sem peljal v vrtec, ko sem prišel domov, sem na desni strani opazil, da imam oboje vrata kar dobro opraskana!
jezen.gif

Ok, da je kakšen otrok na široko odprl vrata in butnil še nekako razumem, ampak da je to storila kakšn amlada mamica, me pa fejst razkuri.

jello

Guru
22. sep 2008
10.241
3.891
113
Ne vidim invalida, niti invalidskega prostora, niti prostora za prikolico. V čem je torej fora? Da 6 metrov ne gre v 4 metre? A če bi prišel smetarski tovornjak spraznit kante bi se tudi moral parkirat v 2x4m boks?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.965
16.092
113
A v čem je fora? A tebi se zdi takšno parkiranje povsem sprejemljivo? Ti tudi tako parkiraš?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.352
306
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
tole svetovno prvakinjo v invalidskem parkiranju sem slikal danes v LJ-Fužine. Slučajno sem sedel v avtu na parkirišču ker sem čakal na svoj zmenek, ko se pripelje gospodična, športno oblečena in poskočna, parkira rdečega megana na prostoru za invalide kar počez (s tem pa zasede zadnji invalidski prostor).

Seveda bi poudaril, da je bilo 15m stran nekaj prostih parkirnih mest in je bilo tole parkiranje na mestu za invalide čisto brez potrebe.

Kakih 5-10 minut sem še sedel v avtu in v tem času je ni bilo nazaj...potem sem pa že jaz šel svojo pot naprej.

tole je pa moja soseda
grin1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.241
3.891
113
Tudi sem že ja. Še grše če ni šlo drugače. Sicer verjetno nikoli več kot par minut ampak ravno dovolj časa da bi se znašel med bedaki, ki parkirajo na invalidskih mestih. Na ta način vsak dan parkirajo vsi, ki imajo prikolico in jim ni do tega da bi drva, hladilnike in podobne malenkosti nosili po žepih.

Srečkotom, ki imate možgane se to ne more zgodit, mi ki smo brez se moramo pač znajt po svoje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.965
16.092
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Tudi sem že ja. Še grše če ni šlo drugače. Sicer verjetno nikoli več kot par minut ampak ravno dovolj časa da bi se znašel med bedaki, ki parkirajo na invalidskih mestih. Na ta način vsak dan parkirajo vsi, ki imajo prikolico in jim ni do tega da bi drva, hladilnike in podobne malenkosti nosili po žepih.

Srečkotom, ki imate možgane se to ne more zgodit, mi ki smo brez se moramo pač znajt po svoje.

Torej se ti zdi sprejemljivo, da parkiraš tam kjer ne smeš in je to jasno označeno prometnim znakom za prepovedano ustavljanje in parkiranje, za piko na i pa imaš še talne označbe, ki prepovedujejo parkiranje? No lepo, da si nam pokazal, kakšen pacient za volan znaš bit, hvala ti za to
zmaga.gif

Upam, da ti bo kdaj kak gasilski voz odrinil avto med tem tvojim samo-par-minutnim parkiranjem tam kjer ti ni mesto ali pa da ti kar napeljejo cevi za vodo skozi avto pa da ti seveda prej razsujejo šipe
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.241
3.891
113
Ti papež, a se greva osebno. A ti naštejem kaj vse si falil zadnjič v coni? V desetih metrih najmanj telefon, smernik, pas in parking. Če bi šel en stoletnik s sfookanim kolkom ravno takrat čez cesto bi ga imel na grbi. Ampak ni šel. Tako kot ni bilo gasilcev ko sem jaz s prikolico ustavil tam kjer nebi smel. Še dobro da me nisi videl ko sem s prikolico parkiral na notranjem vrtu ljubljanskega gradu, kamor še s kolesom ne smeš. Kaj če bi neprevidni mamici malček spuzal pod kolesa, ali če bi ena ravno takrat tam rojevala šesterčke?

Ista neumnost je zgornja fotka audija pred gasilskimi vrati. Pred našim gasilskim domom lahko naredim vsak dan 100 takih fotk. In pametujem gasilcem naj se ne pritožujejo če jim bo v primeru požara gasilec opraskal, prevrnil, razbil, grdo pogledal audija.

Samo naj mi nekdo ki (prvič) ima možgane in (drugič), ki jih nima za okras pove kaj ima to s parkiranjem na mestih za invalide.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.965
16.092
113
Mijauuuuuu
aplauz.gif

Samo tole ti bom napisal - vmes, ko ti "samo za par minut" zaparkiraš vrata gasilskega doma, se lahko zaradi tega nekomu blazno poveča kakšna materialna škoda, bohnedej kaj drugega. In ta fotka audija pred gasilskim domom nima s parkiranjem na mestu za invalide nič, ima pa veliko veze z naslovom tega topica, ki se glasi "Svetovni prvak v invalidkem parkiranju", torej je namenjen osebam, ki so najboljše v napačnem parkiranju in ne izrecno v parkiranju na mestu za invalide. Je pa takih svetovnih prvakov res največ ja a vseeno ne rabiš s tem realitivizirat teže prekrška audijaša.

Kaj si pa mislil s tistim kaj sem jaz vse falil zadnjič v coni in kaj ima to veze z nepravilnim parkiranjem, pa veš zgolj in samo ti. Jaz pa vem kako izgleda znak za prepovedano parkiranje in prav tako vem kdaj mačka zacvili. Ko ji stopiš na rep namreč.

jello

Guru
22. sep 2008
10.241
3.891
113
Pri nas gasilci parkirajo tako kot zgoraj na sliki. Kako veš da zgornji z audijem ni bil gasilec? Ki je v garažo skočil po čike, čakal babo, drkal na noge pod armaturo?

Odprem temo bedaki na cesti in te ujamem ko papeško lutaš po coni? Tako kot je nekdo v invalidih ujel nekoga, ki mu prikolice ni uspel stlačit v boks. Čeprav je mogoče samo ustavil, obrnil, povrtal po nosu,...prikolica je na cesti, tako kot bi bila če bi ustavil pred semaforjem.

hov hov

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.965
16.092
113
Seveda ja, vse je zgolj slučajno in zgolj za par sekund/minutk, sej je dobr', pač si se našel v temi in te matra, povsem jasno. Ne se preveč obremenjevat s tem, tudi drugim uporabnikom Alterja, ki tako prizadeto parkirajo, se ne dopade taka tema.

Pa kako vem, da ta zgoraj s fotke ni gasilec? Ker mi je to fotografijo poslal gasilec iz točno tega gasilskega doma in na polno pyzdil zraven kaj za vraga ni jasno takim ljudem (kot si med drugim glede na tvoje besede tudi ti), ki takole egoistično parkirajo.

Kar se pa tem na forumu tiče pa ti kar odpiraj in limaj kar ti srce poželi, če se boš potem kaj bolje počutil.

Citat:
Uporabnik jello pravi:
Tako kot je nekdo v invalidih ujel nekoga, ki mu prikolice ni uspel stlačit v boks. Čeprav je mogoče samo ustavil, obrnil, povrtal po nosu,...prikolica je na cesti, tako kot bi bila če bi ustavil pred semaforjem.

https://www.alter.si/tabla/files/2347871-Parkiranje.jpeg

Zihr ja, popolnoma identično ja, natanko kot pred semaforjem, nobenega ne ovira kakorkoli, samo do par m zamika pride
hysterical-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.241
3.891
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
(kot si med drugim glede na tvoje besede tudi ti), ki takole egoistično parkirajo.

Šur. Ker me je zmotilo da se lima kar vse po spisku.

Dej prosim enako logiko uporabi še v temi o referendumu (vsi ki nismo proti smo itak pedri ane).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.965
16.092
113
To nikakor ni moja miselnost oz. moj način sklepanja ni tak. Poleg tega pa sploh nisem proti, očitno si me z nekom zamešal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.241
3.891
113
Tocno tebe sem mislil. Ravno v tem je point da bi z isto logiko kot si jo uporabil pri meni v oni temi sam sebe zmerjal s pedrom.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.965
16.092
113
Ah to. Nikakor ne, glede na to, da si sam napisal, da kdaj tudi sam tako parkiraš. Jaz pa zase v oni temi nisem nikjer napisal, da sem p3der, tako da tale tvoja logika ne pije vode.

Pač si se "pofočkal", sam od sebe si se zapičil v tisto fotko, češ, da ti ne vidiš ničesar napačnega in da tudi ti kdaj tako parkiraš, seveda "samo za par minutk":
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Tudi sem že ja. Še grše če ni šlo drugače. Sicer verjetno nikoli več kot par minut...

Nimam jaz tu nič zraven razen to, da sem nalepil fotografijo nepravilno in slaboumno/egoistično parkiranega vozila, ostalo je tvoje delo.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.566
935
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Pri nas gasilci parkirajo tako kot zgoraj na sliki. Kako veš da zgornji z audijem ni bil gasilec? Ki je v garažo skočil po čike, čakal babo, drkal na noge pod armaturo?

Seveda, slučajno si ga je en gasilc šel otrest, pa slučajno je drug gasilc ravno takrat prišel mimo in poslikal in objavil na njihovi FB strani. Topole so tok velike, da praktično že vsak ve, čigav je avto, pa da gasilci med sabo ne bi poznal avtov.... Tudi komentarji na FB-ju pod sliko so dovolj zgovorni. Bognedej, da bi se tole en teden prej zgodil (ko je avion dol strmoglavil). Sploh so pa v teh koncih gasilci precej alergični na takšna parkiranja (npr. en primer: https://www.facebook.com/pgdloka.si/posts/1048546025163584 pa je avto še dokaj kulturno parkiran).