Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.858
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Zadnje čase maš hud sarkazem.
zmaga.gif
Dobro desetletje sem rabil da sem skužil sarkazem. Upam da ga bodo drugi hitreje.
Je pa to dobro za zniževati število zvezdic. Tako pri pisočemu, kot tisti ki bere.

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
A tale tut spada v tole temo?
wink-1.gif

Na izvozu s počivališča Voklo v smeri proti LJ.
1955111-vlcsnap-2014-02-13-22h08m49s12.png

Priponke

• 1955111-vlcsnap-2014-02-13-22h08m49s12.png
    1955111-vlcsnap-2014-02-13-22h08m49s12.png
    200,9 KB · Ogledi: 186

krko

Guru
5. sep 2010
2.744
1.417
113
LJ ali CE tablica? Namreč v LJ sta bila opažena dva taka bela kangooja radarja. Poleg tistega zelenega z LJ tablico.

Absolutno spada v to temo
nahrung002.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
To belo x6ko sem tudi sam opazil včeraj (na haubi ima črno črto), in sem si že mislil svoje, pa sem šel pogledat in je imel znak za invalida. Tako da...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Dostikrat vidim avtomobile z znaki za invalida, pa potem vozniki zelo elegantno stopajo do trgovine/banke ipd.
Tisto nalepko si načeloma lahko sam sprintaš, če pa ne, jo pa po mojem lahko dobijo tudi tisti, ki niso "čisti" invalidi.
Tako da sem mnenja, da je kar velik delež takih izprijencev, ki je dejansko nimajo kaj rabit, ampak jo izrabljajo.
Nimam pa problemov s tem, če se "naserje" ena X6 ali pa Bentley ipd na parking za invalide, ampak je voznik RES invalid.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Imam dva prijatelja, oba brez noge, a hodita cisto normalno z uporabo proteze. Zate to nista invalida. Spet za drugega ni invalid tisti, ki ima X6, enega poznam, ki je na vozičku, ima pa med drugim 911 Turbo... Spet ni invalid po mnenju nekaterih, pa tiča ima majhnega, po mnenju tistih, ki vozijo klijota.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Jst opazim, a ima človek protezo, ali pa je 10% invalid in ima nalepko in lahko brez problema hodi.
In za tega v turbotu tudi jaz vem.
Samo da bi na lastne oči videl resničnega invalida z npr X6 - pač ga še nisem.
Tako da ne vem, a si nisi dobro prebral mojega posta, da me neki na pamet "kurcaš".

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
To belo x6ko sem tudi sam opazil včeraj (na haubi ima črno črto), in sem si že mislil svoje, pa sem šel pogledat in je imel znak za invalida. Tako da...

Sicer nisem opazil nalepke ampak lahko, da sem jo spregledal, ker je bilo mračno. Bom za vsak slučaj odstranil sliko, da mu ne bi naredil krivice...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Čudno se mi zdi, da si se prepoznal v mojem postu...? Jaz se ne bi... Voziš mogoče klijota pa je to razlog?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.858
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Dostikrat vidim avtomobile z znaki za invalida, pa potem vozniki zelo elegantno stopajo do trgovine/banke ipd.
Tisto nalepko si načeloma lahko sam sprintaš, če pa ne, jo pa po mojem lahko dobijo tudi tisti, ki niso "čisti" invalidi.
Tako da sem mnenja, da je kar velik delež takih izprijencev, ki je dejansko nimajo kaj rabit, ampak jo izrabljajo.
Nimam pa problemov s tem, če se "naserje" ena X6 ali pa Bentley ipd na parking za invalide, ampak je voznik RES invalid.

Sprintaš si jo lahko, vendar ni veljavna. Sprintaš lahko tudi vijolične za 500.
Nalepka ima številko (evidenca na ue pa mogoče še kje) , zadaj je slika, podatki invalida.
še glede pridobitve: Ko sem bil dlje časa na vozičku ( v celoti sem imel sposojenega 3 leta se mi zdi, pa nekaj let bergel - tudi v kombinaciji z vozičkom) nalepke nisem mogle dobiti. Ko sem se vsega bolj ali manj znebil, sem nalepko dobil, lepo uradno, brez VIP
Toliko o lahkotnosti pridobitve (legalne) takrat ko jo nujno rabiš.

Priznam, sedaj jo kdaj pa kdaj "zlorabim"

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Par let nazaj so se relativno lahko dobile prek vez in poznanstev. Tudi za minorne poškodbe(tisti % ipd).
Zdaj ne vem, kako zgleda, ampak po moje podobno, kakor si napisal - ko jo res potrebuješ (uradno, brez vez in poznanstev) se vleče v nedogled.
@xxxl - res ne vem, v čem je poanta tvojih postov.
Pač sem napisal, da naj parkira na invalidih tisti, ki to res potrebuje. Če ima protezo - hvala bogu, da tam parkira. In sem že videl ljudi s protezo in za moje pojme ne hodijo čisto "normalno".
Če parkira na invalidu nekdo s protezo in Bugatijem - hvala bogu - še znosim v avto stvari, če je treba, pa še s kliotom ga peljem en krog(če bi ga imel).
Če parkira nekdo z berglami in brez nalepke, tako kot je Hanzi napisal - izvoli parkiraj, tudi pomagam kaj znosit v avto.

Če pa se na invalide parkira en, ki je dobil nalepko za to, ker doktorja dobro pozna in mu je le-ta zaradi jutanje bolečine v križu to omogočil? Ali pa si jo je naprintal? Naj ima kliota ali pa SLRa, obadva sta idiota.
Pa še en primer - kombi za invalide z rampo zadaj. Se mi zdi isto zloraba, da model parkira na invalide in je SAM v avtu - pač je voznik kombija in gre po robo v štacuno.

Skratka, res te ne štekam, zakaj se usajaš name.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Par let nazaj so se relativno lahko dobile prek vez in poznanstev. Tudi za minorne poškodbe(tisti % ipd).
Zdaj ne vem, kako zgleda, ampak po moje podobno, kakor si napisal - ko jo res potrebuješ (uradno, brez vez in poznanstev) se vleče v nedogled.
@xxxl - res ne vem, v čem je poanta tvojih postov.
Pač sem napisal, da naj parkira na invalidih tisti, ki to res potrebuje. Če ima protezo - hvala bogu, da tam parkira. In sem že videl ljudi s protezo in za moje pojme ne hodijo čisto "normalno".
Če parkira na invalidu nekdo s protezo in Bugatijem - hvala bogu - še znosim v avto stvari, če je treba, pa še s kliotom ga peljem en krog(če bi ga imel).
Če parkira nekdo z berglami in brez nalepke, tako kot je Hanzi napisal - izvoli parkiraj, tudi pomagam kaj znosit v avto.

Če pa se na invalide parkira en, ki je dobil nalepko za to, ker doktorja dobro pozna in mu je le-ta zaradi jutanje bolečine v križu to omogočil? Ali pa si jo je naprintal? Naj ima kliota ali pa SLRa, obadva sta idiota.
Pa še en primer - kombi za invalide z rampo zadaj. Se mi zdi isto zloraba, da model parkira na invalide in je SAM v avtu - pač je voznik kombija in gre po robo v štacuno.

a zakaj se usaja nate? ker si glede na napisano na tej strani bedak sorry. Zate je invalid samo nekdo ki se komaj spravi ali pa sploh ne more spravit ven iz avta! Sorry ampak to je bolano razmišljanje prav tako kot razmišljanje da dobiš znak invalida zato ker te "štihne" v križu
bonk.gif

ti bi znak printal in kopiral? pa si ti že videl znak od blizu in videl obe strani znaka?

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
ksz
Za potrdilo ti mora zdravnik dat napotnico, lahko moraš tudi na invalidsko komisijo. Pa sliko je treba in izkaznico dobiš na UE, ni to tko da bi zadevo kupil v trafiki
wink-1.gif

Mi imamo invalida že 10 let, letos smo dali prošnjo za nabavo izkaznice. Uporaba pa bo mogoče le takrat ko njega peljemo in še tisto če ne bo šlo drugače, ker on pač ne vozi več in mu lahko tudi na navadnem parkirnem če se da pomagaš ven.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Posti ne letijo nate, se pa ponavadi prave osebe v njih prepoznajo. Na organ mi gre, da je avtomatsko vsak dober avto na invalidnem parkirnem prostoru znak majhnega tiča... Po drugi strani je spet vsak dober avto, ki prehiti klijota brez smernika znak majhnega tiča...
Zaključek lahko potegnem pa sledeč: kdor ima velikega tiča, se v takih temah ne oglaša, najglasnejši pa so tisti, ki imajo majhnega tiča, a premalo denarja za dober avto... Svojo frustracijo na vožno 12 let starega klijota pa potem na alter-ju spuščajo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.858
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:

Najbrž se preko vez lahko še danes dobijo. (če bi nekdo naredil revizijo izdanih izkaznic, bi morale leteti licence na IK za sumljiva potrdila...)Pred desetletjem to ni bilo mogoče, kljub temu da sem bil skoraj na TI z zdravniki na travmi in na soči ki so mi pomagali s postelje preko vozička in bergel nazaj na svoje noge.
In da, mogoče bodo pa kdaj delali kontrolo invalidskih kart. In za neupravičeno uporabo (ni invalida v avtu), oziroma sum na ponarejeno, neupravičeno izdano izkaznico lepa kazen.(mesec skrbi za nepokretne).

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Predvidevam, da še nisi imel TEŽAVE s križem. Ne težavice, ampak TEŽAVE.
Sem bil napol invalid, sem se z rokami vlekel iz avta, pa mi na kraj pameti ni prišlo, da bi parkiral na invalidih.
Tako da se malo umiri.
@xxxl - točno to tudi meni gre na organ. Pa ne samo glede avtomobilov. Tipično slovenceljsko - foušija na n-to potenco. Brezmožnost normalnega razmišljanja. Naj še sosedu krava crkne, če je meni. Pač zaplankan narod do amena
tongue-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Posti ne letijo nate, se pa ponavadi prave osebe v njih prepoznajo. Na organ mi gre, da je avtomatsko vsak dober avto na invalidnem parkirnem prostoru znak majhnega tiča... Po drugi strani je spet vsak dober avto, ki prehiti klijota brez smernika znak majhnega tiča...
Zaključek lahko potegnem pa sledeč: kdor ima velikega tiča, se v takih temah ne oglaša, najglasnejši pa so tisti, ki imajo majhnega tiča, a premalo denarja za dober avto... Svojo frustracijo na vožno 12 let starega klijota pa potem na alter-ju spuščajo...

Oho, si se prepoznal v pristopu h kompenzaciji majhnih organov!
priden.gif

Če bi bil praktično katerikoli drug BMW bi napisal, da ima majhne možgane. Ampak X6 je tako skrajno debilen avto, da mora bit še nekaj zraven majhnih možganov - po vsej verjetnosti majhen tič
grims-1.gif