Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.019
393
83
tam ko se terc po tori rola
Prej sva bila z mojo v Lidlu, se na vozičku ven pripelje en gospod. Malo čudno mi je bilo, da pelje desno, ne na levo proti invalidskim prostorom. Ja... je moral parkirati malo stran, ker so na tistih prostorih parkirali 'mentalni'... Sem mu pomagal dati voziček v avto in... gospod je rekel, da je tega že vajen. Grem v trgovino, pa moja vpraša, kje sem bil. Malo glasneje povem, da sem enemu gospodu pomagal dati voziček v avto, ker je invalidski parking poln mentalnih invalidov. Prideva ven.... -nobenega več ni bilo tam. Le zakaj?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.517
1.744
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Prej sva bila z mojo v Lidlu, se na vozičku ven pripelje en gospod. Malo čudno mi je bilo, da pelje desno, ne na levo proti invalidskim prostorom. Ja... je moral parkirati malo stran, ker so na tistih prostorih parkirali 'mentalni'... Sem mu pomagal dati voziček v avto in... gospod je rekel, da je tega že vajen. Grem v trgovino, pa moja vpraša, kje sem bil. Malo glasneje povem, da sem enemu gospodu pomagal dati voziček v avto, ker je invalidski parking poln mentalnih invalidov. Prideva ven.... -nobenega več ni bilo tam. Le zakaj?
aplauz.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
zmaga.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.533
6.290
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Ker še ni dovolj invalidskih parkirnih prostorov, so se zmislili še nekakšne intervencijske površine. Ker trgovine običajno gorijo dvakrat na mesec.
13.gif
Tudi v drugih državah jih imajo in tam ljudem na kraj pameti ne pade, da bi avto pustili tam.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.611
2.649
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:

Ker so prej zaključili nakup kot ti?
grims-1.gif

Drugače pa:
aplauz.gif
).

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Navajam pravno podlago pooblastil gasilcev (vodje int.), ki se tičejo prometa. V praksi se odstranitev vozil uporablja redko, saj je skoraj vedno na voljo alternativa, ki sicer traja dlje oz. jo je težje izvesti kot, če vozila ne bi bilo, ampak bi bilo odstraniti vozilo še težje oz. bi trajalo še dlje. Kar pa seveda ne pomeni, da se to tolerira.

Takim kot je Fe3 žal ne bo pomagalo nič drugega, kot da bo enkrat njegov bližnji, ali on sam udeležen v nesreči, kjer bodo posledice hujše zaradi prepovedanega ravnanja, ki ga sam tolerira.

Člen 99 Pravil gasilske službe, Uradni list RS, št. 52/2010

Pooblastila vodje intervencije
V skladu z Zakonom o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami in Zakonom o gasilstvu ima vodja intervencije pravico in dolžnost da odredi:
- prepoved dostopa nepoklicanim osebam na kraj intervencije in promet mimo tega kraja;
- odstranitev vozil in drugih ovir, ki onemogočajo uspešno intervencijo oziroma odvzem vode za gašenje;
- uporabo tujega prevoznega sredstva za prevoz poškodovanih oseb oziroma potrebne gasilske zaščitne in reševalne opreme;

Vodja intervencije ukrepe iz prejšnjega odstavka odredi le, če ne more na drug način zagotoviti zaščite in reševanja ljudi in premoženja, trajati pa smejo le toliko časa kolikor je to nujno potrebno. Pri presoji obsega posameznega ukrepa mora vodja intervencije upoštevati tudi načelo sorazmernosti, da stroški za izvedbo posameznega ukrepa niso bistveno večji kot pa bi bile posledice nesreče, če ukrep ne bi bil izveden, pri čemer pa niso neposredno ogrožena človeška življenja.

Vodja intervencije ukrepe iz prvega odstavka te točke, ki povzročijo finančne posledice, odredi pisno. Če zaradi nastalih razmer ukrepa ni mogoče odrediti pisno, ga odredi ustno in pisno odredbo izda takoj, ko je to mogoče.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.064
10.837
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Ker še ni dovolj invalidskih parkirnih prostorov, so se zmislili še nekakšne intervencijske površine. Ker trgovine običajno gorijo dvakrat na mesec.
13.gif
Mislim, da imamo zmagovalca za FAIL leta na alterju izbranega že v začetku februarja.

Se je bebec že samobanal od sramote ali rabi pomoč?
stupid-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Skratka gasilci bi morali vzet ven kalkulator in zračunat ali se splača porinit avto v graben ali na namesto tega porabijo več časa za reševanje in zgori več premoženja
bonk.gif

Kürc, jaz bi to naredil že iz principa:

Dve šipi nista tak dragi, da bi zaradi tega nasrkali gasilci.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.664
9
38
Ljubljana- okolica
Tole bo za v to temo:
Tala 2 vsako leto takole parkirata praktično sredi lokalne ceste, sedaj me pa zanima kaj se lahko naredi da bo učinkovito?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.236
25
48
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Tole bo za v to temo:
Tala 2 vsako leto takole parkirata praktično sredi lokalne ceste, sedaj me pa zanima kaj se lahko naredi da bo učinkovito?

Čak mal, a je to na Lipoglavu slikan?
smile-1.gif

Ja, je...
Lej, lasnik ima solastništvo bajte v hosti in kot vidiš nima 4WD niti 4X4 in se ob takem vremenu ne more prvlečt do ceste, zato ga tm pušča (oba avta)
BTW: En del te hoste je po novem lastništvo njegovega brata (ne vem do kam sega) in avta niti nista toliko v napoto
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

x5x

22. avg 2007
2.664
9
38
Ljubljana- okolica
Nelegalne metode niso uporabna zadeva.
No cesta je široka kolikor je zvoženo x2. In ne glede na to da nima 4x4 lahko avto umakne s ceste, si lahko tako kot ostali vzame lopato ter odmeče sneg. No trenutno ga je odmaknil(mogoče alter pomaga).Mogoče se lastniku in tebi ne zdita v napoto vendar ovirla sta promet ter onemogočila pluženjje na tem delu ceste.
Je pa problem če nekdo misli da je skupaj z gozdom kupil še 2m ceste.
Zjutraj ali popoldne ?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.236
25
48
In zakaj mu tega ne poveš?
Le dej, ustavi ga in mu povej kar si napisu (je miren in skuliran dec)
wink-1.gif

x5x

22. avg 2007
2.664
9
38
Ljubljana- okolica
Verjamem. Sicer jih ne poznam pa tudi redko oz. če drugje ne gre da se peljem tam čez. Smo imeli pa nekaj intervencij (požar -za drevje se ne dirka po cesti) v teh smeri in zna biti problematično ko "letiš" dol.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
upam, da je katerega od mentalnih vsaj malo vest zapekla (čeprav se bojim, da ne prav dosti
crazy1.gif
).

Ti kar upaj, vendar je odgovor še vedno NE. Takšni vozniki sploh nimajo vesti, jbg. Pri njih bi blo to za doplačilo, kot je za doplačilo oprema v njihovem vozilu. Ker pa so za slednje porabili preveč financ (in posledično MORAJO pokazat, kak fini avtek majo), jim je za razum zmanjkalo.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Prov nekak bi mu stopil v glavo, da vidim kako razmišlja tak imbecil.
Se pripelje, dejansko vidi 3/4 praznih parkingov, vendar na žalost 14m dlje od vhoda. In kaj potem? A si misli - eh, saj ne bo ravno zdajle invalid parkiral, bom hitro opravil nakup. Ali si misli, da pač on je ful pomembna in redna stranka in zakaj bi parkiral dlje? Ali si misli kaj tretjega ipd?
Kaj za vraga jim špila v buči???