Svema izgubila Sony Ericsson lincenco?!

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Coolpower, malo preveč si besen. Poglej, tudi pri operaterjih je podoben primer (res ne tako velik kot tam, a vseeno). Zaposlen študent, pa tudi redno zaposlen, ki ga to področje ne zanima toliko, ne bi smel biti zaposlen tam, pa je. Če pridem v operaterjevo trgovino in sprašujem nekaj (se pač precej spoznam na te zadeve, kot ti na tehniko, ki jo kupiš v Big Bangu) in mi prodajalec trdi, da baterija na BT slušalki za 30 EUR zdrži manj kot na neki za 60 EUR (bilo je lani v City Parku) ker je pač cenejša in slabša in se mu ne da niti na škatlo pogledat, koliko piše trajanje vsaj ter primerjavo, je to zelo neumno in nekorektno od njega, pa niti nisem zahteval da kaj ve, samo da prebere oziroma mi da za prebrati. Da ne govorim, da sem imel slušalko za 60 EUR prej na testu (kakšnih 10 dni) in bil nad njo totalno razočaran, kar ne morem reči za tisto za 30 EUR.
Ali da mi govori o nekem telefonu neka natolcevanja ...
Povsod je tako, tudi pred "našim" pragom.
Bi bilo bolje, da bi bila tam hostesa, ki bi mi škatlo s slušalko porinila v roke, pa bi jaz sam preveril kako in kaj.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Se strinjam s tabo in v svojem postu nisem nikogar koval v zvezde, sem pa izpostavil problem, ta pa je posledica podcenjevalnega odnosa do strank. Hvala bogu je tu gospodarska kriza, ki bo počistila tudi s takšnim odnosom. Vse je za nekaj dobro.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
To je zato ker robo prodajajo ekonomisti in podobni kadri...
In to ta mesec prodaja cunje, naslednji mesec GSM, čez pol leta dobi ponudbo za prodajo kruha, čez leto pa kakšne čevlje....
In za prodajo ima vse izpolnjene pogoje (trgovsko oziroma ekonomsko šolo)
Pa če je einstein, nima od nobenih teh izdelkov niti pol toliko znanja kot nekdo ki je dokončal tehnično šolo in že nekaj let prodaja to robo. Je pa res da tehnik nima "pojma" o bilancah in financah..... ampak saj ko kupuješ ne rabiš vedet kako se naredi letna bilanca ampak koliko W kuri recimo LCD .

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz ti lahko povem boga in pol o raznoraznih mobilnih telefonih, pa nisem tehnik ... Želim ti povedati le, da bi bilo verjetno najprimerneje na takšna delovna mesta postavljati ljudi, katerim je takšna stvar hobi ali pa so se vsaj pripravljeni o njej učiti. Žalostno je, da ti tajnica, ki ji je zadnja briga še mobilni telefon in veselo uporablja Nokio N95 za klice in kakšen SMS, želi razložiti, kako napreden je ta telefon dejansko lahko, če boš naložil še nekaj aplikacij zunanjih proizvajalcev ali kaj podobnega. Torej, nima veze, kaj je človek po poklicu, temveč, kaj ga zanima.
Manager ali podjetnik je tudi povsem vseeno, dokler ima manager ideje in voljo, ima zgolj dodatno prednost v znanju, ki ga je prinesel iz šole.

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
...Želim ti povedati le, da bi bilo verjetno najprimerneje na takšna delovna mesta postavljati ljudi, katerim je takšna stvar hobi ali pa so se vsaj pripravljeni o njej učiti. ...
Najdi mi koga! Potrebujem 2kom...

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Išče se "mobi frik" za prodajo mobitelov v Rogaški Slatini. Kontakt na ZS...

poglejpodpis.press
grin1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
odlično so tole speljali, ni kaj... vsaj drugega zastopnika bi našli prej... pa še DHL
bonk.gif

nadomestni telefon pa tudi nimaš kje dobit, ne? ja odlično.
uf-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Pa sej, zastopnik je... AimHigh d.o.o., Litostrojska xy
wink-1.gif
.

Samo, servisa za SE pa še ni... Vprašanje, če sploh bo...

Mi je pa hecna številka, kolk telefonov dnevno (povprečje) prevzame DHL za na servis...
grin1.gif

SE=Renault
hysterical-1.gif
?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Če pa v italiji ne znajo (kar je večinoma) gre pa na Madžarsko.
grin1.gif

In tako telefon pooootuuuje namesto da bi se popravlajl.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj se lahko DHL Italija ukvarja tudi s servisiranjem mobilnikov... Pri nas je najbolj prepoznavna dejavnost DHL-a pac prevoznistvo oz. kurirska ali dostavna sluzba... Kot sem enkrat nekje prebral, pa je to zgolj ena izmed dejavnosti...

Je pa res vse skupaj malo smesno... in prav gotovo zbega navadne uproabnike... in so s tem prav gotovo naredili kar veliko skodo na slovenskem trgu ... To se tako ali tako ze vidi po tem, koliko SEjev imajo operaterji v svojih ponudbah in na prodajnih policah
smile-1.gif
...